Robertas Niksonas

XV šimtmetyje Češyro grafystėje Anglijoje gyveno valstietis berniukas Robertas Niksonas, ramus, protiškai atsilikęs paauglys. Niekas nekreipė dėmesio į jo plepalus. Jo gabumus įvertino tik karaliaus tarnyboje.

 

Vieną dieną Niksonas dirbo laukuose ir netikėtai ėmė šaukti nei iš šio, nei iš to: “Nagi, Dikai! Nagi! Ne, taip nieko neišeis, Dikai! Būtent taip, Hari! Haris laimėjo!” Šalia jo dirbusieji nieko nesuprato ir neatkreipė ypatingo dėmesio į tuos šauksmus. Tačiau kitą dieną kurjeris iš Londono paskelbė, kad karalius Ričardas buvo nužudytas mūšyje su savo varžovu Henriku Tiudoru. Mūšis vyko išvakarėse, kaip tik tada, kai Niksonas šaukė kažką nesuprantama.

 

Kai Henrikas Tiudoras, tada jau Henrikas VIII išgirdo apie šį atvejį, jis tuojau pat pasiuntė žmones pas protiškai atsilikusį aiškiareigį. Niksonas puolė į isteriją, kai jam pateikė karaliaus įsakymą. Jis siaubingai bijojo Londono ir tiesiog maldavo, kad jo ten neišvežtų. Juk ten, kaip jis sakė, jam teks mirti iš bado. Nekreipdami dėmesio į protestus, Niksoną pristatė į rūmus.

 

Henrikas norėjo patikrinti berniuko sugebėjmus, todėl paslėpė labai brangų deimantą ir pasakė Niksonui, kad pametė brangiakmenį ir paprašė jį surasti. Tačiau Niksono talentas pranoko karaliaus lūkesčius. Niksonas ramiai ir protingai pacitavo seną patarlę – pasakė, kad tasai, kuris slepia akmenį, turi sugebėti jį surasti. Todėl jis neieškos deimanto.

 

Pasak padavimo, tai padarė Henrikui tokį įspūdį, kad jis paliko Niksoną rūmuose ir liepė užrašinėti naujo pranašautojo pasisakymus. Būdamas karaliaus tarnyboje, Niksonas numatė anglų pilietinius karus, karą su Prancūzija, karalių mirtis ir nuvertimus nuo sostų. Vienas jo pranašavimų, kad miestą Nantvičą sugriaus didelis potvynis, turi dar išsipildyti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau nežiūrint į visa tai, baimė mirti iš bado ir toliau kankino Niksoną. Kad išgelbėtų savo pranašą nuo baimės, karalius įsakė, kad Niksonui duotų valgyti nepriklausomai nuo to, kada ir ko jis užsimanys ir tai vargu ar galėjo jį padaryti virtuvės darbuotojų numylėtiniu. O kai Henriko nebūdavo rūmuose, jis palikdavo Niksoną kareivio globoje.

 

Kareivis taip stropiai saugojo karaliaus jam patikėtą žmogų, kad uždarydavo Niksoną į sieninę spintą, kad jam ko nors nenutiktų. Kartą, eilinį kartą karaliui nebūnant rūmuose, kareivį kažkas kažkur pašaukė ir jis paprasčiausiai pamiršo apie Niksoną. Po kelių dienų, kai rūmų tarnautojai atidarė spintą, rado Robertą mirusi. Kaip paaiškėjo vėliau, Robertas numirė iš bado.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ishiki

Greita metabolizma pas bahureli, per kelias dienas nuo bado numirt, ir gerai protiskai atsilikes tokias patarles zino… Kazkokia pasaka arba tiesiog kvailai aprasyta… Pilys dideles menesiui galejo palikt ir gal net ne protiskai atsilikes, o tiesiog paprastas vaikas… Eilinis putimas…

Jaunelis

Kaip jis per kelias dienas galejo mirti is bado ?

KeturkampasStajakas

Pagaliau kazkas skaitomesnio, o ne vel apie skraidancias piramides pries 12tukst. metu..

hmmm

man panasiau y pasaka:)

eziukas

va cia tai idoomu

Taip pat skaitykite