Unikalus Siamo dvynių atvejis: Kristos ir Tatianos istorija

Mes esame įpratę manyti, kad mes baigiamės su savo kūnu. Mano mintys priklauso tik man, jas jaučiu tik aš, jos be manęs neveikia, o be jų – aš. O kaip būna kaip Siamo dvyniai yra suaugę galvomis, dalijasi smegenimis ir kai kuriais pojūčiais?

 

Dvynių mama švelniai liečia kai kurias Tatianos kūno vietas, kol Krista užsimerkusi be klaidų vardina, ką mama liečia. Atrodo, kad ji jaučia viską, ką jaučia jos sesuo. Tai – unikalus atvejis.

 

Siamo dvynių, kurie būtų suaugę galvomis, pasitaiko itin retai, o Krista ir Tatiana dalijasi kur kas daugiau nei tik kaukole – jų smegenys yra sujungtos unikalia jungtimi.

 

Mergaičių smegenų gumburai yra sujungti taip, kad jų saugiai atskirti nėra įmanoma. Ši smegenų dalis yra atsakinga už sąmonę, pojūčius ir savęs suvokimą.

 

Nors Krista ir Tatiana gimė dar 2006 metais, naujienų apie jas pasirodo kasmet. Mokslui vis dar sunku suprasti, kaip mergaitės suvokia save – kur baigiasi viena asmenybė, o kur prasideda kita. Kai kurie mokslininkai netgi neigė, kad tai įmanoma.

 

Atsirado tokių, kurie tvirtino, jog suaugę smegenų gumburai dar nieko neįrodo. Tai tiesiog per didelė žinia, kurios mokslininkai nenorėjo priimti. Juk žmogaus ribos iki šiol buvo taip gerai apibrėžtos. Visgi, kai viena mergaitė gerdavo kokį nors gardų gėrimą, kita glostydavo sau pilvą.

 

Skeptikai teigė, kad jos tiesiog jaučia viena kitos judesius – juk ir jūs liesdami valgančio žmogaus galvą galėtumėte atspėti, kad jis valgo. Visgi, vėliau jos išmoko kalbėti ir net galėdavo pasakyti, ką ragauja kita.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Visgi, dabar mokslas nebėra toks kategoriškas. Juk Krista ir Tatiana yra skirtingos asmenybės. Jų mama jau seniai pastebėjo, kad Krista yra labiau pašėlusi, labiau linkusi susipešti.

 

Tačiau kaip apibrėžti, kur baigiasi viena mergaitė, o kur kita? Šį klausimą sunkina ir tai, kad vėliau mergaitės pripažino, kad kalbasi – mintyse, nenaudodamos jokios mums suvokiamos kalbos. Taigi, jos dalijasi ir mintimis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dvynių mama teigia, kad jos dukros nėra kažkokia „dvi viename“ anomalija. Jai jos dukros yra normalios mergaitės, kurios tiesiog dalijasi daugiau nei kitos bendraamžės.

 



 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
!!!

Jūs isivaizduokit kaip joms sunku bus uzaugus :(

Asilai jus

Jos niekada nemate viena kitos veido be veidrodzio ar nuotrauku pagalbos. O siaip: baisu.:(

Budulajus

ka tu cia nusisneki, adresa sakyk privaziuosiu

Taip pat skaitykite