Mūsų paslaptinga DNR

Visai nesenai mokslininkai paskelbė apie atradimą, kuris atidarė žmogaus genomo paslaptį – pilnas DNR kodas aprašo viską apie kiekvieno iš mūsų fizinį vaizdą. Ši sudėtinga medžiaga ne tik yra kiekvienoje mūsų ląstelėje, bet ir kiekvienoje gyvoje būtybėje. Ši informacija labai intriguoja.

 

DNR yra du susukti vienas aplink kitą perlų karolių siūlai, ir kiekvienas perliukas yra genas, kuris yra atsakingas už tai, kokie mes esam. Pavyzdžiui, vienas genas apsprendžia mūsų akių spalvą, kitas – koks proteinas yra mūsų širdies raumenyje, trečias įtakoja pigmentą mūsų plaukų spalvai, ir taip toliau.

 

Kitų gyvenimo formų DNR sekos jau buvo pakankamai iškoduotos, pradedant paprasta bakterija, ir dabar, baigiant žmogumi. Mokslininkams pavyko sulyginti žmogaus DNR kodą su kitų gyvenimo formų DNR, kad sužinoti, kaip mūsų fiziniai kūnai vystėsi. Ir štai keli stebinantys atradimai.

 

Pasirodo, žmogus turi apie 30 000 genų, o ne 100,000 – 140,000, kaip mokslininkai anksčiau buvo apskaičiavę pagal tai, ant kiek mes skiriamės nuo kitų formų (pvz. mažytė musė turi apie 13,601 geną).

 

Sunku atrasti unikalumo mūsų genuose – apie 99 proc. yra tokių pačių, kaip ir šimpanzės, ir apie 70 proc. randami pelėje.

 

Visa informacija, kuri yra DNR dabar priveda mokslininkus prie išvados, kad buvo bendras DNR šaltinis, kuris apsigyveno kiekvienoje žemės būtybėje.

 

Per amžius gyvenimo formos tapo vis sudėtingesnės ir labiau išsivysčiusios, atsirado vis daugiau ir daugiau genų, pirminiai paprasti genai keitėsi. Galų gale atsiradome mes, Homo Sapiens.

 

Jūs galite pasakyti, kad mūsų DNR yra visų kitų DNR mišinys, bet yra viena išimtis.

 

Yra vienas dalykas, kuris vis dar stebina viso pasaulio mokslininkus. Yra 223 genai žmogaus DNR, kurių nėra jokiame kitame gyvam organizme. Kitais žodžiais, pasirodo, kad mes nepaveldėjom šią genų dalį iš kurios nors kitos būtybės šioje žemėje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tai sukelia vieną akivaizdų klausimą. Iš kur šie 223 genai atsirado? Geriausi mokslininkai atsako, kad jie atėjo “iš šalies” per kokią nors bakterinę infekciją. Arba, kitaip sakant, šie genai buvo implantuoti, visi kartu, į mūsų protėvių DNR bakterinės infekcijos būdu. Bet tada gaunasi, kad mes atsiradome infekcijos rezultate.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pabūkim kūrybingesniais ir atverkim savo protus. Galbūt, kokių nors labiau išsivysčiusių būtybių rasė aplankė mūsų planetą prieš tūkstančius metų ir davė mums tuos 223 genus? Tai nėra tokia pramanyta istorija, kaip gali pasirodyti.

 

Šiuolaikiniai mokslininkai daro panašius genetinius eksperimentus. Dar daugiau, yra liudijimai, palaikantis koncepciją “iš šalies”. Ir dalis jos gali būti atrasta molinėse Šumerų lentelėse, kurie gyveno prieš 6000 metų.

 

Sitčenas pasakoja, kaip maždaug prieš 300,000 metų mūsų protėvių genetinis kodas buvo “papildytas” ateiviais iš kitos planetos. Yra liudijimai, patvirtinantis šia teoriją. Visai nesenai, du nesusiję mokslininkai tyrė viso pasaulio vyrų ir moterų mitochondrinę DNR, bandydami atrasti jų šaltinį. Jų atradimai publikuoti keliuose prestižinėse mokslinėse žurnaluose.

 

Mokslininkai įrodė, kad mūsų DNR atsirado daugmaž prieš 300,000 metų, kai gyveno tikri “Adomas” ir “Ieva”. Pasirodo, jie buvo seniausi vyras ir moteris, kurie yra mūsų tiesioginiai protėviai, o ne simboliški Adomas ir Ieva, paminėti Biblijoje.

 

Šis atradimas ir kiti informacijos šaltiniai kelia du įdomius klausimus. Kaip mes (mūsų sielos) atsidūrėm mūsų fiziniuose kūnuose, kurių DNR turi 223 paslaptingus genus, ir ką mes darome tokiame kūne planetoje Žemė?

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

Jei nesuprantat tai jau geriau išvis nekomentuokit

WuHu

Vaidai tu esi esi asilo galva…

GRIMOIRE

Kadrai :D

Vaidas

mažytė musė turi apie 13,601 geną – geras apie!

Nes jei tiksliau, tai būtų 13,609,97 geno

Absoliutas

Ša, neišmanėliai!

saras

tikraI KAD neismanelei… kitaip sakant pralautasmegenei

Alahas

Ką ten murmat, iškrypeliai?

Buda

Ne, tai mano darbas

dievas

tai mano darbas.amen

Genas

Tai Adomo ir Ievos išaugę bernai ėjo pirštis vietinėms panoms, kurios neturėjo tų 200 unikalių genų iš dieviško “pažinimo medžio”.

Taip pat skaitykite