Sunkiai suvokiami sutapimai

Likimas ar nežinomos gamtos jėgos kartais tarsi pokštauja su žmonėmis. Vienas neįtikėčiausių sutapimų, pasakojama, nutiko prancūzų poetui Emiliui Dešanui. Šis, mokydamasis Orleano mokykloje, sėdėjo suole kartu su neseniai iš Anglijos atvykusiu M. de Forgibju. Šis pavaišino suolo draugą slyvų pudingu, kuris Prancūzijoje buvo dar nežinomas, o anglai jį labai mėgo.

 

Nuo tų dienų praslinko keliolika metų. Kartą Emilis ėjo pro restoraną ir pamatė, jog ten gaminamas slyvų pudingas. Emilis prisiminė vaikystės vaišes ir ūmai užsimanė paragauti šio skanėsto. Tačiau restorano tarnautojai tik skėstelėjo rankomis – pasirodo, visą pudingą ką tik užsisakė vienas lankytojų. E.Dešanas žvilgtelėjo į minėtą lankytoją ir pažino savo vaikystės draugą M. de Forgibju. Taigi draugus po keliolikos metų prie vieno stalo vėl suvedė tas pats patiekalas.

 

Praslinko dar daugiau metų, ir būdamas svečiuose, kur jį pavaišino slyvų pudingu, E.Dešanas susirinkusiesiems papasakojo šią istoriją. Kažkuris susirinkusių pajuokavo, jog būtų nuostabu, jei M. de Forgibju užsuktų ir čia. Ir tikrai, nepraslinko nė dešimt minučių, kai pro duris įžengė uždusęs M. de Forgibju… E.Dešanas vos nenualpo, tačiau paaiškėjo, jog Forgibju ir šįkart su draugu susidūrė visai atsitiktinai – sumaišė butus, mat kaip tik buvo kviestas pasisvečiuoti gretimame.

 

Skambutis mirties valandą

 

Kita neįtikėtina istorija, kaip pasakojama, nutiko pačiam popiežiui Pauliui VI, kuris 1923-iaisiais nusipirko žadintuvą, ir su juo nesiskyrė apie penkiasdešimt metų. Visą tą laiką žadintuvas veikė be priekaištų, kasdien pažadindamas popiežių lygiai šeštą valandą ryto.

 

Tačiau 1978 m. rugpjūčio 6 d., sekmadienį, šis žadintuvas nei iš šio, nei iš to pradėjo skambėti 21.40 val. Pasirodo, kaip tik tą minutę kitoje patalpoje mirė žadintuvo savininkas popiežius Paulius VI…

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dar keistesni sutapimai lydėjo paprastą Minsko gyventoją Tamarą Kopenok. Jai vos susiruošus važiuoti į Maskvą aplankyti sesers, nutikdavo vis ta pati istorija: geležinkelio kasoje šiai moteriai vis parduodavo bilietą į trečio vagono septintąją vietą. Ir taip truko penkerius metus iš eilės! Tamara tvirtina niekada specialiai neprašiusi parduoti jai bilietą būtent į tą vietą. Be to, kasininkai būdavo kaskart vis kiti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Bet tai dar ne viskas – keturis kartus Tamaros kaimynais keturių vietų kupė tapdavo vis tokia pati šeima: tėvas, motina ir vaikas. O motinos vardas kaskart būdavo Tatjana! Kai Tamara vyko į Maskvą penktą kartą, Minske niekas į jos kupė neatėjo, ir moteris jau lengviau atsiduso. Tačiau jau kitoje stotelėje jos kaimynais tapo jauna šeima: vyras, mergaitė ir jos motina. Pašiurpusi Tamara paklausė moters, ar kartais ši ne Tatjana. Toji nustebusi atsakė teigiamai.

 

Lemtis valdo ir įžymybes

 

Gana įdomūs nutikimai užfiksuoti Didžiojoje Britanijoje. Londono apylinkėse susidūrus dviem mašinoms, atvykęs į avarijos vietą policininkas ilgai manė, kad iš jo tyčiojamasi. Pasirodo, abu mašinų vairuotojai turėjo ne tik vienodus vardus, bet ir pavardes – Janas Purvisas.

 

Apie kitą įdomų nutikimą britų salose 1911-aisiais papasakojo JAV laikraštis “New York Herald”. Anot žurnalistų, lapkritį Londone, Gryn Beri Hile, buvo įvykdyta mirties bausmė trims sero Admundo Berio žudikams. Įdomiausios buvo žudikų pavardės: Grynas, Beris ir Hilas…

 

Velso istorijos tyrinėtojai mena tris įdomias katastrofas šio regiono pakrantėse. 1664, 1785 ir 1866 metais, kaskart tą pačią dieną – gruodžio 5-ąją, kone toje pačioje vietoje nuskęsdavo po laivą. Lyg ir nieko ypatingo – gal toji vieta paprasčiausiai pavojinga gruodį? Tačiau kaip paaiškinti tai, jog šių katastrofų metu išsigelbėdavo tik vienas žmogus, ir vis tuo pačiu vardu bei pavarde – Hju Viljamsas?..

 

Dar įdomesni sutapimai lydi įžymybių gyvenimus. Štai Abraomas Linkolnas JAV prezidentu buvo išrinktas 1860 metais, o Džonas Kenedis – lygiai po šimto metų. Abu šiuos prezidentus nužudė penktadienį, ir abiem atvejais mirtina kulka pataikė iš nugaros į pakaušį.

 

Beje, A.Linkolną nužudė Fordo teatre, o Dž.Kenedis žuvo važiuodamas automobiliu “Linkoln”, pagamintu “Ford” firmoje. A.Linkolno žudikas Džonas Butas gimė 1839-aisiais, o Dž.Kenedžio – Li Harvis Osvaldas – 1939 m. Abu jie buvo pietiečiai ir abu buvo nužudyti dar iki prasidedant teismo procesui…

 

Karaliaus “antrininkas”

 

Įdomi istorija 1900 m. birželio 28 d. nutiko Italijos karaliui Umbertui I, tądien pietavusiam Monzos miesto restorane. Dideliam karaliaus nustebimui, restorano šeimininkas taip pat buvo vardu Umbertas ir išoriškai labai panašus į karalių. Negana to, jis gimė tą pačią dieną ir tame pačiame mieste, kaip ir karalius, – Turine.

 

Restorano šeimininko žmona, kaip ir karaliaus, buvo vardu Margarita, abu “dvyniai” tuokėsi tą pačią dieną, o sūnums kiekvienas davė tokį patį vardą – Viktoras. Negana to, sutapimai abiejų gyvenimą lydėjo ir smulkmenose – tą dieną, kai karalius buvo karūnuotas, restorano šeimininkas įsigijo savo restoraną.

 

Šie stebėtini sutapimai “dvynius” lydėjo iki pat mirties: kai vieną dieną karaliui pranešė, jog restorano šeimininką užmušė nežinomi plėšikai, šis labai susijaudino ir išsigando. Tačiau po poros valandų Umbertas I vis tiek neatsisakė tradicinės išvykos į miestą, per šią jį nušovė minioje buvęs anarchistas…

 

Ne mistika, o gamtos dėsnis

 

Keistų sutapimų pasitaiko ir literatūriniuose kūriniuose. Vienas žymiausių – amerikiečių rašytojo Morgano Robertsono romane “Beviltiškumas”, kurį šis parašė 1898-aisiais. Šioje knygoje aprašyta, kaip didžiulis laivas, pavadintas “Titanu”, plukdęs 3000 keleivių, per pirmąją savo kelionę nuskęsta Atlanto vandenyne, susidūręs su ledkalniu. Niekas nesugeba paaiškinti, kaip rašytojas galėjo šitaip nuspėti ateitį. Praslinko šešiolika metų ir tokia katastrofa nutiko realybėje – pasaulį sukrėtė garsioji “Titaniko” žūtis.

 

Kur kas daugiau įdomių sutapimų pasitaiko kone kiekvieno žmogaus gyvenime. Neretai būna, jog, vos prisiminęs seną pažįstamą, jį sutinki gatvėje. Ar pas gydytoją vienu metu atvyksta trys pacientai, kurių pavardės Šarkinas, Vanagas ir Varnas, o gydytojo pavardė – Paukštys…

 

Daugeliui gyvenime yra pasitaikę momentų, kai lieka tik skėstelėti rankomis – na ir sutapimas! O kartais sutapimai būna tokie neįtikėtini, jog verčia abejoti jų atsitiktinumu ir kelia mintis apie antgamtinių jėgų įsikišimą.

 

Nuomonė

 

Žymus šveicarų psichologas Karlas Gustavas Jungas nemanė, jog tokie ar panašūs sutapimai yra atsitiktinumas. Jo manymu, tokiais atvejais suveikia dar nežinomas gamtos dėsnis, šį jis pavadino sinchronizmu.

 

Parengta pagal dienraštį “Vakaro žinios”

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
gme

linkolnas nuzudytas ne penktadieni, o sestadeini.jo zudikas Johnas wilkes bothas gime 1838. po to kenedis pradejo prezidentavima 1961..

kd

Skaitytas straipsnis. Nesikartojate?

anonymous

Gal skaitei “Vakaro žiniose”?

Taip pat skaitykite