10 būdų kaip tapti nemirtingu

Norite gyventi amžinai? Nesate tokie vieninteliai. Visą tą laiką, kai žmonija mąstė apie savo mirtingumą, svajonės apie amžiną gyvenimą skriejo greta. Pateikiame jums dešimties populiariausių būdų, kaip gyventi amžinai , sąrašą. Galbūt rasite sau labiausiai tinkama?

 

Klonavimas

 

Mokslininkai padarė keletą svarbių pasiekimų klonavimo srityje (įskaitant avių ir karvių nelytinį dauginimąsi). Žmonių noras gyventi amžinai yra natūralus dalykas . Klonavimo metu yra sukuriamas naujas organizmas, kuris yra genetiškai identiškas pradiniam organizmui.

 

Nors klonuotas kūnas yra identiškas kitam – mąstymas yra visiškai skirtingas. O jeigu nereikia visiškai naujo organizmo, galima klonuoti tik organus ir po to juos perkelti į senąjį kūną.

 

Telomerazės geno terapijos gydymas

 

Telomerazė atrasta 1980 – aisiais metais ir jai suteiktas “jaunystės fontano“ vardas. Geno terapija – tai gydymo būdas, suteikiant ląstelėms genus, kurie padeda pataisyti genetinius defektus ar ligas. Mokslininkų atliktų tyrimų metu paaiškėjo ir tai, jog telomerazės genų terapija ne tik gali sustabdyti senėjimą, bet ir pailginti gyvenimo trukmės laiką, o taip pat turi didelę naudą sveikatai.

 

Telomerai yra trumpos DNR atkarpos, esančios visų mūsų chromosomų galuose. Kiekvieną kartą, kai ląstelė pasidalija, jos telomerai sutrumpėja ir ląstelė tampa neatsparesnė mirčiai. Mokslininkai panaudojo adenoviruso užkratą, kad įvestų telomerazės geną į suaugusios pelės ląsteles. Telomerazas, papildydamas chromosomų galus DNR, padeda atkuri telomeras.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Panacėja

 

Graikų mitologijoje Panacėja buvo gydymo ir vaistų deivė („Viską gydanti“). Išvertus deivės vardą į medicinos terminus reiškia narkotikus, kurie gali viską išgydyti. Šį amžinybės eliksyrą, kuris išgydo nuo visų ligų ir galintis neribotai prailginti gyvenimą, bandė sukurti alchemikai ir tai buvo vienas pagrindinių jų tikslų. Atrodytų nerealų, kad amžinybė telpa į vieną piliulę ar stiklinę sirupo…

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Senėjimo valdymo sistema (SENS – Strategies for Engineered Negligible Senescence)

 

Senėjimo valdymo sistema siekiama užkirsti kelią senėjimui ir senatvės ligoms. Pirmi tyrimai buvo atlikti su omarais ir hidromis, mat šie padarai nesensta ir nerodo jokių senėjimo požymių. Siekiant pritaikyti šią sistema, pirmiausiai buvo bandoma sulyginti su panacėja, tačiau SENS sistemos tikslas pritaikyti senėjimo gydymą įvairaus amžiaus žmonėms.

 

Mokslininkai senėjimą apibūdina kaip visą gyvenimą trunkančią įvairių molekulinių ir ląstelinių pažeidimų organizme kaupimas.

 

O pasitelkus senėjimo valdymo sistemą bus stengiamasi gydyti šiuos pažeidimus ir stabdyti senėjimo progresavimą.

 

Patiems drąsiausias mokslininkams siūlomos premijos, kad jei pasiryžtų bandymams ir toliau plėtoti šią unikalią senėjimo valdymo sistemą. Bandymai atlikinėjami su pelėmis, o pirmojo bandymo rezultatas: pelė, kuri išgyveno 1819 dienas (visai neblogai kaip gyvūnui, kuris išgyvena vos vienerius metus).

 

Metempsichozė

 

Tai daugiau dvasinis požiūris į nemirtingumą. Rytų tikėjimuose ir filosofijose metempsichozę atitinka reinakranciją. Tikėjimas metempsichoze būdingas daugeliui archajinių, animistinių tikėjimų, rytų religijoms,mistiniams, ezoteriniams tikėjimams. Metempsichozė – tai sielos pomirtinis tapsmas – ji gali pereiti į kitą, naujai gimusį žmogų, gyvūną, augalą, negyvą daiktą. Vienais atvejais siela pamiršta buvusį gyvenimą, jo atgarsius pasiekia tik vizijų, sapnų metu, kitais – siela tęsia buvusio individo egzistenciją, tačiau jau kitame kūne. Šamanizme tikima, kad šamanas transo metu gali persikūnyti į gyvūną, o vėliau grįžti į žmogiškąją būseną.

 

Senovės baltų tikėjime būta nemažai metempsichozės elementų – tikėta, kad mirusiojo siela gali pereiti į medžius, gyvūnus (arklius, šunis, paukščius). Svarbiausia yra tai, kad siela lieka ta pati, tik ji keliauja tarp įvairių formų. Šiam įsitikinimui, jog siela gali keliauti iš kūno į kūną, pritarė ir istorinės asmenybės, tokios kaip Pitagoras, Platonas ir Sokratas.

 

Evoliucinis nemirtingumas

 

Biogerentologė Marija Kyriazis mano, jog nemirtingumas yra neišvengiama žmonių evoliucija. Žmonių smegenys taps tokios protingos, jog bus įmanoma palaikyti gyvybę neribotą laiką.

 

Senėjimo procesas sulėtės kai naujosios smegenys prisitaikys ir galų galiausiai kai žmogaus kūnas bus visiškai suaugęs, o naujosios smegenys pilnai susiformavusios – senėjimo procesas visiškai sustos.

 

Mediciniai nanorobotai

 

Medicininiai nanorobotai yra mikroskopinio dydžio ir sukurti tam, kad galėtų patekti tiesiai į mūsų organizmą ir nustatęs ligos šaltinį jį „išjungti“.

 

Mokslininkai jau išbandė šiuos robotus aklo žiurkėno gydymui, kai į jo nervinę ląstelių sistemą įleido dirbtinę molekulę ir ji nukeliavusi panaikino ligos šaltinį. O kas toliau mokslininkų planuose? Jie planuoja siųsti šiuos mažuosius robotus „žudyti“ vėžio ląstelių.

 

Kibernetika

 

Žodis kiborgas beveik visiems asocijuojasi su fantastika – ne vienas prisimena Terminatorių. Daugelis tikriausiai nustebs sužinoję, jog mūsų planetoje gyvena šimtai tūkstančių ar net milijonų kiborgų.

 

Dauguma dabartinių kiborgų – tai asmenys, kurių natūralios organizmo dalys nustojo gerai funkcionuoti ir jas teko keisti sintetiniais pakaitalais. Puikus pavyzdys, bėgikas Oscaras Pistorius, kuriam pakeistos kojos. Galima beveik užtikrintai teigti, kad įvairaus pobūdžio kibernetiniai implantai ar pagalbinės priemonės bus naudojami vis dažniau ir taps masinėmis prekėmis. Greitai mūsų širdies darbą palaikys stimuliatoriai, o vietoj kairės rankos turėsime žnyples. Ir galų gale mes gyvensime amžinai kaip kiborgai.

 

Smegenų emuliacija

 

Skaitmeninis nemirtingumas – tai galimybė tapti silikoniniu „aš“, kai mirs fizinis „aš“. Tai tarsi atsarginis planas, jei mokslininkams nepavyks išrasti biologinio nemirtingumo. Pasitelkus smegenų emuliaciją mūsų smegenys bus nuskaitomos ir mūsų esmė paverčiama skaitmeninė botu ir baitų forma.

 

Visa ši smegenų emuliacija gali būti išsaugota kompiuterio atmintyje ir vėl sugrąžinta į gyvenimą virtualiame pasaulyje arba perkelta į dirbtinai protingo roboto kūną, kuris gali būti pagamintas pagal jūsų pasirinktą atvaizdą.

 

Krionika (viso kūno užšaldymas)

 

Žmogui, kuris mediciniškai pripažintas mirusiu, suleidžiama antikoglianto, kad kraujas nekrešėtų, ir apdėjus lavoną ledu jis išsiunčiamas į krionikos centrą. Jau užšaldant embrionus pastebėta, kad jų gyvybingumui išlaikyti labai svarbi ledo susidarymo kontrolė, dėl to kraujas turi būti pakeičiamas specialiu žemoms temperatūroms atspariu pakaitalu, tam dažniausiai naudojamas glicerolio antifrizas.

 

Žmogaus kūnas nardinamas žemyn galva į skysto azoto pripildytą termosą, kur azoto temperatūra siekia 196 ºC šalčio. Be abejo, galima šaldyti tik galvą, nes galvoje yra svarbiausias žmogaus organas – smegenys. Ši procedūra pigesnė bei, manoma, kad ateities technologijos leis prie galvos nesunkiai priauginti naują kūną. Tiesa, net ir tuo atveju, kai šaldomas visas kūnas, nepaisant antifrizo, ląstelių skysčiai virsdami ledu plečiasi ir ląstelės susitraiško, tačiau tikimasi, kad ateityje nanotechnologijomis – atominiu konstravimu – bus galima nesunkiai atkurti kiekvieną sužalotą ląstelę.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kangela9

Krionika man patiko :D

aaaa

cool story bro’s..

martin

tai nutiks dar negreiti kol pasauli valdys pinigai

inkognito

Visos žmogaus lastelės absoliučiai atsinaujina kas 7 metus,po 7 metų jūs jau esate kitas žmogus sudarytas iš absoliučiai naujų lastelių,kurios perėmė anų lastelių atmintį ir patyrimą. Pakanka genetiškais enzimais paveikti lastelių restauravimo mechanizmus kad jie išplautų senuosius jų atminimus ir kartu įrašyti naują genetinę informaciją,kuri atnaujintų telomerus į jų pirminio gimimo lygį ir modifikuotų jų telamerozę pakartotinių lastelių atsinaujinimo atveju,tam tikram skaičiui ciklų,kuris irgi gali būti genetiškai programuojamas tam tikrais enzimais. Tada žmogus kaip ir Ateiviai galės gyventi 600 metų ir nesenti,o pasens ir numirs per 601 metus. Tai padaryti ilgesniam laikui negalima, nes turi būtinai vykti žmonijos atsinaujinimo procesas,kitaip… Skaityti daugiau »

rutulys

Taip jau ir lauks ainių kartos užsišaldžiusių protėvių. Nebent panaudos svetimų pasaulių kolonizavimui arba kaip patrankų mėsą ateities karuose.

arma

siaip tai a nepavyktu padaryti virtualaus pasaulio tiem zmonem kurie butu perkelti i kompiteri, kad jie gyventu lyg niekas nepasikeite. Tik nereiketu dirbt ar valgyt ;)

Taip pat skaitykite