Trimetis vaikas miške išgyveno 2 naktis – kompaniją palaikė lokys

Kai trejų metų Casey Hathaway iš Šiaurės Karolinos valstijos (JAV) dingo ir neatsirado dvi paras, mažai kas tikėjosi, kad pavyks jį rasti gyvą, ypač turint omenyje atšiaurias oro sąlygas.

 

Laimei, vaikas atsirado sveikas ir gyvas – policijos pareigūnai tai vadina stebuklu.

 

Trejų metų berniukas, kuriam pavyko dvi paras išgyventi miške minusinėje temperatūroje, policijos pareigūnams ir savo artimiesiems papasakojo, kad jam padėjo draugiškas lokys, kuris, esą, buvo su juo visą laiką.

 

Ketvirtadienį vakare pareigūnai gavo pranešimą apie verkiantį vaiką. Į vietą nuvykę gelbėtojai rado dygliuotuose krūmuose įsipainiojusį Casey, kuris buvo sušalęs ir permirkęs.

 

Berniukas dingo antradienį, kai oro sąlygos buvo tokios prastos, kad teko atšaukti paieškos operaciją. Laimei, Šiaurės Karolinos miškuose, kuriuose knibžda juodųjų lokių, berniukas sulaukė pagalbos – gal realios, gal įsivaizduojamos, bet tikrai veiksmingos.

 

Kreiveno apygardos šerifo Chipo Hugheso teigimu, Casey papasakojo, kad miške su juo visą laiką buvo draugas – lokys. Tokią pačią versiją pakartojo ir berniuko teta Breanna Hathaway.

 

„Jis papasakojo, kad dvi dienas praleido su lokiu, – rašo B. Hathaway savo paskyroje „Facebook svetainėje. – Dievas atsiuntė jam draugą, kad jį apsaugotų. Dievas yra didis. Stebuklai vyksta.“

 

Pasak šerifo, antradienį berniukas savo močiutės kieme žaidė su dviem kitais vaikais, tačiau negrįžo vidun kartu su jais.

Paaiškėjus, kad vaikas dingo, ir dar tokiu oru, be to, nerimaujant, kad jo drabužiai nebuvo pritaikyti šalčiui, buvo paskelbta visuotinė paieška – pasitelkti sraigtasparniai, dronai, specialiosios pajėgos ir narai, taip pat šimtai savanorių.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Tačiau ketvirtadienį vėjas ir lietus taip sustiprėjo, kad savanoriams buvo liepta nutraukti paiešką. „Sunku įsivaizduoti, kaip jam pavyko išgyventi“, – stebėjosi šerifas Ch. Hugesas penktadienį ir pridūrė, kad norėdami pasiekti vaiką gelbėtojai turėjo bristi vandeniu, siekiančiu jiems iki juosmens.

 

Casay atsipirko vos keliais įbrėžimais. Išgelbėtas jis prašė vandens ir norėjo pas mamą. Lokys greičiausiai tebuvo fantazija Lokių elgseną tyrinėjantis profesorius Chrisas Servheenas iš Montanos universiteto suabejojo berniuko versija.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Niekada negirdėjau, kad būtų atsitikę kažkas panašaus. Lokiai taip nesielgia“, – sakė profesorius. „Meškos nesibičiuliauja su žmonėmis. Žinoma, nenoriu teigti, kad berniukas sąmoningai meluoja. Jis neabejotinai matė dalykus ir galbūt turi pliušinį meškiuką namie. Tačiau laukiniai lokiai taip nesielgia“, – tęsė C. Servheenas.

 

Nors esama pavyzdžių, kuomet tarp lokių ir žmonių užsimezga ryšys, tačiau tai nutinka su prijaukintais lokiais. O laukiniams gyvūnams tai nebūdinga. Turėdami net septynis kartus stipresnę uosle, nei skaliko, jie iš tolo užuodžia žmogaus kvapą.

 

Lokiai natūraliai vengia žmonių, nes tie, kurie įsibrauna į žmonių teritoriją dažniausiai neišgyvena. Lokiai paprastai vengia žmonių, nepaisant jų amžiaus ar dydžio, todėl lokys būtų berniuką pastebėjęs ir pasitraukęs gerokai prieš jam pastebint gyvūną.

 

„Vienintelė priežastis, dėl kurios lokys galėjo artintis prie vaiko buvo plėšrūniška, tačiau akivaizdu, kad taip neatsitiko“, – sakė ekspertas. Jo teigimu, lokys greičiausiai teuvo berniuko fantazija.

 

„Žinoma, jeigu berniukas dėl to jautėsi patogiau, kad jam draugiją palaikė laukiniai gyvūnai, tai puiku. Svarbu, kad tai padėjo jam išgyventi“, – teigė jis.

 

Šaltinis delfi.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite