Aplankėme psichiatrijos ligoninę, kurioje vyksta nepaaiškinami reiškiniai

vk-apleista-ligoninePortalo lankytoja Gita Varanavičiūtė (@gitavarr), su mūsų skaitytojais sutiko pasidalinti savo išvyką į apleistą Vokietijoje esančią psichiatrijos ligoninę, kurioje, pasak vietos gyventojų, vyksta nepaaiškinami reiškiniai. Žemiau pateikiame Gitos pasakojimą.
 
Anomalija.lt skaitytoja esu jau gan ilgą laiką. Mane visada domino siaubo istorijos, paranormalūs reiškiniai ir kiti nepaaiškinami dalykai. Apleistas vietas taip pat lankau su malonumu.
 
Šiuo metu gyvenu Vokietijoje. Čia persikrausčiau prieš 3 metus, bet anksčiau nesugalvojau patikrinti ar šalia manęs nėra namų “vaiduoklių”, apleistų įstaigų ar kažko panašaus.

 

Buvau maloniai nustebinta, kai prieš kelias savaites sužinojau apie apleistą psichiatrijos ligoninę pavadinimu “Psychiatrie Eckardtsheim” vos kelios minutės už miesto. Deja apie jos istoriją daug sužinoti nepavyko. Straipsniai internete buvo kelių metų senumo, nežinojau ar ligoninės pastatas apskritai dar egzistuoja.

 

Psichiatrinė ligoninė. Gitos asmeninio albumo nuor.

Psichiatrinė ligoninė. Gitos asmeninio albumo nuor.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Su viltimi pradėjau planuoti kelionę. Viena vykti nenorėjau, o be to nebūtų taip smagu, todėl pakviečiau kelis draugus. Kadangi tikslaus adreso rasti nepavyko, žinojau, kad ligoninės dar teks paieškoti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Po kelių valandų paieškų, miško vidurį, pagaliau pamatėme pastatą, primenantį psichiatrinę iš nuotraukų. Kadangi nesitikėjome, kad paieškos taip ilgai užtruks, išvykome iš namų gan vėlai. Jau buvo tamsu, todėl tądien nusprendėme į vidų neiti.

 

vkps3

 

Antros kelionės ilgai planuoti nereikėjo. Jau po kelių dienų vėl grįžome į ligoninę. Tik šį kartą jau pasiryžę užeiti į vidų.

 

Visos durys buvo užkaltos, užmūrytos arba apaugusios krūmais, tad teko lipti per langą. Iš karto atsidūrėme mažam kambarėlį. Atidarėme kambario duris ir…. ir nieko. Visiška tamsa. Žibintuvėliais buvome apsirūpinę, tad nepabūgome.

 

vkps4

 

Pirmame aukšte nebuvo nieko įdomaus. Tušti kambariai, sienos išmargintos “graffiti”, nebuvo ką tyrinėti. Antrame aukšte buvo įdomiau: apleistos palatos, vonios, pavyko rasti kelis baldus.

 

vpl6

 

Trečias aukštas taip pat yra, bet ten lipti nesiryžom nė vienas. Ne iš baimės, o dėl saugumo. Antro aukšto lubos buvo įdubusios, galėjo įgriūti bet kurią akimirką. Pastatas juk labai senas, pastatyta 1886 metais.

 

vpl7

 

Pasaulinių karų metu pastatas tarnavo kaip ligoninė. Nuo 1950 tapo psichiatrijos ligonė, vyrams kenčiantiems nuo nervų ligų. Joje buvo apie 60 vietų. 1998 psichiatrija buvo uždaryta, o 2000 jos savininkas pasikeitė. Nuo tada pastatas yra nenaudojamas ir apleistas.

 

Sklando gandai, kad ligoninėje vaidenasi žmonės, kurie anksčiau čia gydėsi. Žmonės gyvenantys netoliese girdi keistus garsus, mato šviesas… O gal ten tik turistai, kaip mes, ieškantys vaiduoklių? Beja tokio sutikti nepavyko, gal kitą kartą pasiseks labiau.

 

Gita Varanavičiūtė (@gitavarr)

 

Anomalija.lt teiraujasi savo skaitytojų – gal ir Jus esate girdėję istorijų apie keistus ir sunkiai paaiškinamus reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt patys tapote antgamtinių reiškinių liudytojais? Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų – parašykite mums

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
zzz

Ziauriai siurpiai tas koridorius atrodo

...

Iš pasakojimo supratau, kad tiek pat įspūdžių iš kelionės parsivežėt, kiek apsilankiusi Ermitaže: kelios lovos, vonia, keletas baldų voliojosi. Pirmą kartą girdžiu apie žmogų, kuris tokias vietas dienos metu lanko. Čia kaip mažam vaikui per Kūčias, vidurdienį sėdėti prie eglutės ir tikėtis išvysti Kalėdų senelį. Esu jaunystėje su draugais gerokai užbaliavojęs, namo ėjau vienas apie 1-2h nakties, sugalvojau nukirsti kelią per senas kapines, ten radau apdegusią nedidelę koplyčią. Kryžius įsmeigtas į duris, aplink antkapiai išvartyti, viduje nieko įdomaus – šiukšlynas ir tiek. Trumpai tariant invalidų satanistų susirinkimo vieta. Na bet nerašiau niekur straipsnio apie tai, nes nebuvo ką rašyti, kaip… Skaityti daugiau »

Guliveris

Nu ir ka nieko nesužinojau paistalai

Gintaras

Ooooj kaip megstu tokias vietas :) Pats gyvenu Vokietijoje, gaila visai kitoje puseje.

Aš esu

Padarykite 24 hours challenge psichiatrineje! :D

Gita

Gal kada nors :D

Slapta

Kam 24h challenge daryt, užtektu ir per nakti pachallengint. Man tai, bet kokiam apleistam pastate per nakti vienam challenge išbūti.

Taip pat skaitykite