Vaiko likimas priklauso nuo gimimo mėnesio

vaikaiNeseniai mokslininkai nustatė, kad labai daug kas priklauso nuo to, kokį mėnesį vaikas gimė: polinkis į antsvorį, optimizmą ar pesimizmą ir net būsimų palikuonių skaičius. Tyrimų duomenimis, nuo gimimo mėnesio priklauso net tai, ar žmogus turės daug vaikų, bus baikštus ar drąsus, liesas ar apkūnus, aukštas ar žemo ūgio.
 
Tai, kaip gimimo data veikia tolesnį žmogaus gyvenimą, polinkį į kai kurias ligas, charakterio bruožus, silpnybes ir gerąsias ypatybes, paaiškinama visiškai materialiais veiksniais. Nėštumo metu ir pirmaisiais gyvenimo mėnesiais mus, priklausomai nuo metų laiko, įvairiai veikia aplinka – orai, mityba, sezoninės infekcijos.

 

Žinoma, optimalaus laiko gimti nėra, kiekvienas mėnuo turi savų pliusų ir minusų, kiekvienas didina atsparumą vieniems neigiamiems reiškiniams, bet yra rizikos grupėje pagal kitus. Žinant gimimo laiko ypatumus, galima sėkmingai keisti gyvenseną ir apsidrausti nuo nemalonumų.

 

Žiemos vaikai

 

Dauguma kairiarankių pasaulį išvysta šalčiausiais mėnesiais – gruodį, sausį ir vasarį. Žiemos vaikai dažnai būna linkę į širdies ir kraujagyslių ligas; Bristolio ir Edinburgo universitetų specialistų duomenimis, širdies ir kraujagyslių ligų rizika žiemos vaikams yra 24 proc. didesnė negu kitiems.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Žiemą gimusių moterų cholesterolio kiekis kraujyje dažniau būna didelis, tad „žieminių“ mergaičių tėvai turi didesnį dėmesį skirti jų mitybai. Psichologijos požiūriu žiema – sėkmės lydimų, atkaklių, talentingų asmenybių, pasižyminčių stipria valia, gimimo metas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tokie žmonės moka dirbti, pasitiki savimi, juos sunku išmušti iš vėžių, todėl jie pasiekia gerų rezultatų. Kartu savimylos ir užsispyrę žiemos vaikai dažnai nuo mažų dienų ginčijasi su tėvais dėl smulkmenų, nemoka pripažinti klaidų, sunkiai pritampa bendraamžių kolektyve dėl poreikio visada pirmauti, o jaunystėje anaiptol ne greitai susiranda porą.

 

Pavasario vaikai

 

Pavasarį gimę vaikai būna fiziškai silpnoki, linkę į persišaldymus, alergijas, dažnai serga, juos būtina nuo kūdikystės grūdinti. Atkreipkite dėmesį į vaiko aplinką. Psichologai mano, kad pavasarį gimusieji yra neryžtingi, pasiduoda meilikavimui ir lengvai sutinka, kad kiti jiems vadovautų.

 

Būtent pavasariniai vaikai anksti pradeda rodyti lankstumą, atsargumą, moka įdėmiai klausytis pašnekovo. Paprastai jie turi teisingą nuomonę daugeliu klausimų, bet nesiryžta jos išsakyti, ypač kompanijoje, nenori ginčytis, atsisako lyderio vaidmens. Tėvų uždavinys – pavasarį gimusiajam įdiegti pasitikėjimą savimi, suteikti reikalingumo ir saugumo jausmą.

 

Vasaros vaikai

 

Vasarą į pasaulį atkeliauja optimistai ir laimės kūdikiai – tai įrodė Hertfordšyro universiteto mokslininkai. Pasirodė, kad gimusieji vasarą pasižymi didžiausia saviverte, tarp jų yra daugiausia optimistų ir jie teigiamai vertina gyvenimą, jaučiasi esantys sėkmingi ir laimingi. Psichologai ir anksčiau pastebėjo, kad vasaros vaikai yra emocionalūs, imlūs įspūdžiams, geri, impulsyvūs ir ūmūs, bet nekerštingi.

 

Suaugę vasaros vaikai vengia karjerizmo, pirmenybę teikdami darbštumui. Galima sakyti, kad tai plačios prigimties, pasirengę rizikuoti ir narsūs žmonės. Tėvai turėtų būti pasirengę tam, kad vaikas norės padėti benamiams gyvūnams, domėsis mažais vaikais ir gins silpnus bendraklasius.

 

Rudens vaikai

 

Jei norite, kad vaikas būtų ilgaamžis, verta „nutaikyti“, kad jis gimtų rudens mėnesiais. Išanalizavę daugiau kaip milijono žmonių iš įvairių šalių, nuo Australijos iki Norvegijos, duomenis mokslininkai nustatė, kad gilios senatvės dažniau sulaukia gimusieji rudenį.

 

Tam padeda ramus charakteris, apdairumas ir santūrus optimizmas. Rudens vaikai uoliai mokosi, retai konfliktuoja su draugais ir tėvais, anksti pradeda suprasti pinigų vertę, yra diplomatiški ir paklusnūs. Jei tėvai pastangas nukreipia reikiama vaga, gimusieji rudenį tampa darbe ir asmeniniame gyvenime sėkmės lydimais žmonėmis.

 

Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „Julius/Brigita“, parengė: Milda Kunskaitė

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Turinti Savo Nuomonę

Mano draugė gimė vasarą, bet jai viskas priešingai, nei parašyta. Ji pesimistė, nuolat nusiminusi ir kerštinga, atžari. O man pačiai (pavasaris) aprašymas tinka tik 10 proc. ar mažiau…

emigrante

Juk avinai irgi gime pavasari,bet toks jausmas,kad ne apie juos raso.Gi viskas priesingai.

Liutuke

Va parse ir tiek,paskaitem pamirsom……

Albinas

Vasara gimes, ir aprasimas kaip is natu :O

Ritosa

Nesąmone

Pavasarinis

Tik antra pastraipa atitiko iš dalies. Iš dalies – kaip ir visi horoskopai ir pan. dalykai.

...........

silpni argumentai, be to dauguma tai ne visi ir mano manymu tie mokslyninkai tai statistika , o kaip zinom yra trieju rusiu melu : baltas, juodas ir statistika.

vasarinis

Total bullcrap! Nė kiek nepataikė

Paradigm Shift

Tip top man tiko. Bet, kad absoliučiai tai… Kas viską iš vis sugalvojo? Statistika ar astrologai? Ką manot?

Taip pat skaitykite