Verta sunerimti: milijardieriai masiškai perka bunkerius ir slėptuves

bunkeriai-milijoneriaiKalifornijos milijardierių ir trokštančių tokiais būti klubas rimtai ėmėsi „išgyvenimo“ klausimo. Naujausia turtuolių „mada“ yra pasirūpinti prieglobsčiu nuo galimos pasaulio pabaigos, rašo naujienų ir pramogų portalas tv3.lt.
 
Šie žmonės yra rimtai nusiteikę išgyventi, kai mūsų visuomeninė santvarka galutinai iširs. Kai kurie iš jų perkasi sau ištaigingas slėptuves nuo bombų, kuriose įrengti baseinai, treniruoklių salės ir kino teatrai.
 
Sklinda gandai, kad netgi Billas Gatesas turi nuo branduolinio sprogimo apsaugoti galintį bunkerį po savo namais Kalifornijoje.

 

Timas Chanas, „Mayfield Fund“ investavimo bendrovės vadovas, neseniai leidiniui „New Yorker“ pripažino, kad aktyviai supirkinėja nekilnojamąjį turtą, kuriame galėtų pasislėpti – „jeigu kas“.

 

milijoneriai-bunkeris

 

Steve’as Huffmanas „Reddit“ įkūrėjas ir vadovas, ruošiasi regėjimo korekcijos operacijai. „Jeigu mūsų pasauliui ateis galas, gauti kontaktinius lęšius bus didelė problemą,“ – pareiškė jis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Kas atsitiko? Kame problema?“ – užduoda klausimą BBC.

 

Laukia radikalios permainos

 

Prie atsakymo atskleidimo galėtų prisidėti Antonio Garcia Martinez, buvęs „Facebook“ darbuotojas, o dabar – į Orkaso salą Vašingtono valstijoje išsikraustęs rašytojas ir startuolių ekspertas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Praėjusių metų pavasarį, amerikiečių prezidento rinkimų įkarštyje, A. Martinezas išsipirko saloje žemės sklypą. Pirmąją vasarą jis praleido įsirengdamas požeminę buveinę, pasijungė elektros generatorius ir apsirūpino šoviniais visam likusiam gyvenimui. „Maža to, aš išgręžiau vandens šaltinį ir pasistačiau ten siurblius“, – pasakojo jis.

 

„Daugelis gudrių žmonių technologijų srityje dabar kalba, kad mūsų laukia radikalios permainos – ekonomikoje, technologijose. Ir aš nemanau, kad daugelis suvokia pasekmes. Tačiau mes suvoksime“, – pasakojo A. Martinezas.

 

Jo įsitikinimu, žmonės, dirbantys Silicio slėnyje, numato tokius dalykus geriau, negu likę.

 

„Tai gali skambėti pompastiškai, tačiau aš manau, kad šie žmonės San Franciske jau dabar gyvena ateitimi, – pasakojo jis. – Ir ne tik technologijų prasme, tačiau ir ekonomine, ir socialine prasme taip pat“.

 

Netrukus gali dingti didelė dalis darbo vietų

 

Ir ši ateitis ne itin džiugina. A. Martinezas mano, kad robotizacija ir dirbtinis intelektas privestų prie to, kad po 20-30 metų dings pusė visų darbo vietų Amerikoje.

 

Ištisos pramonės sritys dings tokia sparta, kad gali privesti prie galingo socialinio sprogimo. Kai kurie žmonės, valdantys milžiniškus turtus, jau dabar veržiasi nuo to apsisaugoti. Dažniausiai visa tai baigiasi prabangaus bunkerio statybomis.

 

Amerikiečių bendrovė „Survival Condo“ įrengia požemines kapsules, kuriose galima išgyventi branduolinį karą. Larry Hallas, bendrovės įkūrėjas, pasakoja, kad tokie namai, galintys kainuoti ir 4 mln. dolerių, turi visus šiuolaikinius patogumus, įskaitant baseiną, biliardo kambarius ar biblioteką.

 

bunkeris

 

L. Hallas šią idėją pradėjo vystyti iškart po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios, kuomet staiga pakilo tokių bunkerių poreikis.

 

„Po kiekvienos stichinės nelaimės ar konflikto, tokių pastatų poreikis auga,“ – aiškina L. Hallas.

 

Jis, tiesa, atsisako įvardinti savo klientų pavardes. Teksase šiuo metu yra statomas visas požeminis kaimas pavadinimu „Trident Lakes“. Gyvenvietė yra reklaumuojama kaip kurortas, kuris yra pasirengęs atlaikyti Defcon-1 (neišvengiamas branduolinio karo pavojus).

 

Kaimelyje bus golfo laukai, treniruoklių centras, o taip pat sraigtasparnių aikštelė. Visa tai saugos ginkluota apsauga.

 

Nelygybė nevaldomai auga

 

Didžiojoje Britanijoje pradedant nuo 1979 metų staigiai išaugo nelygybė tarp turčių ir vargšų: patys turtingiausieji, sudarantys 1 proc. gyventojų, turi 20 kartų daugiau, negu 20 proc. neturtingiausiųjų.

 

JAV šis rodiklis pasireiškia dar aštriau. 1980 metais 1 proc. turtingųjų uždirbo vidutiniškai 27 kartus daugiau, negu 50 proc. „apatinio sluoksnio“.

 

illuminati-akis

 

Mūsų dienomis turtingieji uždirba jau 81 kartą daugiau. Be miestuose vis akivaizdžiau matomos atskirties, auga ir politinė visuomenės poliarizacija. Socialiniai tinklai, anot A. Martinezo, mus verčia į krūvą vapančių idiotų. Visa tai, mano jis, geruoju nesibaigs. Jo manymu, JAV auga pilietinio karo, masinių neramumų ir panašių nemalonumų galimybė.

 

Daugelis iš rizikos faktorių – robotizacija, dirbtinis intelektas, socialiniai tinklai – buvo pagimdyti būtent Silicio slėnio kūrėjų. Ir, panašu, būtent tie žmonės dabar ruošiasi tam, kad pasislėptų nuo artėjančių laikų iššūkių.

 

„Žmonės reaguoja itin skausmingai, ir aš tai suprantu, – pasakoja leidiniui A. Martinezas. – Tie niekšai, kurie pasitarnavo ištisų ekonomikos šakų numarinimui ir pakirtusių mūsų demokratinį politinį procesą, pasodinus mus ant socialinių tinklų, dabar galvoja apie bėgimą, laukiant kada viskas sprogs“.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Abc

Arba panasiai kaip lenktynininkas galvotu: prisidesiu saugos pagalviu is visu pusiu, tai jai nuo skardzio nukrisciau tai padetu.

Abc

Po bunkeriu prasiskes zeme ir bunkeris nugarmes daleiskim 100 metru nemanau kad jo svoris atlaikys.

idomu

o tie milijonieriai ruosiasi gyvent ilgiau nei 20-30m?

mistis

paziurekite geriau youtube Roald Bernard ir suzinosite kas yra tikrieji valdovai sios planetos

barmalejus

kad ten nesuprantamos kalbos

as...

kasiu ir as duobe miske…

Taip pat skaitykite