Kodėl mes ieškome to, ko nepametėme?

Ar prisimenate tą jausmą, kuomet įnirtingai ieškojote po visus namus pamesto daikto, kol supratote, kad nešiojatės su savimi arba jis jums buvo priešais akis, pačioje matomiausioje vietoje?

 

Lygiai taip pat mes pasiklystame susikurtose istorijose, proto triukšme ir emocijų bei jausmų sumaištyje. Nuolat stebėdami išorės pavidalus, „pametame“ save pačius ir nerimastingai pradedame ieškoti gyvenimo prasmės bei kas tokie esame. Bet, juk mes viską nešiojamės savyje.

 

Mes niekada nepametame:
Meilės
Ramybės
Tylos
Savęs ir Dievo

 

Visa tai tik užgožia istorijos apie gyvenimą, todėl pasiklystame iliuzijose. Ką daryti? Sustoti ir grįžti NAMO Į BUVIMĄ. Jauskite gyvenimo pulsavimą, nuolatinę kaitą, likite nebyliais stebėtojais, nesitapatinančiais nei su mintimis, nei su jausmais, nei su potyriais. Protas ir ego negavę jūsų nuolatinės dėmesio dozės, pamažu rims, energija srovens per jus ir į jus. Palengva imsite justi besiplečiančią vidinę erdvę bei tylą.

 

Labai dažnai žmonės ieško meilės kituose, jos reikalauja ar tyliai tikisi. Jeigu ir jūs taip elgiatės – nustokite. Nes kuo intensyviau siekiate meilės, tuo labiau ji nuo jūsų tolsta. Nurimkite, būkite, atsiverkite esaties akimirkai ir leiskite meilei pačiai suspindėti.

 

Kuomet mes imame suprasti, jog smerkdami kitus, skaudiname save pačius ir kuriame karmines pasekmes, dažnas stengiamės mylėti tik vertindami situaciją protu. Tai savanaudiška. Taip tik nustumiame gilyn pyktį ir nuoskaudas. Nuoširdžiai priimkite tai, ką jaučiate ir įvardinkite įsitikinimus, kurie skatina taip jaustis. Jeigu nepavyks pakeisti šių įsitikinimų proto ir suvokimo pagalba, palikite kaip yra. Nestumkite gilyn ir nekovokite. Neieškokite praktikų kaip atleisti, o verčiau grįžkite į save.

 

Stebėkite savo kūną, kvėpavimą, priimkite jausmus ir emocijas, leiskite vykti nuolatiniams procesams, išlaikykite dėmesį savyje, jauskite jį ir nesistenkite įvardinti kas tai. Būkite dabartyje, nevertinkite, tegul nerimastingos mintys pačios nurimsta. Įsiklausykite į vidinę tylą ir joje skambančius garsus. Eikite gilyn, ten kur nuves jus dėmesys ir intuicija. Galbūt atkeliausite į širdies zoną ir iš jos plūstančią palaimą, o gal atrasite kažką naujo, nepatirto. Keliaukite NAMO, kuomet grįšite – suprasite. Darykite tai su lengvumu ir atsipalaidavimu, be jokių ypatingų pastangų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Atpažinę save, ar bent jau nors kelioms akimirkoms prisilietę prie Gyvenimo, suvoksite, kad neturite kam atleisti, nes nėra dėl ko ir ant ko pykti. Nėra atskirties ir viskas, ką iki šiol manėte esant neginčijama tiesa, verčiančia jus kovoti, gali ištirpti bei nebetekti prasmės.

 

Leiskitės į kelionę NAMO dabar ir pajusite, jog ji nuostabi, begalinė, nepažini bei kiekvienam unikali.

 

Parengė Rūta Steponavičienė

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anubis

Gyvename tik tam kad būtume kažkieno vergais.

Pyktis.

Ir tik vienetai tai supranta.

gera

daug tenka paaukoti mainams, bet mainu butinybe nera vergove. gera butu, jei suprastum.

paprika [aitrioji]

aha… taip gyvent bus galima, kai iseisim i pensija- =skleist meile, nekovot, nieko nesiekti, leist mintims nurimt ir nieko negalvot.. darbingas amzius to neleidzia- verciames per galva, kad uzdirbt pinigu, susikurt sau ir vaikams gerbuvi; reik masinos,grazaus namo, apredu ir pramogu.. ir kad viskas butu puikesnis, nei kaimynu, kad butu kuom didziuotis.. .. .. o ar laimingas jauties visa tai turedamas???.. zmogui reikia tiek nedaug- GRIZIMO I SAVE.. ir ta suprasim, turbut, tik mirties valanda.. visa gyvenima busim skyre tustybiu vaikymuisi ir busim netureje laiko pabut savimi..

Esu

>> ir kad viskas butu puikesnis, nei kaimynu, kad butu kuom didziuotis.

Gal tamstai būtų įdomu sužinoti, kad tiems visiems kaimynams nusispjauti? Tai tik ligota gilaus maniako psichika, gal net iškrypusi religija?

Taip pat skaitykite