Velnio tuzino mistika

Skaičių 13 gaubia sunkiai paaiškinama baimė, kurią sustiprina numerologų pateikti faktai. Buvęs ekonomistas Stasys Špirkauskas prieš 10 metų susidomėjo numerologija – mokslu apie skaičius bei jų įtaką žmonių gyvenime.

 

Numerologas yra parašęs septynias knygas. Skaitytojų susidomėjimas skaičių reikšme mūsų gyvenime ir pasaulio istorijoje buvo toks didelis, kad, pavyzdžiui, “Vardų žinynas” buvo išleistas pakartotinai, netrukus pasirodys trečias leidimas. Dabar S.Špirkauskas rašo “Numerologijos enciklopediją”.

 

Beje, numerologijos pradininku laikomas prieš 500 metų pr. Kr. gyvenęs Pitagoras, kuris buvo įsitikinęs, kad pasaulį ir net visatą valdo vibruojantys skaičiai. Pats svarbiausias, anot Pitagoro, žmogui skaičius slypi jo gimimo datoje. Tačiau šį kartą su S.Špirkausku kalbėjome ne apie asmeninį skaičių, kuris vadinamas Gyvenimo kelio skaičiumi, bet apie skaičiaus 13 mistiką.

 

Gilios baimės šaknys

 

Tryliktukas yra vienetu didesnis už tobuląjį tuziną – 12. Tad skaičius 13 – tai perpildytas kompleksas ir, kaip bet koks besaikiškumas, yra pavojingas. Senieji okulistai skaičiumi 13 simbolizavo mirtį.

 

Anot S.Špirkausko, šio skaičiaus baimės šaknys slypi labai giliai. Kai kurie Biblijos tyrinėtojai teigia, kad būtent 13 dieną, penktadienį, Ieva ir Adomas buvo sugundyti, atsikando draudžiamo vaisiaus ir taip užtraukė nuodėmę pasauliui. Be to, abu jie mirė penktadienį. Jėzus Kristus buvo prikaltas prie kryžiaus penktadienį (vėliau tą dieną Kainas užmušė savo brolį Abelį), o nukryžiavimo išvakarėse prie stalo susirinko 13 asmenų.

 

“Velnio tuzinas su baime vertinamas iki šiol, o ypač, kai tryliktoji mėnesio diena sutampa su penktadieniu. Tokio sutapimo labai bijo amerikiečiai – milijonai jų, atėjus šiai datai, neišlenda iš patalo. Daugelyje JAV dangoraižių nėra tryliktojo aukšto – virš dvyliktojo žymimas keturioliktasis. Ligoninėse nėra tryliktos palatos, kai kuriuose laivuose – tryliktos kajutės”, – pasakojo Stasys Špirkauskas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasaulyje penktadienį, 13-ą dieną, iš tiesų atsitinka nemaža didelių nelaimių. JAV Apokalipsė Niujorke prasidėjo 2001 metų rugsėjo 11-ąją, 8 val. 45 min. – teroristų užgrobtas lėktuvas rėžėsi į šiaurinį Pasaulio prekybos centro bokštą. Numerologas paskaičiavo: 2001+9 (rugsėjis)+11+8+45=2074; 2074=2+0+7+4=13.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Maža to, pietinis bokštas susmuko 10 val., o šiaurinis – 10 val. 29 min. Numerologas vėl suskaičiavo: 10+10+29= 49; 49= 4+9=13. Tad amerikiečiai ne veltui baiminasi tryliktuko. Neužmirškime ir savo Sausio 13-osios bei 13 aukų.

 

Nelaimių vėrinys

 

Šis mistinis skaičius figūruoja įvairių šalių istorijoje, įvykiuose, sprendimuose. Pavyzdžiui, garsi pasaulyje draudimo kompanija “Loyd” atsisako drausti laivus, išplaukiančius penktadienį, 13 dieną.

 

Dirstelėkime į nesenus įvykius Argentinoje. Šios šalies sostinėje 1988 m. spalio 13-ąją iš daugiabučio namo trylikto aukšto iškrito juodas šuo ir pataikė tiesiai ant šaligatviu ėjusios senutės. Ji mirė nuo smegenų sutrenkimo, o šuo užsimušė. Į susirinkusią smalsuolių minią įsirėžė pro šalį važiavęs autobusas ir mirtinai
sužalojo dvi merginas. Visa tai mačiusį vyriškį ištiko širdies smūgis, nuo kurio jis mirė.

 

1990 m. balandžio 13 d., penktadienį, argentinietis Marijas de Guja atėjo į sostinės ligoninę operuoti kojos piršto, ant kurio išaugo kažkoks guzelis. “Po narkozės vyriškį ištiko širdies priepuolis, – pasakojo pašnekovas. – Netrukus jis buvo paguldytas į deguonies kamerą, kurioje pasičiupo infekciją. Tai galų gale sukėlė peritonitą. Kai ligonis buvo vežamas į procedūrų kabinetą, nuvirto nuo neštuvų ir susilaužė koją bei raktikaulį”.

 

Štai vietinė žinutė. 2002 m. gruodžio 13-ąją, penktadienį, įvyko Lietuvos rašytojų suvažiavimas. Rašytojų sąjungos gretose buvo 373 nariai (3+7+3=13). Tą dieną savo namuose, Vilniuje, mirė rašytojas, poetas ir eseistas Jurgis Kunčinas. Sausio 13-ąją jam būtų sukakę 56 metai.

 

Lemtingasis skaičius

 

Numerologai tvirtina, kad žmonės, gimę 13-ąją dieną, yra socialiai orientuoti, dirba kryptingai, tiksliai, sugeba užbaigti bet kokį darbą, brangina daiktus, mėgsta gamtą, jos tobulumą. Jie išsiskiria savo unikaliomis charakteristikomis, tačiau turi daug neigiamų bruožų, jiems gresia nelaimingi atsitikimai.

 

Tryliktukas visą gyvenimą lydėjo kompozitorių Richardą Vagnerį. Jis gimė 1813 m. (1+8+1+3=13), parašė 13 operų. Kai jam buvo 13 metų, mirė jo mylimiausias kompozitorius K.M.Vėberis. Jo operą “Laisvasis šaulys” R.Vagneris išgirdo 1824 m. spalio 13 d., o 1844 m. balandžio 13 d. baigė operą “Tanhoizeris”. 1861 m. kovo 13 d. Paryžiuje įvyko šios operos premjera, o 1882 m. liepos 13 d. kompozitorius pabaigė misteriją “Parsifalis”. Tų pačių metų rugsėjo 13 d. R.Vagneris išvyko į Vengriją, kur kitų metų vasario 13 d. mirė.

 

Beje, R.Vagneris (Richard Wagner – 13 raidžių) paniškai bijojo skaičiaus 13. J.V.Getė penktadienį, 13 dieną, praleisdavo lovoje, Napoleonas niekad nerengė kautynių, O.Bismarkas nepasirašinėdavo dokumentų, F.D.Ruzveltas vengdavo kelionių.

 

Užtat Prancūzijos karalius Liudvikas XIII (!) mėgo šį skaičių ir vedė nuotaką tada, kai jai sukako 13 metų.

 

Sėkmė lydėjo absurdo teatro pradininką S.Beketą, gimusį penktadienį, 13 dieną. Garsusis mūsų krepšininkas Š.Marčiulionis, žinomas futbolininkas G.Miuleris vilkėjo marškinėlius, pažymėtus 13 numeriu. Rusų kosmonautas Šatalovas pakilo į kosmosą penktadienį, spalio 13-ąją, ir laimingai sugrįžo į Žemę.

 

Nelaimingiausia diena vestuvėms – gegužės 13-oji, penktadienis. Tuo tarpu musulmonai ir indai penktadienį laiko laiminga diena ir paprastai tada švenčia vestuves. Daugeliui mūsų penktadienis yra poilsio dienų išvakarės. Tad dažnas džiaugiasi, sulaukęs penktadienio.

 

Visus minėtus reiškinius galima įvairiai aiškinti, tačiau Didžiosios Britanijos tyrinėtojai teigia, kad 13 dieną žmonės, įbauginti galimų nemalonumų, dažnai būna nervingesni, labiau išsiblaškę, sutrikę, todėl įvyksta daugiausiai nelaimingų atsitikimų, pavyzdžiui, keliuose.

 

“Trylikos klubas”

 

Amerikiečių mokslininkai mėgino ignoruoti lemtinguosius penktadienius, sutampančius su 13 diena. 1970 m. balandžio 13-ąją, 13 valandą 13 minučių, jie paleido kosminį laivą “Apolonas 13″. Laive sprogo deguonies balionas.

 

Skaičiaus 13 nepagrįstą fatališkumą mėgina įrodyti JAV įsikūręs “Trylikos klubas”. Jo nariai, rinkdamiesi vakarienei, stalą dengia trylikai asmenų, trylika kartų sako tostus, kiekvieno mėnesio 13 dieną sudaužo 13 veidrodžių. Kai penktadienis sutampa su 13-ąja diena, klubo nariai surengia “simpoziumą”, į kurį kiekvienas atsineša po juodą katę. Iki šiol nieko blogo klubo nariams neatsitiko, tačiau tai dar nieko nereiškia. “Yra ir daugiau žmonių, manipuliuojančių skaičiumi 13, tarpusavyje lenktyniaujančių savo “išmintingumu”, tačiau norėčiau pateiktais pavyzdžiais atverti jiems akis. Esu įsitikinės, kad gėris nugalės blogį, kad numerologija, kurią aš pamėgau, tai ateities mokslas, su kuriuo teks skaitytis net ir patiems aršiausiems skeptikams”, – tvirtina numerologas Stasys Špirkauskas.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Marcus

Vita tu dar paskaitinek apie nuziurejima akim,kitus burtus ir pan,ir tikek tais briedais :D nelaimes vyksta kiekviena diena pasaulyje,ir ne tik tada kai kazkokius skaicius sudejus gaunasi 13,ir ne todel kad tai lemia kazkoks skaicius,o todel kad zmogus neklauso dievo,gamtos.niokoja ja, ir visaip kitaip issidirbineja…

Marcus

o tai kodel tada 13 nesigauna kada rezesi i pietini? :D akivaizdi manipuliacija skaiciais :D Dievu reikia tiket o ne numerologija…
Bibliojoje aiskiai sakoma neturek kitu dievu tik mane viena…taip kad nereikia tiket ir laikyt dievais visokius horoskopus,numerologija ir pan… ir dar raso: Senieji okulistai skaičiumi 13 simbolizavo mirtį.
siaip tai okulistas yra akiu gydytojas.tai vargu ar jis kazka galejo simbolizuot ar pranasaut :D

Vaidas

Vita, susirask straipsni apie skaičių 23

Vita

Tu matyt neisigilinai i pati straipsni. apie bokstus dvynius jau buvo ce parasyta. vien datos neuztenka, yra dazniausiai prasoma valandu ir minuciu. daznai net astrologai sudarinedami asmeninius horoskopus praso tiksliaus gimimo laiko su valandomis ir minutemis. tai daug ka nulemia. Tai tavo ta teorija apie 23, 5 ir 4 yra nesamone :)
(2001+9+11+8+45=2074; 2+7+4=13) :) pasiskaityt is naujo :)

Vaidas

Nu nežinojau, kad Kainas nužudė Abelį po Kristaus mirties.

O visos tos sumos su skaičiais tai manupuliacija ir nieko daugiau. Prieš tai straipsnis buvo apie 23.

Diena, kai teroristai sugriovė bokštus dvynius – 9/11/2001, 9+11+2+1=23.

Skaičius 5 yra nelaimė:
Diena, kai teroristai sugriovė bokštus dvynius – 9/11/2001, 9+11+2+1=23.
2+3 = 5

Skaičius 4 yra nelaimė:
Diena, kai teroristai sugriovė bokštus dvynius – 9/11/2001, 9+1+1+2+1=13
1+3 = 4.

Taip pat skaitykite