“Miegančiosios gražuolės” sindromas – sergantieji šia liga miega net iki dviejų savaičių

miegancioji-grazuoleDidžiojoje Britanijoje gyvenanti Shannon Magee jau ne kartą yra pramiegojusi savo gimtadienį, šeimos išvykas ir netgi Kalėdas, nes merginą kamuoja vadinamasis miegančiosios gražuolės sindromas, rašoma 15min.lt.

 

Jau penkerius metus oficialiai Kleino Levino vardu vadinamu sindromu serganti septyniolikmetė pramiegoti gali ištisas 12 parų, o atsikėlusi ji būna nepaprastai irzli, – praneša „The Dailymail“.

 

Didžiojoje Britanijoje gyvena tik 45 žmonės, kuriems diagnozuotas šis sutrikimas. „Mano miegas – tai tarsi tam tikra komos forma. Jis atima iš manęs dalį gyvenimo“, – pasakojo mergina.

 

Šiuo metu pasaulyje yra tik 1000 žmonių, kurie serga Kleino Levino sindromu, 70 proc. jų – vyriškos lyties. Kol kas nėra aišku, ar įmanoma šį sutrikimą išgydyti.

 

„Vidurinėje mokykloje aš nuolat turėdavau problemų su mokytojais, jie netikėdavo manim ir nesuprasdavo, kas man darosi. Aš nemėgau daug pasakoti apie savo būklę, todėl labai daug žmonių nuvyliau. Aš netgi pramiegojau savo egzaminus“, – teigė mergina.

 

Galiausiai jai buvo diagnozuotas Kleino Levino sindromas, tačiau tik po to, kai jos tėtis Christopheris Doddas internete paskaitė šio sindromo simptomus.

 

„Gydytojai mano dukrai atliko kelis kraujo tyrimus, mat jie galvojo, kad ji yra girta ar kad vartoja narkotikus, vėliau jie manė, kad Shannon kamuoja epilepsija. Galiausiai, kai sužinojome tikrąją diagnozę, kiek aprimome, nes liga nėra mirtina, tačiau vis dar turime pernelyg mažai informacijos, kad žinotumėme, kaip mums su ja kovoti“, – pasakojo Shannon mama Julie Ratcliffe.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kas tas Kleino Levino sindromas?

 

Tai neurologinis sutrikimas, galintis atsirasti paauglystėje dėl patirtos infekcijos ar dėl kokios nors ligos. Pagrindinis šio sindromo simptomas – neįprastai ilgi miego periodai, galintys užsitęsti net iki 20 valandų.

 

Šio epizodo metu žmogus jaučia nuolatinį nuovargį, irzlumą, nesioreantuoja aplinkoje ir pabudęs gali suvalgyti labai daug maisto, ypač saldumynų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šiuo metu pasaulyje yra tik 1000 žmonių, kurie serga šiuo sutrikimu, 70 proc. jų – vyriškos lyties. Kol kas nėra aišku, ar įmanoma šį sutrikimą išgydyti.

 

15minlogo

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
sara

Net jei naktį prijungsite rasysiu. Labai įdomi tema. Verta pradeti. Baisiausiai laukiu.

sara

O as uzmigau šalia diskusijų forumo. Turiu nauja tema. Apie rašytoja 2017 metu knygos Kosmine samone (Algio Mickuno). Ot uzvirciau pirtį, butu diskusijų. Pažadu nenusisneketi. Nu priimkit, prašau…

Taip pat skaitykite