Penkios frazės, kurias naudoja manipuliatoriai, kad išvestų Jus iš pusiausvyros

Manipuliatoriai stengiasi kontroliuoti kitus žmones arba išnaudoti juos savo naudai. Dažnai jų įtakai mes pasiduodame net nesusimąstydami.

 

Pateikiame penkias frazes, kurias naudoja žmonės-manipuliatoriai ir kurioms Jūs neturėtumėte pasiduoti:

 

1. Jūs mane ne taip supratote

 

Jeigu manipuliatorius, savo žodžių ar veiksmų vedamas, pats “užsispeičia į kampą” bei nori rasti išeitį iš nrmalonios padėties, jis būtinai viską apsukti taip, jog atsakomybę permestų kažkam kitam. Taigi, jis gali tiesiog pranešti, kad “Jūs mane ne taip supratote” (patys kalti).

 

2. Jūs elgiatės neracionaliai / beprotiškai / nelogiškai

 

Dažnai manipuliatoriai labai puikiai moka pateikti Jūsų trūkumus, nesugebėjimą suprasti bei nemokėjimą kažko atlikti taip įtikinamai, kad nemažai žmonių jais nė nesusimąstydami patiki.

 

3. Jūs esate pernelyg jautrus

 

Užuot atsiprašę už savo veiksmus ar žodžius, manipuliatoriai tiesiog pareiškia, kad Jūs paprasčiausiai į viską pernelyg jautriai reaguojate.

 

4. Man nepatinka dramos

 

Tiesą sakant, manipuliatoriai mėgsta dramas ir net labai stengiasi jas kurti aplink save – tačiau nemėgsta apie tai prisipažinti. Jeigu Jūsų pašnekovas vis bando Jums pakišti mintį, jog viską pernelyg dramatizuojate ar mėgstate kurti intrigas, tikriauisiai bendraujate su įgudusiu manipuliatoriumi.

 

5. Jūs perdedate

 

Jeigu esate prastos nuotaikos ar dėl kažko sutrikęs, manipuliatorius pasistengs pasinaudoti šia situacija. Jis būtinai pabandys įtikinti Jus, kad per daug viską sureikšminate ir Jums reikšmingi dalykai iš tikrųjų nėra tokie jau svarbūs.

 

Šaltinis: http://nashaplaneta.su

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
paprika [aitrioji]

tikras manipuliatorius vejais neuzsiima- eina ‘tiesiai prie reikalo’=nepatinkanti darba puikiai uzkrauti moka salia esanciam.. pagirs ir itikins jog uz jus sio darbo nieks geriau nepadarys.. jeigu nebus naudos, tai net nesiteiks bendrauti… ir siaip; sutikes tikra manipuliatoriu ”profesionala”, tai suprasi tik po kurio laiko…

Šeimininkas

Kam dirba “manipuliatorius”?

Damn

Pats sau

Naivu

Naivu.

Taip pat skaitykite