5 mokslo patvirtinti būdai gyventi ilgiau – ką galime padaryti dabar, o kokių vaistų dar laukiama?


Daugelis žmonių svajoja nugyventi ilgą ir gražų amžių. Bet kaip galime padėti sau tai pasiekti? Kaip gali padėti mokslas?

 

Gyvenimo būdas ir mityba

 

Visi žino, kad reikia sveikai maitintis, nes medžiagas, kurias pasisaviname su maistu, kūnas naudoja audinių gamybai. Jūs esate tai, ką valgote. Vienas tyrimas parodė, kad žmonės, kurie neturi viršsvorio, vartoja nedaug alkoholio ir kasdien suvalgo bent 5 porcijas vaisių ir daržovių gyvena 14 metų ilgiau nei tie, kurie rūko, geria ir sveria daugiau nei rekomenduotų gydytojai. Viduržemio jūros dieta, turtinga vaisiais, daržovėmis, fermentuotais produktais, yra labai naudinga sveikatai ir ilgaamžiškumui. Be to, reikėtų riboti laiką, kuomet valgote – gamtoje niekas nevalgo visą dieną.

 

Fizinis aktyvumas

 

Vėlgi, daugelis žmonių supranta, kad fizinis aktyvumas gerina sveikatą. Skaičiuojama, kad nepakankamas fizinis aktyvumas pasaulyje sukelia 10 % visų priešlaikinių (jaunų žmonių) mirčių. 30 minučių mankštos kasdien yra tai, ko reikia kiekvienam suaugusiam žmogui. Tegul iš pradžių tai bus pasivaikščiojimai, vėliau galite užsiimti fiziniais žaidimais, šokiais, žygiais ir kita malonia veikla.

 

Pagalba imuninei sistemai

 

Imuninė sistema su amžiumi įprastai nusilpsta. Galite su tuo kovoti, pasirūpindami, kad gaunate pakankamai vitaminų, ypač A ir D. Be to, mokslininkai jau kuria vaistus su IL-7 molekule, kuri, kaip jau žinoma, gali sustiprinti vyresnių žmonių imuninę sistemą.

 

Ląstelių atjauninimas

 

Sendamos ląstelės tampa kone toksiškomis, taip prisidėdamos prie uždegiminių procesų ir lėtinių ligų atsiradimo. Nauji, šiuo metu tobulinami vaistai su rapamicinu galbūt padės atjauninti organizmo ląsteles ir gyventi ilgiau. Tiesa, šie vaistai dar nepasiekė klinikinių tyrimų stadijos, todėl optimizmą reikėtų rodyti atsargiai.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Senų ląstelių išvalymas

 

Jei pasenusių ląstelių negalėsime atjauninti, galbūt galėsime jas išvalyti? Nauja vaistų grupė, vadinama senolitikais, tyrimuose su pelėmis padėjo gyvūnams gyventi ilgiau. Senolitikai pražudo pasenusias, nebefunkcionuojančias ląsteles ir taip padeda organizmui jas pakeisti.

 

Taigi, kai kurių vaistų vis dar laukiame. Tačiau gera naujiena ta, kad savo gyvenimą galite pailginti ir patys. Ir tai gali būti malonu – Viduržemio jūros regiono maistas yra laikomas labai skaniu, o fizinis aktyvumas gali būti žaismingas ir smagus hobis.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite