Vitaminas В17 prieš vėžį: vaisius reikia valgyti kartu su kauliukais

Amerikiečių rašytojo-dokumentininko Eduardo Grifino knyga „Pasaulis be vėžio“ pašvęsta vieno atradimo istorijai, kurio svarbiausiu herojumi yra vitaminas B17 arba laetrilis, arba amigdalinas* – medžiaga, naikinanti vėžines ląsteles. *Amigdalinas (lot. amygdalus) randamas karčiojo migdolo sėklose, abrikosų, persikų, slyvų, vyšnių ir kitų augalų kauliukuose.

 

Vitaminas B17 randamas obuolių, vyšnių, vynuogių ir abrikosų sėklose. Jis aptiktas kai kuriuose ankštiniuose ir daugelyje žolių, o taip pat karčiajame migdole. Kauliukas abrikose yra ne tam, kad jį išmestume. Kietas apvalkalas saugo vieną iš puikiausių maisto produktų.

 

Daktaras Ernstas T.Krebsas jaunesnysis – biochemikas iš San-Francisko, iškėlė teoriją, kad vėžys yra vitaminų deficito liga, atsirandanti trūkstant dabartinio žmogaus maisto racione esminių komponentų. Šį komponentą jis identifikavo kaip nitrilosidų šeimos dalį, kurio gausiai randama gamtoje daugiau kaip 1200 valgomuosiuose augaluose.

 

Ypač dideliais kiekiais šio komponento yra šeimos Prunus Rosacea vaisių sėklose (kartusis migdolas, abrikosas, erškėtis, vyšnia, persikas ir slyva), o taip pat žoliniuose augaluose, kukurūzuose, sorose, linų sėmenyse, obuolių kauliukuose ir daugelyje kitų maisto produktų, kurie yra daugelyje maisto produktų, nebeesančių dabartinio civilizuoto žmogaus maiste. Įrodymai, kuriais daktaras Krebsas pagrindžia savo nuomonę, įspūdingi.

 

Prieš keletą amžių maistui buvo naudojama sorų duona, turtinga vitaminu B17, dabar naudojama jo neturinti balta duona. Kažkada močiutės grūsdavo grūstuvėse slyvų, vynuogių, obuolių, abrikosų ir kitas sėklas, dėdavo miltelių į uogienes ir konservuotus produktus. Jos nežinodavo, kodėl tai daro, bet šių vaisių sėklos yra pats didžiausias vitamino B17 šaltinis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nepriklausomi tyrimai parodė, kad Hanzos gentis Himalajuose niekada nesirgo vėžiu iki tol, kol jų maiste buvo naudojama daug sorų ir abrikosų. Kai jie susidūrė su vakarietiška mitybe, jie ėmė sirgti vėžiu. Tai negali negluminti.

 

Kažkuriuo metu buvo sėkmingai pravesta kampanija prieš vitaminą B17, pagrįsta tuo, kad jame yra „mirtinas“ cianidas (sinilinė rūgštis). Nemažas kiekis cianido yra B12, tačiau jo iš parduotuvių nepašalino.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pagal Mitybos almanachą suvartojimas 5 – 30 abrikosų kauliukų per dieną, bet jokiu būdu ne vieno valgymo metu, gali būti puiki profilaktinė dozė.

 

Dar 50-aisiais metais Krebsas įrodė, kad B17 žmonėms visiškai nekenksmingas. Patikrinęs vitaminą su gyvūnais, jis megadozę šio vitamino suleido sau į veną. Dar ir šiandien jis gyvas sveikas. Vitaminas nekenksmingas kūno audiniams dėl tos priežasties, kad kiekviena B17 molekulė susideda iš vieno cianido junginio, vieno benzoldehido ir dviejų gliukozės (cukraus) junginių, tampriai surištų kartu.

 

Kad cianidas būtų pavojingas, reikia išlaisvinti jį iš molekulės, o tai sugeba tik enzimas beta-gliukozidazas. Šio enzimo kūne yra minimalios dozės, bet vėžiniuose augliuose jo beveik 100 kartų daugiau.

 

Vadinasi, cianidas išlaisvinamas tik vėžio apimtose kūno vietose, o tai pražūtinga vėžinėms ląstelėms, nes tuo pačiu metu išlaisvinamas ir benzoldehidas. Tai mirtinas nuodas, bet kartu su cianidu jis 100 kartų stipresnis. Šių medžiagų poveikis vėžinėms ląstelėms viršija lūkesčius. Vėžinės ląstelės žūsta.

 

Mes siūlome jums ištraukas iš daktaro Krebso pranešimo, perskaityto 1989 m. Kasmetinėje Vėžio Konferencijoje Los-Anžele: „Vėžys yra pasekmė chroniško medžiagų apykaitos sutrikimo, kas šiandien jau akivaizdu. Tai ne infekcinė liga, sukeliama bakterijų ar virusų. Tai metabolistinės prigimties liga. Tai medžiagų apykaitos sutrikimas.

 

Daugumos medžiagų apykaitos sutrikimų pagrindas yra vitaminų ir mineralinių medžiagų disbalansas mūsų organizme. Nei viena medžiagų apykaitos liga žmonijos istorijoje nebuvo įveikta kuo nors kitu, kaip faktoriais, turinčiais ryšį su mityba. Praeityje buvo daugybė mirtinų ligų, kurios dabar yra faktiškai jau nežinomos. Pavyzdžiui, skorbutas sunaikino tūkstančius žmonių.

 

Liga, kuri galėjo pražudyti visą poliarinę ekspediciją arba pašalinti iš armijos 50 procentų kryžiuočių. Ši liga buvo visiškai įveikta vitaminu C arba askorbino rūgštimi, kuris papildė žmonių mitybą ir užgesino skorbuto epidemiją. Jūs turbūt gerai žinote tą faktą, kad Didžioji Britanija vėl įgijo dominją visoms jūroms, kai bandymų keliu aptiko, kad pridėjus į jūreivių racioną citrinų arba jų sulčių, pašalinamas skorbuto prakeiksmas visam laivynui.

 

Iki C vitamino atsidarimo jūreivių mityboje neretai atsitikdavo taip, kad trys ketvirtadaliai ekipažo į reiso pabaigą rimtai susirgdavo, ir tie, kurie likdavo gyvi, mistiškai pasveikdavo atvykę į krantą: jei gaudavo galimybę vartoti šviežius vaisius ir daržoves, kurios turtingos C vitaminu.

Rekomenduojami video:


2500
24 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Qwerty

Pastaba vertėjui: ne sora o sorgas.

Wh

Galimas variantas, visai nenustebčiau, kad taip ir yra.

bro

Bet kokias sėklas valgyti sveika. Aš pats tai daigintas sėklas mėgstu, pvz lešių turi B12 vitamino, aktualu tiems kas mėsos nevalgo. Aliejai spausti iš sėklų taip pat naudingi, pvz burnočių, kanapių. Jūros augalai tai turbūt patys seniausi žemėja, tai neprošal ir jų nepamiršti pvz juros dumbliai, skonis tai gal nevisiems priimtinas būtų. Gal esat kas prie palangos tilto prie akmenų stovėja, tai tie akmenys buna tokiu žaliu dumblu apauge ir toks specifinis kvapas būna, tai kai juos valgai, kad ir iš vaistinės pirktas tabletes, grynai toks skonis kaip to kvapo, pirmus kartus man tai toks nemalonus buvo. Turbūt absolučiai viskas… Skaityti daugiau »

Rasa

As gyvenu Anglijoje. Apie abrikosu seklas kazkur senai perskaiciau intrnete,labai ilgai visur ieskojau ir pagaliau radau.ir jeigu kam l. reikia galiu padeti isigyti. Parasykite man.

Vija

Abrikosų kauliukų galima įsigyti Žaliavalgis.lt parduotuvėje

Virginija

Pone Lijana parasykit kur galima isigyti abrikosu kauliuku seklu?

Ramune

pabandykite : http://www.tjsupply.com/ arba http://www.apricotpower.com
tik nezinau ar jie siuncia i Europos salis,bet galite parasyti e-maila ir pasiklausti

Virginija

Noreciau nusipirkti abrikosu kauliuku ,gal galit duoti gaires kur pirkti?

lijana

Mano vyras 3 metai vartoja abrikosų kauliukų sėklas ir jau pamirš0 pačią agresyviausią chemiją ir 20 spinduliavimo seansų. B17 yra tikras stebuklas!

Vardas

Ko daugiau zmoniu serga, tuo daugiau farmacininkai ir daktarai uzdirba.Todel manau yra butina praktikuot tradicine medicina/

Darius

Megstu moliugo seklas,o apelsinus sumalu i sultis su seklom…

Taip pat skaitykite