Ar įmanoma valdyti lietų?

Stojus ilgai sausrai, senovėje žmonės imdavosi magiškų veiksmų, kad sukeltų lietų. Nuošalesnėse vietovėse, kurios išlaikė senuosius papročius, tai praktikuojama ir šiandien.

 

Ukrainoje 2007 metais buvo užfiksuotas magiškas paprotys, apie kurį niekas negirdėjo daug dešimtmečių. Keturi Čerkasų srities Vyšnopolio kaimo gyventojai, kurių trys giedojo bažnyčios chore, nusprendė nuvyti sausrą senu ritualu ant kapo. Iškasę galvūgalyje 10×15 cm duobutę ir sukalbėję užkeikimą, vyrai įpylė į ją vandens.

 

Šioje šalyje, Donecko srityje, net veikia visas būrys oro specialistų, tvirtinančių, kad jie yra perpratę senovines gamtos reiškinių valdymo paslaptis. Visuomenė apie juos visai neseniai sužinojo iš žiniasklaidos, kai ši pranešė apie paslaptingus viesulus virš Azovo jūros. Jie save vadina baltaisiais magais ir tikina nenorį niekam pakenkti, – orą koreguojantys tik taikiais ir tiriamaisiais tikslais, taip pat jau penketą metų eksperimentuojantys su viesulais, kuriuos užleidžia virš Azovo jūros.

 

Sukelti lietų ar, priešingai, nuskaidrinti dangų, geba ir šiuolaikiniai šamanai. Kad lietūs ir audros nesugadintų Malaizijos atviro golfo čempionato, turėjusio vykti Kvala Lumpūre, golfo federacija pasamdė burtininką – vaikyti debesų danguje! Šis puikiai susidorojo su užduotimi: nors keturias dienas, kol truko renginys, daugelyje miesto dalių pliaupė liūtys, ten, kur vyko varžybos, neiškrito nė lašo.

 

Ateiviams rūpi Žemės ekologija

 

Amerikietis Amosas Klyvsas su šamanais neturi nieko bendra, bet irgi moka valdyti orus. Maža to, jis įsitikinęs, kad šito išmoko iš ateivių! Beje, vyras ne kartą yra įrodęs savo sugebėjimus dešimtims liudininkų stebint. Jis teigia, kad svečiai iš kitų planetų – beveik permatomi metro su trupučiu ūgio humanoidai didžiulėmis akimis – jį aplankė prieš metus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“Pasitelkę telepatiją, jie kelias valandas mokė mane meno valdyti orus ir pranešė norį išsaugoti Žemės atmosferą geros būklės, nes dabar ji labai užteršta, – aiškino amerikietis ir pareiškė, kad jam kur kas paprasčiau suformuoti debesis, negu juos išvaikyti: – Turiu užmegzti ryšį su ateiviais, kad imtų šviesti saulė.”

 

Tamtamai naktyje

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kadaise buvo naudojami du būdai sukelti lietų. Bažnytinis, kai tekdavo rengti kryžiaus žygį ir melsti lietaus, bei pagrįstas kerais, kai lietų bandyta sukelti pagal pagoniškus senovės papročius.

 

Tamtamai netildavo kiaurą naktį, burtininkai profesionalai nejudėdami sėdėdavo žiūrėdami į Rytus ir kažką murmėdavo po nosim. Priešais juos stovinti nuoga jauna moteris (jos veidą dengdavo šydas), dar vadinama “lietaus kerėtoja”, tylomis linguodavo pagal būgnų ritmą, o paskui pati imdavo diriguoti tamtamams, vis greitindama tempą.

 

Sunku patikėti, bet mačiusieji pasakoja, kad dangus vis labiau niaukdavosi, “lietaus kerėtojai” verčiant būgnus vis garsiau čaižyti debesis, kol galiausiai dangus neištverdavo tokios žiaurios egzekucijos – prapliupdavo išsvajotas lietus.

 

Pernai rugpjūtį Nepalo šiaurėje, kur tradiciškai auginami ryžiai, per liūčių sezoną neiškrito nė lašelio. Valstiečiai išbandė viską: maldas, aukas dievams, specialias religines apeigas, tačiau dangus jų aimanoms liko kurčias. Tuomet moterys pareiškė žinančios vieną senovinį būdą, kuris naudojamas tik kraštutiniu atveju. Pusšimtis valstiečių saulei patekėjus išsirengė, nuogos subrido į ryžių laukus ir pradėjo berti tik joms vienoms žinomus burtažodžius. Apstulbę žurnalistai išvydo, kad galiausiai laukus išties pagirdė lietus!

 

Šamanai buria, mokslininkai skaičiuoja

 

Mokslininkai, aišku, lietaus magija netiki ir bando perdėm mokslo laimėjimais pakartoti tai, ką daro šiuolaikiniai šamanai. Visai neseniai Izraelio specialistai pagaliau išmoko generuoti debesis ir sukelti lietų.

 

“Pirmą kartą žmonijos istorijoje beveik realus tapo projektas “Geshem” (ivrito k. “lietus”). Kalbama apie sistemą, leidžiančią kurti dirbtinius kritulius dykumose ar itin sausringuose rajonuose.

 

Šito galima pasiekti smėlynuose įrengus milžiniškas šilumos salas: specialios juodos plokštės, akumuliuojančios saulės spindulius, milžinišku greičiu kels į atmosferą vandens garus, iš įkaitusio oro susidarys debesys ir vėliau pasipils gausus lietus.

 

“Klimatologai tai vadina šilumos salomis virš miestų, – sako vienas projekto autorių, atmosferos moduliavimo specialistas Leonas Breningas. – Šitos zonos, kur temperatūra 4-5 laipsniais didesnė negu aplinkiniuose rajonuose, gali absorbuoti visą saulės spindulių galią. Buvo įrodyta, kad šios šilumos salos padeda greitai pakilti karštam orui – aukštuose atmosferos sluoksniuose jis sutankėja, dėl to susidaro debesys tiek metropolijos priemiesčiuose, tiek aplinkiniuose kaimų rajonuose. Panašių reiškinių būta, tarkim, Los Andžele.”

 

Tokio fenomeno priežastys – asfaltas ir įkaitę pastatų stogai. Vaizdžiai tariant, tai savotiški aukštos temperatūros židiniai, galintys naudoti karšto oro energiją ir jame esančius garus, kurie 1000 metrų aukštyje kondensuojasi į debesis. Specialistai apskaičiavo, kad šilumos sala Izraelyje apims maždaug 4-9 kvadratinių kilometrų plotą.

 

Kaip pabrėžia projekto autoriai, šiandien mokslininkai moka sukelti dirbtinį lietų iš esamų debesų, bet jie dar niekada negeneravo pradinės žaliavos, tai yra pačių debesų.

 

Inf. šaltinis: “Vakaro žinių” priedas “Geras”

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
giedrius

Ir as taip sakau

archangel

galima ,zinau nes ta galiu ir as, kaip ir kiekvienas zmogus, as praktikuoju atmokineze :)

.h.

hhh

Gabija

kaip atskleisk savo paslpti :D

ateivis

Pagonys valde gamta mylejo gamta kalbejo su ja o kai. pasikrikstino baige viska isnaiki

nt !

ateivis

Pagonys valde gamta mylejo gamta kalbejo su ja o kai. pasikrikstino baige viska isnaikint !

Taip pat skaitykite