Gydytojai pasakojo, kokie produktai gali sustiprinti širdį ir kraujagysles


Naujausias specialistų tyrimas leido nustatyti, kad produktai, kuriuos vartoja žmonės, taip pat apsirūpinimas maistu turi didelę įtaką mirtingumui dėl širdies ir kraujagyslių ligų. Tai pasakyta apie žmones, kurie yra amžiaus grupėje nuo 20 iki 64 metų.

 

Tyrimą atliko Pensilvanijos universiteto medicinos mokyklos specialistai. Iš pradžių jie žiūrėjo duomenis, kuriuos pateikė Nacionalinis sveikatos statistikos centras. Jie nustatė, kad tose šalyse, kuriose pastebima sumažėjusio maisto lygio pavojus dėl širdies ir kraujagyslių problemų, pradėjo mirti daug daugiau žmonių nei anksčiau. Po tyrimo gydytojai pateikė keletą paprastų rekomendacijų, kokia turėtų būti dieta. Dėl to bus galima sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų išsivystymo riziką, o tai ypač pavojinga dėl to, kad pasaulyje siautėja koronaviruso pandemija.

 

Pagrindinis gydytojų patarimas yra vartoti kuo daugiau vaisių ir daržovių, kuriuose yra maksimalus vitaminų, antioksidantų, mineralų ir skaidulų kiekis. Be vandens, turite gerti ir kitus gėrimus, naudingus kūnui ir apskritai sveikatai. Pavyzdžiui, kokosų arba citrinų vanduo labai gerai veikia organizmo darbą. Tarp sveikų gėrimų buvo specialūs kokteiliai, kuriuose praktiškai nėra cukraus.

 

Dietoje būtinai turi būti sėklų ir riešutų, kuriuose yra didžiulis kiekis organizmui naudingų baltymų ir riebalų. Jie turės teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemos darbui. Be to, gydytojai pataria į racioną įtraukti javus. Naudingiausiais laikomi miežiai ir sveiki kviečiai.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite