Londono universiteto studentai mano, kad jie sukūrė būdą, kaip tėvai galės maitinti savo kūdikį krūtimi!

Kai gimsta kūdikis, tai moteris, kuri turi atlikti visą sunkų darbą. Devynis mėnesius ji turi auginti viduje esantį kūdikį, stumti iš savo kūno ir tada paruošti pieną, kad jį maitintų. Tėvai tuo metu atlieka tik stebėjimo funkciją. Bet netrukus gali būti išrastas naujas būdas, kaip vyras galėtų labiau įsitraukti į procesą, kurį sukūrė Londono universiteto studentai.

 

Kai kurie tėvai kūdikiui gimus jaučiasi lyg „atsarginė dalis“

 

Marie-Claire Springham, “Central Saint Martin” produktų kūrimo studentė, kuria “maitinimo krūtine rinkinį”. Produkto idėja yra ta, kad tėvai galėtų padėti mamoms, kurioms sunkiai sekasi maitinti krūtimi savo naujagimius.

 

Rinkinys vis dar bandymų etape ir nėra galutinai ištestuotas, tačiau jame yra hormonų kokteilis, kurį išgėrusiems tėvams galimai pradės augti „pieno kanalai“. Pagrindinis hormonas yra progestinas, moters lytinio hormono progesterono forma, kuri padeda skatinti pieno gamybos liaukų gamybą.

 

Taip pat hormonuose randama domperidono, kuris dažnai skiriamas mamoms, kurioms sunku maitinti krūtimi, nes skatina gaminti prolaktiną – hormoną, kuris padeda moters organizmui gaminti pieną. Tačiau yra vienas pagrindinis galimas šalutinis poveikis. Pradėjus vartoti šiuos hormonus vyrams gali padidėti krūtys net iki „B“ dydžio iki kol jie nustos vartoti hormonus.

 

 

Marie-Claire tikisi, kad ji gali bus prieinama po penkerių metų, tačiau vis dar reikia atlikti daug bandymų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite