Kaip per 5 minutes išsivaduoti iš rutinos ir nuovargio


Sąmoningumas — tai raktas į harmoningą ir laimingą gyvenimą. Bet tai ne nuolatinės laimės būsena, ir mums nereikia tapti dzen-budistu, kad būtume sąmoningi. Reikia tiesiog šiek tiek sulėtėti mūsų greitame pasaulyje ir išmokti įsiklausyti į save.

 

Mokslininkai jau seniai įrodė meditacijos naudą ramiai emocinei būsenai, kurioje mes jaučiamės labiau energingi ir produktyvūs. Pagrindinė kliūtis praktikuoti daugeliui — laiko trūkumas. Tačiau jums nereikia tapti atsiskyrėliu kalnuose ar vienuolyne.

 

Šią 5 minučių meditacijos praktiką jūs galite atlikti tiesiog darbo vietoje. Pasidarykite meditacinę pertraukėlę.

 

Jūs galite praktikuoti užsimerkę ar atsimerkę, kaip jūs jaučiatės patogiau.

 

Atsisėskite tiesiai, atitraukite pečius atgal, įsivaizduokite, kaip su giliu įkvėpimu energijos srautas kyla jūsų stuburu, kaklu ir pasiekia galvą, o su iškvėpimu — leidžiasi žemyn.

 

Įsivaizduokite šią energiją savo viduje, pradėkite stebėti ją, lėtindami kvėpavimą.

 

Nuleiskite pečius, padėkite delnus ant klubų ir atpalaiduokite rankas. Tada nukreipkite žvilgsnį į kojų pėdas, pajauskite kaip jos liečiasi su grindimis, remiasi į jas.

 

Sąmoningai kreipkite savo dėmesį aukštyn — pėdos, kulkšnys, blauzdos, klubai, įsiklausykite į fizinius pojūčius — komfortą, šilumą, įtampą.

 

Stenkitės atpalaiduoti kiekvieną kūno dalį. Tarsi skenuodami kūną, kilkite vis aukštyn — pilvas, krūtinė, pečiai, kaklas. Atpalaiduokite galvą. Pajauskite, kaip nurimsta kiekviena jūsų kūno dalis. Padarykite kelis gilius įkvėpimus-iškvėpimus.

 

Kitą kartą galite nukreipti dėmesį ir atpalaiduoti sritis, kuriose jūs jaučiate įtampą. Jeigu, pavyzdžiui, jums skauda galvą, nukreipkite dėmesį į ten ir kvėpavimą. Atsipalaiduokite ir paleiskite mintis apie darbą, net jeigu spaudžia visi darbų atlikimo terminai.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Šios 5 minutės jums padės persikrauti ir grįžti prie darbo proceso mažiau sukaustytam ir įsitempusiam.

 

‍Jeigu jaučiate nuovargį, išsirinkite bet kurį iš šių stebuklingų žodžių-veiksmų, kurie padarys jūsų darbo procesą sąmoningesniu:

 

-sustokite;

 

-sulėtinkite tempą;

 

-išsitempkite;

 

-pailsėkite;

 

-kvėpuokite;

 

-judėkite.

 

Šaltinis: http://delfi.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite