Neįprasta ir kraupi Elizos Lam mirtis: klausimų daugiau nei atsakymų

elisa-lam-mirtis2013 metais vasario 1 dieną iš „Sesilės“ viešbučio (angl. Cecil Hotel) esančio Los Andželo centre, paslaptingomis aplinkybėmis dingo mergina vardu Eliza Lam (angl. Elisa Lam). Manoma, kad prieš dingimą ji išbandė „Lifto žaidimą“.
 
Eliza buvo jauna 21 metų amžiaus Kanados koledžo studentė, nusprendusi pakeliauti po Vakarų Pakrantę. Tačiau įpusėjusi savo kelionę, ji dingo. Ieškant jos pėdsakų, Los Andželo policijos departamentas paviešino filmuotą medžiagą (viešbučio lifto apsauginės kameros įrašą), kurioje dingimo dieną buvo paskutinį kartą užfiksuota mergina.

 

Pats vaizdo įrašas, toli gražu, nėra eilinis:

 



 

Filmuotoje medžiagoje matosi, kaip Eliza įžengia į liftą ir paspaudžia beveik visus mygtukus, todėl liftas užstringa. Kol durys praviros, nerami mergina vis iškiša galvą pasidairyti koridoriuje. Ji kelis kartus išeina iš lifto ir vėl grįžta. Koridoriuje mergina neramiai stoviniuoja ir neaiškiai gestikuliuoja rankomis tarsi bendrautų su kažkuo, ko kamera nemato. Pagaliau Eliza palieka liftą ir nužingsniuoja koridoriumi, tuo tarpu durys užsidaro, o liftas pajuda pakeliui sustodamas kiekviename aukšte.

 

Šiurpus vaizdo įrašas greitai išplito po internetą. Toks neprognozuojamas merginos elgesys verčia manyti, kad Eliza vartojo narkotikus, buvo psichiškai nesveika, o gal net abu variantai. Kai kas net pamanė, kad mergina apsėsta, todėl glaudėsi prie sienų slėpdamasi nuo kažkokių asmenų ar kamerai nematomų reiškinių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Iki Lam dingimo, „Sesilės“ viešbutis ir taip pasižymėjo nekokia reputacija. 1947 metais, prieš nužudymą jame buvo apsistojusi Elizabeta Šort (angl. Elizabeth Short), dar žinoma kaip „Juodasis jurginas“ (angl. Black Dahlia). Taip pat 1964 metais Goldi Osgud (angl. Goldie Osgood) mėgusi lesinti balandžius Peršingo skvere, buvo išprievartauta ir nužudyta savo pačios kambaryje.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

cecil-viesbutis

 

Po jos mirties kambarys buvo suverstas, o žudiko niekas taip ir nesurado. 1985 metais, kol vykdė savo žiaurius nusikaltimus, viešbutyje porą savaičių gyveno Ričardas Ramirezas (angl. Richard Ramirez), dar žinomas kaip „naktinis persekiotojas“.

 

Kitas neįprastas „Sesilės“ svečias – Džekas Antervekeris (angl. Jack Unterweger), kuris apsimetinėjo žurnalistu dirbančiu vienam Austrijos žurnalui, tačiau iš tikro žudydavo parsiduodančias moteris pasmaugdamas jas jų pačių liemenukais. Bet ir tai dar ne viskas, nes viešbutis tapo trijų savižudybių vieta. Pasakojama, kad viena moteris šoko nuo pastato ir pataikė ant šaligatviu ėjusio pėsčiojo nusinešdama ir jo gyvybę.

 

Prabėgus dviems savaitėms po Elizos Lam dingimo, viešbučio lankytojai pradėjo skųstis purvinu parudavusiu vandeniu su keistu skoniu ir sumažėjusiu spaudimu. Vasario 19 rytą viešbučio darbuotojas Santjago Lopezas (angl. Santiago Lopez) užlipo ant stogo patikrinti keturias vandens talpyklas.

 

Jis pastebėjo, kad vienos iš talpyklų liukas buvo praviras, todėl tuoj pat užlipo kopėčiomis dirstelėti į vidų, tačiau tai ką jis pamatė, sukėlė siaubą – vandens paviršiuje plūduriavo jaunos moters kūnas. Tai buvo Eliza Lam. Galutinėse išvadose teigiama, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, o jį lėmė merginos polinkis į bipolinį sutrikimą (past. sutrikimui būdingi dideli nuotaikų svyravimai), tačiau šiomis išvadomis abejoja daugelis.

 

Lopezas policijai teigė, kad stogo niekas negalėjo pasiekti neaktyvuojant signalizacijos. Netgi pridūrė, kad jam pačiam reikėjo išjungti signalizaciją prieš lipant tikrinti vandens talpyklų, o raktus nuo laiptinės ir durų vedančių ant stogo, turi tik viešbučio darbuotojai.

 

rezervuarai

 

Net jei merginai iš tikro pavyko pačiai nusigauti iki stogo, viešbučio inžinieriaus teigimu, tam kad įšoktum į vandens talpyklą, pirmiausiai reikėjo ant vienos iš jų užlipti, permesti antras kopėčias ant sekančios talpyklos (kurioje buvo rasta mergina), atidaryti sunkų liuką ir tik tada įšokti į vidų. Todėl iki šiol abejojama, kad Eliza tai galėjo padaryti viena pati.

 

Nuogos merginos kūnas plūduriavo vandenyje, o ją supo jos pačios drabužiai (tie patys iš video įrašo lifte). Žinoma, per tas dvi savaites, kūnas išbuvęs vandenyje gerokai suiro. Nerasta jokių fizinės ar seksualinės prievartos žymių. Kraujo tyrimuose aptiktas tik „Ibuprofenas“ (past. nereceptinis vaistas skirtas skausmui ir uždegimui malšinti). Jos mirties dieną talpykloje buvo nuo pusės iki trijų ketvirčių kiekio vandens, todėl kyla dar vienas klausimas, kaip sveika moteris galėjo paskęsti, jei stovint talpykloje vanduo jos visos net negalėjo apsemti.

 

Bet tai dar ne visos keistenybės Lam mirties istorijoje. Prieš ruošdamasi savo Vakarinės Pakrantės kelionei, Eliza sukūrė anketą internetinio dienoraščio „Tumblr“ svetainėje pavadinimu „Nouvelle/Nouveau“ (http://nouvelle-nouveau.tumblr.com/), skirtą klausimams ir madų fotografijai. Pati anketa nebuvo niekuo ypatinga išskyrus tai, kad ji atnaujinama ir po Lam mirties. Greičiausiai mergina suplanavo automatinius anketos atsinaujinimus, tačiau daugeliui žmonių vaizduotė kutenama tuo, kad tai gali būti žinutės iš anapus.

 

Lam šeimyna padavė „Sesilės“ viešbutį į teismą, tačiau teismo procesas nutrauktas 2015 metais. Teisėjas argumentavo, jog trūksta įrodymų, kad vandens talpyklos buvo nesaugiai įrengtos ar juo labiau, kad viešbutis kaip nors galėjo paskatinti merginą lipti ant stogo.

 

Nors viešbutis tapo ne vienos mirties liudininku, Elizos atvejis reputaciją gerokai pablogino, todėl įstaigai teko pasikeisti pavadinimą į „Apsistok Meine“ (angl. „Stay on Main“). Tačiau kokį pavadinimą jis beturėtų, kraupios Elizos Lam mirties atgarsiai vis dar girdimi jo koridoriuose, o pamačius nufilmuotos video medžiagos iš apsauginės lifto kameros vaizdą, dar ilgai nepalieka ramybėje.

 

Parengė: Giedrius Abugelis

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kpop lover

Aš kai žiurėau antra dali su tuo liftu tai ten buvo kad ji save smaugė

Asilai jus

Isprotejusi merga atejo i viezbuti ir sugalvojo nusiskandint velniai zino kaip. Ko cia nesuprast?
Arba ja kas nors isprievartavo, koks viezbucio darbuotojas ir paskandino. O zymiu neliko nes kynas brinko ten 2 SAVAITES.

Asilai

Kur dingo mano komentaeai!?!

Legionas

Neįprasta ir kraupi? Žinoma. Mergina sirgo maniakine depresija(bipoliniu sutrikimu) ir pagal visus tyrimus, nelabai vartojo tą dieną vaistus priskirtus, galbūt galvojo kad nereikia, o kai ištiko epizodas: Bipoliniam sutrikimui būdingi šie simptomai:

Haliucinacijos
Elgesio sutrikimai
Dirglumas
Depresija
Nuotaikų kaita
Sutrikęs miegas

Tai nieko keisto kad taip nutiko.

!!!

Bet tuomet kaip jai pavyko paskęsti toje cisternoje? Juk rašė, kad dangtis buvo sunkus ir kad prieiti prie jų pašaliniai žmonės negali, nes yra signalizacija.

Legionas

Ant stogo laisvai galima užlipti lauko pusėje esančiais laiptais skirtais pasitraukti gaisro metu. Youtube net yra video, kaip žmonės tai padaro, būtent tame viešbutyje. Pačiai merginai laipioti ant stogų patiko, tai matosi iš jos buvusiame tinklaraštyje patalpintų nuotraukų. Dėl pačio dangčio, tame pačiame video esančiame youtube žmogus užlipęs pamato, kad dančiai net nėra uždaryti!!! Net jei dangtis buvo uždarytas, visi tik kalba “sunkus, metalinis dangtis”, jo nereikėjo nukelti, tiesiog atversti. Jeigu tas dangtis ir 30kg svėrė, atversti lengviau nei nukelti.

Moi

Dangti ji ne tik kad nukele, o issokusi i vandeni ji dar ir uzdare (!!), kas yra neimanoma padaryti paciam. Be to, nesuprantama tai, kodel aplink ja metesi jos drabuziai. Jei viskas butu taip paprasta, tai nebutu apie sia istorija iki siol kalbama.

!!!

Mano versija tokia: gal ją kažkas bandė išprievartauti, todėl suleido narkotinių medžiagų. Pavykus pabėgti bando pakilti liftu, bet kadangi ji apsvaiginta, elgiasi keistai ir pakilti liftu nepavyksta. Išėjus, tas žmogus ją pagauna.Turbūt kažkas iš darbuotojų, nes ji buvo nuskandinta vandens cisternoje prie kurių negali prieiti pašaliniai žmonės.

padaras

“Nerasta jokių fizinės ar seksualinės prievartos žymių. Kraujo tyrimuose aptiktas tik „Ibuprofenas“”

sssss

Rufelino neimanoma( Dar kitaip “privartavimo narkotikas”) aptikti po dveju sav.

padaras

Čia esant dar gyvai aukai, kai organizmą valo organai? Tada tikiu, kitu atveju nelabai…

sssss

Isvis sitas issivalo daiktas po 12val ,

!!!

Nes jos kūnas jau buvo pradėjęs irti.

Moi

Kitose kamerose neuzfiksuota jokiu ja persekiojusiu asmenu. Kameros buvo koridoriuose. O is video galima matyti, kad jos elgesys nepanasus i persekiojamo zmogaus.

Taip pat skaitykite