Lėlių sala

Lėlių sala. Ispaniškai vadinama „La Isla de la Munecas”. Kas gali skambėti patraukliau? Tuo labiau, jog tai – itin populiari turstų vieta Meksikoje. Tačiau atvykusius čia pasitinka visai kitkas, nei jie tikisi išvysti. Lėlių sala yra, ko gero, šiurpiausia vieta Meksikoje.

 

Beveik kiekvienas saloje augantis medis yra apkarstytas senomis, aptriušusiomis lėlėmis, kurios suteikia jausmą, lyg būtum stebimas. Šimtai lėlių kabo ant metalinių virbų. Kai kurios yra žalsvos, pabrėžiančios mušimo pėdsakus, didžioji dalis – nuogos, kitos susivėlusiais ir vėjo išdarkytais plaukais.

 

 

Tarp Xochimilco bei Meksiko tyvuliuoja nedidelis Teshuilo ežeras, kuriame pasak legendos, žaisdamos nuskendo trys mergaitės. Nuo tada ši vieta laikoma prakeikta. Xochimilico kanalai vis dar pilni mistiško žavesio ir sukelia šiurpuliukus.

 

Šios salos istorija prasidėjo kuomet atsiskyrėlis Donas Julianas Santana atsikraustė į šią salą. Nors jis buvo vedęs, tačiau paskutinius savo 50 gyvenimo metų jis nusprendę praleisti vienas.

 

Vienintelis žmogus, su kurio Julianas bendravo, buvo jo anūkas – Anastasio Santana. Julianas sakė, kad jam ėmė vaidentis nuskendusi mergaitė, kuri ne tik sutiko „draugiškai“ pasidalinti sala, bet ir pažadėjo apsaugoti nuo kitų piktųjų dvasių.

 

Vyriškis pasirinko šia vietą gyvenimui ir nusprendė pagerbti čia nerimstančias vaikų dvasias. Kai kurie žmonės tvirtina, kad jis graibydavo senas lėles iš kanalų, manydamas, esant jas tikrais vaikais ir kabindavo rastas lėles ant medžių, norėdamas atbaidyti mažos mergaitės šmėklą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Lėlių Don Julianas prasimanydavo įvairiais būdais. Kadangi vyras turėjo derlingą sodą, vietiniai lėlių dalis jam veždavo ir mainydavo į sodo produktus. Taip pat jis rasdavo lėles kanale, išrausdavo šiukšlynuose.

 

Tokiu būdu per kelis dešimtmečius jis tapo Choksimilko legenda ir žmonės patys pradėjo gabenti jam lėles iš įvairiausių vietovių.

 

Sutapimas tai ar mistika, tačiau Don Julianas Santana buvo rastas negyvas 2001 metais, nuskendęs tame pačiame kanale, kuriame kaip manoma nuskendo ir mergaitės.

 

 

Dabar jo „lėlių sala“ yra tarp keisčiausių turistinių įdomybių. Saloje sukaupta neįtikėtina lūžusių ir nykstančių lėlių kolekcija. Nors daugelis jų atrodo klaikiai, ir pirmas atvykėlius užplūstantis jausmas yra baimė, tačiau vėliau daug kas teigia, jog yra pajuntama ypatinga šios vietos aura.

 

Kai kurie turistai aplankę salą tvirtina, kad lėlės šnabždasi ir, norint nuraminti jų sielas, prieš įžengiant į salą, joms yra būtina pasiūlyti dovanų.

 

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Cipsas

Nezinomas, aišku, kad paplaukęs žmogelis buvo. Bet dabar ta lėlių sala yra kaip nežinau, gal kaip išskirtinė vieta Meksikoje, kuri neša pelną… Ir tikriausiai nemažą. Todėl neverta sakyti nesąmonė. Ir priedo, ta sala tikrai yra. O šiaip straipsnis įdomus. Taip ir toliau!

REDdog

Patekti į tokią salą butų baisu…
Tikrai KRAUPU…

Coco

Kraupoka

nezinomas

nesamonė visiška. O žmogelis tai paplaukęs biškį tikriausiai

Taip pat skaitykite