Mandelos efektas – alternatyvios realybės įrodymas?

alternatyvus-pasaulisMandelos efektas – tai situacija, kai daug žmonių iš viso pasaulio vienodai klaidingai prisimena tam tikrus praeities įvykius, o sužinojus tikrąjį faktą jiems tai sukelia alternatyvios realybės jausmą.

 

Taip šis efektas vadinamas todėl, kad daug žmonių teigia atsimenantys, jog Nelsonas Mandela mirė kalėjime – nors iš tiesų jis iš kalėjimo išėjo ir po to dar buvo PAR prezidentu.

 

Daugybė žmonių pasaulyje taip pat teigia prisimenantys ir Fidelio Castro mirtį – nors šis tiesiog dėl sveikatos problemų perleido valdžią savo broliui.

 

Tikroji tokių atsiminimų priežastis iki galo nėra žinoma. Kai kurie tyrinėtojai iškelė hipotezę, kad galbūt tokie klaidingi prisiminimai vyksta dėl to, kad alternatyvioje realybėje Nelsonas Mandela iš tikrųjų mirė kalėjime. Tačiau kodėl informacija iš alternatyvaus pasaulio kartais gauna tam tikri žmonės mūsų pasaulyje, lieka paslaptimi.

 

Apie tai, kad alternatyvūs pasauliai tikrai gali egzistuoti pasisakė nemažai žinomų mokslininkų, tarp kurių ir pats Stephenas Hawkingas.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kinomanė

Labai į temą filmas Coherence :)

Pati

Pamenu, buvo laida apie alternaryvia realybe laida “Klausimelis”.

bro

Dar teberodo

Taip pat skaitykite