Mindaugas Stravinskas. Magija, etika ir atsakomybė

magija-etikaRektorius ez. m. dr. Mindaugas Stravinskas

 

Jau daugelį metų dirbdamas ezoteriniame pasaulyje, matydamas kaip gimsta nauji magai, ekstrasensai, bioenergetikai, parapsichologai ir t.t., padariau išvadą, kad daugelis „specialistų“ dirba tik tam, kad galėtų išlaikyti save, savo šeimą, lengvas uždarbis, pinigai dideli, o atsakomybė maža, gražios akys, didelė krūtinė, apranga, puikus balsas, iškalbingumas, o kur dar „paveldėjimas iš kartos į kartą“ ir dar daug kitų, net protu nesuvokiamų dalykų, kurių griebiasi žmonės, vien tik tam, kad pritrauktų prie savęs kuo daugiau klientų.

 

Išlikimo faktorius yra iškeliamas aukščiau moralės ir etikos. Sprendžiamos bet kokios problemos, žadami aukso kalnai ir patys palankiausi rezultatai. Rezultatas- išleisti pinigai.

 

Ezoteriniame pasaulyje, taip pat ir bet kokios magijos pasaulyje egzistuoja tokia sąvoka kaip Burtininko – Mago etika. Burtininko-Mago etika- tai taisyklių ir normų visuma, kurių turi laikytis burtininkas, magas visą savo gyvenimą. Šitas Kodeksas yra saugojamas ir perduodamas iš kartos į kartą. Besąlygiškas jo laikymasis- yra neatskiriamoji mago gyvenimo dalis.

 

Magija – tai kažkokia tai jėga. Ją galima prilyginti elektros srovei. Pati elektros srovė nėra gera ar bloga. Ji neutrali. Elektra galima priversti širdį iš naujo plakti, galima širdį sustabdyti nuteistajam mirties bausme žmogui jį pasodinus į elektros kėdę. Viskas priklauso nuo to, kaip mes panaudosime mums duotą jėgą.

 

Tradiciškai magija skirstoma į tris rūšis: baltoji, pilkoji ir juodoji.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Baltoji magija – tai menas iššaukti pozityvius pasikeitimus mus supančioje erdvėje, panaudojant dieviškąsias jėgas, kur kiekvienas esantis toje erdvėje nusiteikęs teigiamai. Pavyzdžiui, baltajai magijai priklauso ligonio gydymas, jei ligonis pats sutiko. Jei ligonis nesutiko (todėl, kad jūs jo paprasčiausiai nepaklausėte) ir jis pasveiko, ar jam žymiai pagerėjo, tai vadinama pilkąja magija.

 

Pilkoji magija – tai menas, suvokiant arba nesuvokiant iššaukti pasikeitimus tiek fiziniame, tiek ne fiziniame plane. Pavyzdžiui, jūsų finansinė padėtis, šiuo momentu, ne kokia ir pasidarote finansinį ritualą. Po ritualo, jūs išeinate į lauką ir sutinkate savo draugą kuris jums buvo skolingas pinigų ir jis juos jums gražina. Taigi, tikslas pasiektas. Jūs padarėte magiją, kad pasiekti tikslą ir niekas nenukentėjo. Viskas tvarkoje.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dabar pažiūrėkime kitą situaciją. Jūs atliekate tokį patį finansinį ritualą, po kurio miršta jūsų giminaitis ir palieka jums palikimą. Jūs taip pat pasiekėte tikslą. Bet jūs, nors ir nesąmoningai, tapote giminaičio mirties priežastimi, tai jau juodoji magija.

 

Juodoji magija – tai savo valios primetimas kitiems prieš jų norą.

 

Anksčiau ar vėliau magas, burtininkas, ar kitas ezoterikas, užduoda sau labai svarbų klausimą (beje apie šitą klausimą kažkodėl niekas nekalba ir nepasakoja įvairiose ezoterinėse mokyklose): „Kokią kainą ir kuo jis pats turės susimokėti Nematomam Pasauliui (tiksliau Agregorui prie kurio yra prisijungęs, ar su kuriuo yra sudaręs amžiną sutartį) už suteikiamas paslaugas?“.

 

Pripažinkime nors tai, kad Dievas, ar dar kokia nors kita „nekalta“( pavyzdžiui Kosminė energija, Reiki, Informacinis laukas ir t.t.) visuose šituose veiksmuose nedalyvauja. Visi šitie LAUKAI EGZISTUOJA, bet jie tikrai nedirba mūsų norams, įgeidžiams, ar prašymams patenkinti. Aišku, tai tik mano supratimas ir Jūs būsite visiškai teisūs jei nesutiksite su manimi.

 

Nesiginčysiu ir dėl palikimo dovanos – iš kartos į kartą. Daug kartų teko girdėti iš įvairių ezoterikų, kad visas žinias ir sugebėjimus jis gavo iš močiutės, labai retai iš dieduko, proproprosenelės ir t.t. O argi tai ne karma (sanskr. – veikla, neišvengiama pareiga, likimas)?

 

Karma – tai priežasties- pasekmės dėsnis. Karma – tai apmokymas, kad ir ką jūs bedarytumėte, jūs užsidirbate sau karmą, nesvarbu, ar tie poelgiai buvo praeityje, ar vyksta dabar. Karmoje veikia kompensacijos, bet ne keršto dėsnis. Jei praeitame gyvenime padarėte kažką negero, tai nereiškia, kad būtent tas pats būtinai nutiks jums ir šiame gyvenime, bet reikia žinoti, kad Karmą visuomet reikia išpirkti.

 

O kaip vyksta „išpirkimas“, manau, kad nereikia rašyti. Visą tai jūs patys matote kiekvieną dieną „gyvendami“ šiame pasaulyje. Paminėsiu ir tai, kad karmos dėsnis labai gerai suprantamas, tik tuomet kada suvokiame Reinkarnacijos dėsnį. Gerai tai ar blogai spręsti palieku jums patiems. Tai akmenėlis tiems kurie jau dirba, ar dar tik ruošiasi eiti kurs nors mokytis magijos. Užduokite šį klausimą savo Mokytojui ir jei jis pasakys, kad jūs niekuo nerizikuojate, tai yra tik išsigalvojimai ir jums nereikia niekuo mokėti, užtenka vien tik to, kad jums užmokėjo, tuomet aš „nulenksiu savo žilą galvą prieš jo „išmintį“.

 

Kaip bežiūrėtume, bet į anksčiau minėtą klausimą, atsakymo jūs turėsite ieškoti patys. Ne todėl, kad šituo klausimu niekas nesidomėjo, bet todėl, kad atsakymas, kad ir koks jis bebūtų, jis bus asmeninis, individualus. Galiu pasakyti tik tiek, kad jei žmogui padėjote, jums patiems likimas bus palankus, bet jei jūs įvykdėte prievartinį aktą , jūs būsite nubausti ligomis, nemalonumais, arba netgi mirtimi. Ir tai tris kartus daugiau. Toks Visatos dėsnis.

 

Paminėsiu tik kelias bendras sąvokos kurios yra įtrauktos į kiekvieno asmeninį etikos kodeksą. Viena iš jų sako- būk sąžiningas su užsakovu, atsakinėk aiškiai ir tiesiai, neišsisukinėdamas, niekada nesiimk to ko nepadarysi, ar abejoji. O jei jau ėmeisi- tuomet nors ir kraujas iš nosies bėgtų – padaryk.

 

Kitas punktas sako- magas neturi teisės užsidirbti iš kitų šaltinių. Jis privalo užsidirbti tik iš savo burtininko veiklos. Toks kodeksas ir jo turi visi laikytis.

 

Netikėkite tais kurie skelbiasi, kad yra „super …“ arba „grand …“, ar dar kitais kuo įmantresniais vardais. Visi esame lygūs. Dievais tikrai netapsime, bet priartėti prie Dievo tai galime. Ir prisiminkite, kad Visatos dėsniai gali truputį deformuotis, bet niekas jų negali panaikinti, apeiti, ar kaip nors juos pakeisti
ir kad visą ką Jūs padarėte, darote ir darysite neišvengiamai sugrįš įsavo įsčias – tai yra pas jus pačius ir
su trim kartais stipresne jėga.

 

Rektorius ez. m. dr. Mindaugas Stravinskas, ezoterinismokslas.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Smekla

Ezoterinių mokslų daktaras? Kokia čia institucija dalina tokius laipsnius? Matyt aš sapnuoju…..

Alvydas

Malonu skaityti straipsnį žmogaus, kuris už tave viską daug geriau išaiškina. Nors nesu tiek išsilavinęs ir tik žmogus su negalia, tačiau man labai patiko straipsnio išmintis. Cituoju: “Kaip bežiūrėtume, bet į anksčiau minėtą klausimą, atsakymo jūs turėsite ieškoti patys. Ne todėl, kad šituo klausimu niekas nesidomėjo, bet todėl, kad atsakymas, kad ir koks jis bebūtų, jis bus asmeninis, individualus. Galiu pasakyti tik tiek, kad jei žmogui padėjote, jums patiems likimas bus palankus, bet jei jūs įvykdėte prievartinį aktą , jūs būsite nubausti ligomis, nemalonumais, arba netgi mirtimi. Ir tai tris kartus daugiau. Toks Visatos dėsnis. Paminėsiu tik kelias bendras sąvokos… Skaityti daugiau »

Alvydas

Pagaliau pradėjo rašyti ir kiti, ne vien aš. Lankytojams bus iš ko pasirinkti. Net ir man. Dar daugiau rašančių tegul pasirodo….

Svajotoja

Keista, siandiena ryte suniezejo desines rankos pirstai… nusprendziau paieskoti ka tai galetu reiksti.. aptikau autoriaus straipsni apie laimes ir sekmes zenklus. po vidurdienio sove mintis i galva paieskoti per google informacijos butent lietuviu kalba apie Pasaulio energija – Prana, ir vel uzklydau prie to pacio autoriaus straipsnio… matyt turiu susismastyti apie savo etika ir atsakomybe pries mane supancius.

illuminati

tai taip, juk nieztint rankom reik patarimu ieskoti tarp adeptu ir kitu super kompetetingu asmenu, bet ne dermatologu. :)

Taip pat skaitykite