Kanibalizmas: šiurpu, bet tuo nejučiomis užsiima daugybė žmonių

Kanibalizmas tarp žmonių yra šiurpą keliantis reiškinys, kuris istorijoje pasikartojo daugybę kartų. Pasaulyje gyveno gentys, kurios žmones valgė dėl ritualinių priežasčių, kartais žmogaus mėsa buvo vartojama siekiant išgyventi, o per vietinius karus Afrikoje žmonių organai valgyti siekiant įgauti drąsos ir stiprybės. Galima sakyti, kad visa tai – praeityje. Tačiau kanibalai gyvena ir šiandien. Gali būti, kad ir jūs toks esate, nors pats to nežinotote, rašo technologijos.lt

 

Tikriausiai jau atspėjote, apie ką kalbama – apie autokanibalizmą, kuomet žmogus valgo savo paties kūno dalis. Šis reiškinys yra dažnesnis nei manote. Visų pirma, žmogus nuolat valgo savo kūno ląsteles. Negyvos odos ląstelės burnoje atsiskiria ir yra praryjamos. Kartais pasitaiko ir įsikąsti į žandą ar patirti kokį nors smūgį į veidą. Tuomet gali tekti praryti ir kelis lašus savo kraujo. Tai nėra laikoma kanibalizmu – jūs apie tai negalvojate ir tai tiesiog nutinka.

 

Tuo tarpu kraujo nuo žaizdų laižymas yra laikomas kanibalizmu. Žmonėms to daryti nebūtina, mes turime priemonių kraujavimui sustabdyti ir žaizdai apsaugoti. Jei nusprendžiate ją vietoj dezinfekcinio skysčio apdoroti savo seilėmis ir kraują praryti, užsiimate autokanibalizmu. Tai, reikėtų sakyti, nėra šiurpiausia autokanibalizmo forma ir į tokį elgesį žiūrima gana laisvai. Tikėtina, kad jis mums netgi yra natūralus.

 

Tikriausiai pažįstate ir žmonių, kurie kramto savo nagus. Vėlgi, to daryti nebūtina, mes turime priemonių nagams patrumpinti. Žmonės taip dažnai elgiasi turėdami blogą įprotį ar susierzinę. Nagų kramtymas nėra autokanibalizmo forma, nebent tie nagai yra suvalgomi.

 

Autokanibalizmui priskiriamas ir negyvų odos atplaišų kramtymas ir valgymas. Tačiau visa tai, kas buvo paminėta, yra dažniausios ir kartus švelniausios autokanibalizmo formos. Kai kurios ką tik pagimdžiusios moterys suvalgo placentą. Šis elgesys taip pat dažnai stebimas gamtoje. Egzistuoja ir sutrikimų, kuomet žmonės tiesiog negali nustoti valgyti savo plaukų ar odos. Pastarieji veiksmai gali baigtis prastai – skrandyje susiformavęs plaukų gumulas gali užkimšti virškinamąjį traktą ir sukelti mirtį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Taigi, jei kramtote ir valgote savo nagus, laižote savo kraują ar netgi praryjate savo plaukus (jei taip darote, kreipkitės į gydytojus) tam tikra prasme esate kanibalas. Galiausiai, reikia paminėti ir priverstinius autokanibalizmo atvejus. 17 amžiuje vengrų aukštuomenės narė Elizabeth Báthory vertė savo tarnus valgyti savo kūno dalis. Po 1991 metais Haityje įvykdyto perversmo taip buvo kankinami kaliniai. Panašiu metu Sudane jauni žmonės buvo verčiami valgyti savo pačių ausis.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite