Apokalipsė: JAV tyliai ruošiasi masinei evakuacijai

jeloustonPastaruoju metu internete nedrąsiai, bet vis ryžtingiau plinta bauginančios kalbos apie galimą JAV esančio Jeloustouno ugnikalnio išsiveržimą. Niuansas šiuo atveju yra tas, kad tai būtų pasaulinio lygio katastrofa, palyginti su ja, Ejafjadlajokudlio ugnikalnio Islandijoje išsiveržimo 2010 metais sukeltą sąmyšį reikėtų vertinti kaip smulkius nemalonumus.

 

Po JAV Jeloustouno regionu palyginti negiliai slūgsantis magmos baseinas yra vientisas telkinys, kurio ilgis – apie 60 km, plotis – 30 km, gylis – nuo 5 iki 12 kilometrų. Nustatyta, kad praeityje buvo trys dideli (pražūtingi) Jeloustouno magmos baseino ugnikalnių išsiveržimai: prieš 2 mln., prieš 1,3 mln. ir prieš 640 tūkst. metų. Pirmasis – išties katastrofiškas: pusė Šiaurės Amerikos buvo uždengta pelenais, žuvo milijonai gyvūnų. Šiandien mokslininkai teigia, kad Jeloustouno ugnikalnio sprogimas galėtų pražudyti JAV. Maža to, galingas išsiveržimas dešimtmečiui atšaldytų visą Žemę (ką jau kalbėti apie hipotezę, jog Jeloustounas gali pažadinti kitus didesnius ir mažesnius ugnikalnius).

 

Tačiau mokslininkai ramina, kad interneto vartotojai kelia paniką be jokio pagrindo. Jeloustouno nacionalinio parko atstovas spaudai Alas Nashas pareiškė, jog jokie ženklai nerodo, kad ugnikalnis galėtų išsiveržti artimiausiu metu. Jis aiškina, kad kasmet šiame regione įvyksta 1000–3000 nedidelių žemės drebėjimų, todėl dar vienas žemės drebėjimas nėra rodiklis, kad ugnikalnis rengiasi išsiveržti.

 

Ir viskas būtų gerai, jeigu ne tie ženklai, kurių „nėra“. Pavyzdžiui, įprasta manyti, kad artėjančią bėdą jaučia gyvūnai. Ir štai „Youtube“ pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip iš Jeloustouno parko masiškai bėga bizonai.

 



Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vėliau buvo paaiškinta, kad jie kaip tik juda ugnikalnio link. Bet pasirodė dar vienas klipas, kuriame jau sprunka elniai.

 



 

Ir vėl specialistai ramina, kad tai tik paprasta migracija. Tada minimi briedžiai. Trumpai sakant, pastebėtas suaktyvėjęs gyvūnų judėjimas. Jį vertinant galima būtų sutikti su ekspertais, kurie nelinkę panikuoti. Tačiau bėda ta, kad yra ir kitų neraminančių ženklų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pirma, pakilo Jeloustouno regione esančių geizerių temperatūra. Antra, pastebimai pakilo žemės lygis. Trečia, ugnikalnio zonoje pastebėtas helio-4 dujų, kurios yra vulkaninio aktyvumo rodiklis, kiekio padidėjimas. Pagaliau, Jeloustouno rajone padaugėjo žemės drebėjimų, kurių galingumas tik didėja (nuo 2014 m. pradžios jų įvyko daugiau negu 60, o galingiausias buvo 4,8 balo stiprumo). 1999 m. anglų geologas B. McGuire‘as pateikė prognozę, kad pasaulio pabaigos data – 2074 metai. Kai kas sako, kad taip ilgai laukti nereikės ir viskas gali būti baigta jau po 10 metų.

 

Kitaip tariant, panikos užtenka, bet esama ir nemažai tyrimų, kurie aiškina, jog viskas tikrai ne taip baisu, kaip teigia sąmokslo teorijų šalininkai. Tačiau tada pesimistai pradeda akcentuoti tam tikrus įdomius politinius momentus, susijusius su JAV valdžios veiksmais.

 

Pirma, internete pasirodė žinia, kad Amerikos vadovybė pasaulyje ieško žemių, į kurias galėtų persikraustyti amerikiečiai katastrofos atveju, už tai žada 10 mlrd. dolerių per metus. Pirmiausia kalbama apie Pietų Afriką, bet tariamame plane taip pat figūruoja Brazilijos, Argentinos ir Australijos pavadinimai. Rusijos sąmokslų teorijos mėgėjai mano, kad Jungtinės Valstijos kartu su Europa gali pretenduoti į Sibirą, kur apokalipsės atveju tarsi bus daugiausia šansų išgyventi.

 

Pavyzdžiui, A. Fursovas teigia: „2011 m. pabaigoje Londono ekonomikos mokykla ir „Brookings“ institutas paskelbė „Vidinio persikraustymo projektą“, kurį uždarai ruošė keletą metų. Projektas, kuriame nemažai matematinių formulių ir kibernetinių modelių, numato didelių gyventojų masių perkraustymą iš Šiaurės Atlanto regiono į Šiaurės Euraziją. Manau, nereikia aiškinti, kad Šiaurės Eurazija – dabartinės Rusijos teritorija. Ji, pagal visų specialistų prognozes, net rimtos geoklimatinės katastrofos atveju artimiausius 200–300 metų liks stabilia, aprūpinta resursais, vadinasi, ir labai labai saldžia teritorija dideliam skaičiui bendruomenių“.

 

Antra, internete galima rasti pranešimų, jog JAV valdžia neaiškiems tikslams užsakė didžiulį kiekį plastikinių karstų, statosi neaiškios paskirties požemines bazes, taip pat jau pastatė daugiau negu 800 lagerių, kurie kol kas tušti, tačiau bet kuriuo momentu pasiruošę priimti „klientus“. Kartu teigiama, kad Amerikos kariuomenė, policija ir Nacionalinė gvardija ruošiasi veiklai šalies viduje. Šiame kontekste pažymima, kad jėgos struktūrų veiksmai po teroro akto per Bostono maratoną tapo nedidele (kai kas sako, kad sąmoningai suorganizuota) tvarkos įvedimo ekstremaliu atveju repeticija.

 

Sąmokslo teorijos variantų, kodėl tai daroma, yra įvairių (pavyzdžiui, pilietinio karo pradžia dėl finansinės krizės paaštrėjimo ir/ar atskirų valstijų noro išstoti iš JAV), ir vienas iš jų – laukiamas Jeloustouno išsiveržimas. Kai kurie „genijai“ net teigia, jog Amerika sąmoningai gali dirbtinai išprovokuoti Jeloustouno išsiveržimą, kad žmonijos žūties akivaizdoje sukurtų pasaulinę vyriausybę (arba bent jau JAV, Kanados ir Meksikos sąjungą), žinoma, su Vašingtonu priešakyje.

 

Štai tokia spekuliacinių dūmų gausa. Pagrindinis klausimas – kiek už jų yra galbūt realios Jeloustouno ugnikalnio lavos ir ugnies. Manytina (norisi tikėti), kad superugnikalnio (kaip ir globalaus atšilimo, ateivių atakos, asteroido kritimo ir pan.) grėsmė, nepaisant visų gąsdinančių momentų, sąmokslo teorijų mėgėjų yra perdedama. Tačiau kai kurie anksčiau pateikti samprotavimai ir faktai (pavyzdžiui, apie situaciją Jungtinėse Valstijose) verti dėmesio.

 

Inf. šaltinis: geopolitika.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Apakėliai prie ko amerikonai...

Pirma pažiūrėkite kieno rankuose informacijos priemonės, piningai ir kas didžiausi melagiai pasaulyje, bei kas organizuoja visus karus? Va po to nebekils klausimų.

Debilitikai.

Paskaitykit savo komentarus, dalbajobai rezisiereis galetumet but Super fantastinio filmo.

Specialistas

tai gi amerikonai kuria nauja litosferini ginklą kurio pagalba per žemes branduolį galės nukreipt išsiveržimas is vienos žemes vietos i kita.. Jie gi planuoja jaluostuono įsiveržimą nukreipt i Uralo regioną..:))

aa

Kodel jie nesukuria dirbtines naftos kad nereiktu tu karu? ne nu rimtai paskaitai liguistu komentaru ir nesupranti… pagal jus jie gali sukurt betkokius ginklus , bet kokius mechanizmus bet tik tokius kuriais butu galima zmonijai kaipnors pakenkt , kodel jie nesukuria ko nors kas pagelbetu zmonijai? nejaugi kazkoki ultra mega super super antigravitation antimaterian ir visokiu anti ginkla yra lengviau sukurt negu kokia masina kuri gamintu gamtinius isteklius?

Toaa

Kaip tai nesukuria , daug idomiu sukurtu dalyku buvo jau nuo 1950 metu ….. , net vandeniu varoma varikli, tik paprasciausia cia babkes viska daro.

Dormammu

Na laukiam ,bet tai vargu ar cia kas bus ,viska ateiviai nugesina ,nei grandioziniu meteoritu, nei branduoliniu sprogimu….baisu

Taip pat skaitykite