Estijos vaiduokliai: kaip velnias Taline vestuves iškėlė

RataskaevuEstijoje, Taline, netoli Katės šulinio, yra Rataskaevu gatvės 16 namas. Jei nosis nenuves jūsų tiesiai į pirmame aukšte esantį restoraną, pakėlęs akis išvysite šį tą neįprasto. Vienas viršutinių namo langų yra užmūrytas plytomis, ir turi išpieštas netikras užuolaidas. Kokia paslaptis ten slypi? Ogi XV amžiaus Talino legenda.

 

Seniai seniai, šio namo savininkas buvo taip puolęs į neviltį dėl pinigų, jog nebevijo šalin savižudiškų minčių. Netikėtai vieną dieną pas jį atėjo mįslingas gobtuvą dėvintis vyras ir pasiūlė didžiulę pinigų sumą už viršutinio buto nuomą. Vienintelė jo sąlyga buvo visiškas privatumas. Šeimininkas bemat sutiko.

 

Aptartąjį vakarą bute kilo nežmoniškas triukšmas: garsas, tarsi tryptų šimtas kojų, ir bedieviškas ūžesys. Lygiai 1 valandą nakties visi garsai nutilo, tarsi šventėjai būtų išgaravę it dūmas.

 

Kitą dieną savininko tarnas, slapta viską stebėjęs per rakto skylutę, mirtinai susirgo. Prieš mirtį spėjo pasakyti, kad matė velnią, atšokusį savo vestuves.

 

Kita pasakojimo versija tęsia, jog ryte šeimininkas užėjo į kambarį ir rado jame maišą aukso, tačiau jį palietęs krito negyvas. Dar kita versija teigia, jog kambarys randamas pilnas kanopų žymių.

 

Amžių amžius žmonės, eidami pro šį namą vėlai naktį, girdėjo nepaaiškinamus pobūvio garsus. Viskas liovėsi tada, kada savininkas, neapsikentęs skundų, užmūrijo langą.

 

Raul Reemet, vienas „Sushi House“, kurį laiką veikusio kalbamajame pastate, savininkų, sakė kiek kitaip: ne vakarėlio garsai, o dundantys žingsniai buvo problema, o langas užmūrytas dėl žemiškesnių priežasčių.
Per remontus minėtojo buto sienose rastos monetos, dokumentai ir žmogaus kaulai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite