Interviu su raganiumi: ar būrėjai privalo dirbti neatlygintai?

pinigai-burejai“Jie turi dovaną, todėl neprivalo imti jokio užmokesčio”, – tokias frazes kartais galime išgirsti iš žmonių, kai kalba pasisuka apie būrėjus. Tačiau ar su tokiais teiginiais sutinka patys raganiai?

 

Apie magijos etika ir bendravimą su klientais kalbame su būrėju Aleksejumi Šiškariovu.

 

Aleksejau, dažnai iš žmonių išgirstama, kad magai turėtų dirbti neatlygintai. Ką galėtumėte atsakyti tokiems žmonėms?

 

Visų pirmą, magas niekam nieko neprivalo. Jo tarnystė yra individuali ir tai tik jo ir Jėgos šaltinių santykis. Jeigu man koks nors žmogus asmeniškai sako kad aš jam privalau padėti už ačiū – aš iškart išmetu tokį žmogų lauk ir niekada ateityje nepadedu jam.

 

Mago tarnystė tai irgi darbas. Ne ką lengvesnis nei kiti. Ar yra žmonių, kurie sugebėtu prastovėti maldoje visą naktį ant kelių? Arba dėl kelių minučių ritualo važiuoti kelis šimtus kilometrų į atitinkamą jėgos vietą? Manau, kad ne. Tad mago darbas turi būti apmokamas ir kitokios nuomonės aš čia priimti negaliu.

 

Ar egzistuoja tam tikros nerašytos taisyklės, kurių magai privalo laikytis?

 

Taip. Ir tokių taisyklių pakankamai daug. Draudžiama padėti žmogui, kurio karma yra pakankamai artimuose mirčiai rėmuose. Tai nustatoma pagal gimimo datą. Dar viena nerašyta taisyklė – magui draudžiama dalyvauti žemiškos valdžios reikaluose. Kitaip tariant – draudžiama kištis į politiką. Draudžiama palaikyti vieną ar kitą politinį judėjimą. Vienintelis kelias magui – būti apolitišku.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Draudžiama apkalbėti kitą žmogų. Tai principas. Magas gali turėti šeimą, bet jeigu kalbėsime apie draugus – tai bičiuliautis galima tik tarp tokių pačių, kaip ir jis, t.y. magų. Žmonės linkę naudotis draugyste su žmogumi, kuris gali daugiau. Asmeniškai man – to nereikia. Tie magai, kurie linkę atviriau bendrauti – tai jų reikalas. Man tabu familiarumas su normaliu, adekvačiu klientu.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Ar magijos sferoje, posakis, kad “klientas visuomet teisus” irgi taikomas?

 

Kai kur taip. Klientas gali pasirinkti kokia tvarka jam bus atliekamas būrimas kortomis. Bet čia kliento teises ir baigiasi. Klientas duoda magui užduoti, visa kita yra mago pareiga.

 

Su kokiais klientais Jums pačiam dirbti maloniausia, o su kokiais sunkiausiai?

 

Prašau nelaikyti manęs nacionalistų, ar asmeniu, turinčiu skirtingą požiūrį į tautas, tačiau man maloniausia dirbti su lenkų tautybės žmonėmis. Turbūt todėl, kad užaugau tokioje aplinkoje, kur maišėsi lenkai ir žydai. Dar turbūt todėl, kad ir mano gyslose apart žydiško yra keli procentai lenkiško kraujo.

 

Visi lenkai, kurie į mane kreipėsi, gražiai ir mandagiai bendravo, vykdė nurodymus, džiaugiasi rezultatais. Niekada neslėpiau savo ypatingai šilto jausmo šiai tautai. Turiu begalę gerų pažįstamų Lenkijoje, jie nuostabūs, labai šilti ir emociškai teigiami žmonės.

 

Visada atsisakau padėti žmogui, jeigu jis nuo pat pradžių nusiteikęs skeptiškai. Ateini prašyti pagalbos – prašyk su atvira širdimi ir gausi ją. Taip pat nemėgstu familiarumo, ir jei žmogus sako man “tu” – aš nutraukiu su juo bendravimą ir ateityje taip pat jam nepadėsiu. Elgesio, bendravimo ir etikos normos vienodos visiems. Nesvarbu ar tu magas ar paprastas žmogus, ar elito atstovas.

 

Jei man nepatinka užsakymas aš jo tiesiog atsisakysiu. Nėra blogų dalykų, yra netinkami klientai. Todėl žmonės, kurie linkę tuščiai plepėti ir naudotis mano laiku be jokio tikslo – tuojau pat yra ignoruojami.

 

Kaip nustatomos ritualų kainos? Suprantama, kad prekės turi tam tikrą vertę, o kaip galime vertę nustatyti magijoje?

 

Ritualo kaina – tai apeigų ingridientai ir mago skirtas laikas. Kiekvienas magas savaip jį skaičiuoja. Be to, kad ritualas pavyktu, reikia visada aukoti maldos namams. Tradicinę dešimtinę, kartais daugiau.

 

Ar egzistuoja tam tikri nerašyti saitai tarp magų? Gal esate įsipareigoję nekenkti vieni kitiems ir pan.?

 

Kažkada buvo tokie dalykai. Nekenkti, padėti vienas kitam. Net ir dabar tarp senos tradicijos meistrų tai išliko.

 

Bet liūdina kitas dalykas. Atsiranda nauja karta. Tai žmonės, kurie turi šiokį tokį pasiruošimą ir jie jau laiko save magais. Tai jų teisė, vistiek per praktikos metų metus kažko išmokstama, tačiau pastarieji jokių tradicijų nepaiso ir nesilaiko. Nieko neminėsiu, nes yra principas neapkalbėti kito žmogaus. Šventai to laikausi.

 

– Dėkojame už pokalbį.

 

Asmeninis mago Aleksejaus Šiškariovo puslapis: aleksejus.webnode.com

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite