Viktorijos laikų paslaptingos Anglijos legendos ir tikros istorijos

legendos-anglijosLegendos ir įvairūs mįslingi pasakojimai sklido iš lūpų į lūpas per visą žmonijos istoriją. Jei net technikos amžiuje dauguma žmonių tiki kažkuo antgamtišku, ką jau bekalbėti apie senesnius, pavyzdžiui, Viktorijos laikus?

 

Štai 8 legendos arba pasakojimai iš to laikotarpio Anglijos.

 

1. Vilingtono malūno apsėdimas

 

Nuo 1831 iki 1847 metų Vilingtono malūne, neva pastatytame raganos trobos vietoje, gyveno verslininko Džozefo Proktero jaunesniojo šeima. Iš pradžių ramiai gyvenę, 1835 metais namiškiai, įskaitant tarnus, ėmė girdėti žingsnius, keistus garsus, balsus ir beldimus. Vaikų lova kratėsi, viena mergaičių matė bekūnę galvą, spoksančią į ją, kita dukra regėjo moterį be akių, sėdinčią ant motinos lovos.

 

Panašu, jog vaiduoklių name būta net daugiau, nei gyvųjų: didelė balta katė, pro palėpės langą spoksantis vaiduoklis, į servetėlę panašus šokantis daiktas.

 

2. Renišo dvaro bučiuoklis

 

1885 metais seras Džordžas Reresbis Sitvelas šventė 25 gimtadienį savo protėvių rūmuose, Renišo dvare. Viena viešnia pasiskundė, jog jai bandant užmigti svečių kambaryje, ją pabučiavo kažkieno šaltos lūpos. Šis faktas, nesureikšmintas sero Sitvelo, sudomino jo draugą poną Tarnbulą. Pastarasis teigė, jog kita moteris, svečiavusis čia prieš kelis metus, taipogi yra gavusi šaltą, neregimą bučinį.

 

Seras Sitvelas nebuvo labai džentelmeniškas, ir netikėjo savo viešnių pasakojimais, nurašydamas viską haliucinacijoms ir moteriškiems paistalams.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Įdomu yra tai, jog netrukus po vakarėlio, tuščias karstas buvo rastas po grindlentėmis būtent tame kambaryje, kur sukiojosi šaltasis romantikas.

 

Niekas nežino, kaip karstas atsidūrė toje vietoje. Kai kurie teigė, esą jis priklausė berniukui, nuskendusiam kažkada XVIII amžiuje.

 

3. Viljamo Fildo šmėkla

 

1804 metais pasikorė račius Viljamas Fildas. Daugiau nei 40 metų jo šmėkla gąsdino dorus piliečius, drįsusius prisiartinti prie jo tvarto.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

1850-aisiais vienuolika dvasininkų nutarė užkirsti kelią neramiajam pakaruokliui ir atlikti egzorcizmą.
Įsirausę į šieną, visą veiksmą slapta stebėjo broliai Džonas ir Džeimsas Parksai. Prieš išnykdama, Viljamo šmėkla paprašė jai paaukoti arba gaidį, arba „du peliukus, besislepiančius šiene“.

 

Dvasininkai atidavė gaidį ir nuvijo Viljamą link tvenkinio. Sakoma, kažkokiu būdu dar ir įvarė jam kuolą, kad tame tvenkinyje ir pasiliktų.

 

4. Mančesterio skvero kiauliaveidė

 

1814 metais pasklido gandas, kad Londone su šeima gyvena ponia kiaulės veidu. Neva būrys londoniečių matė ją karietoje, o vienas jų, seras Viljamas Eliotas, net teigė buvęs užpultas.

 

1815-tų vasarį į šią istoriją atkreipė dėmesį net The Times, mat vienas ponas padavė skelbimą, jog norėtų paprašyti kiauliaveidės rankos. The Times, abejodami, kad tokia moteris egzistuoja, graudinosi, jog „mūsų draugai iš provincijos neįsivaizduoja, kokių idiotų Londone esama“.

 

5. Darlingtono traukinių stoties dvasios

 

1890-ųjų žiemos naktį Darlingtono traukinių stoties darbuotojas nusileido į apačią pailsėti ir ko nors užkąsti. Jam besišildant prie židinio, į patalpą žengė senamadiškai apsirengęs žmogus su juodu retriveriu. Jis nusišypsojo darbuotojui, ir, be jokio įspėjimo, vožė.

 

Darbuotojas bandė trenkti atgal, bet ranka perėjo kiaurai… Pamėkliškasis svečias užsiundė šunį ir tas įkando vargšui vyrukui į koją. Tuomet abu pasišalino. Juos pasekęs gyvasis su kraujuojančia koja rado tuščią kambarį, neturintį jokio kito išėjimo.

 

Ši istorija veikiai išplito po miestą. Pensininkas Edvardas Pisas labai susidomėjo šiuo reikalu. Jis papasakojo, kad anksčiau toje stotyje įvykusi savižudybė. Dar daugiau – savižudis ne tik atitiko fizinį apibūdinimą, bet ir turėjo juodą retriverį.

 

6. Šviesusis kambarys

 

1873 metais išleistame žurnalo „Notes and Queries“ priede ponas T. Vestvudas papasakojo gluminančią istoriją, prieš 30 metų išgirstą iš Tauntono skvairo. Grįždamas iš medžioklės jis kaskart matydavo paslaptingą šviesą iš vidurinio apleisto namo lango. Kadangi šviesa sklisdavo tik iš vieno kambario, skvairas praminė jį Šviesiuoju kambariu.

 

Sykį skvairas nutarė įminti to namo mįslę. Pasiėmė į kompaniją draugą ir užėjo vidun.

 

Apėję visą pastatą vyrai galiausiai atidarė Šviesiojo kambario duris. Viduje buvo… tikra anomalija: visas kambarys švytėjo natūralia, pritemdyta šviesa. Stovėjo keli baldai.

 

Senas sargas, įleidęs smalsuolius, papasakojo, jog savininkai niekada nenaudojo šio kambario. Sargas nemanė, kad ten vaidenasi, bet ta šviesa buvo visada.

 

7. Teodoro Aloyzo Baklio vaiduoklis

 

1856 metų vasario antrą Kenetas R. H. Makenzis vartėsi lovoje negalėdamas užmigti, kai pajuto šaltą ranką sau prie veido. Atsimerkęs išvydo savo draugą Teodorą Aloyzą Baklį, stovintį greta lovos. Netaręs nė žodžio, Teodoras nuėjo prie lango, minutėlę pastovėjo ir išnyko.

 

Kaip paaiškėjo, Teodoras buvo miręs prieš kelias dienas.

 

Dar abu būdami gyvi, draugai sutarė, jog pirmas miręs aplankys gyvąjį. Taip ir įvyko. Beje, Teodoro vaiduoklis užsuko ir darsyk, po kelių naktų, ir atnešė laišką. Originalą, ne vaiduokliškąjį, parašė jis pats, būdamas gyvas.

 

8. Berklio skveras 50

 

1887 metais jūreiviai Edvardas Blandenas ir Robertas Martinas nutarė praleisti naktį Berklio skvere 50, apsėstame name Londone.

 

Kadangi nei vienas vyrų neturėjo pinigų, o pernakvoti kažkur reikėjo, jie įsilaužė vidun ir sugulė miegoti tuščiame kambaryje.

 

Naktį viršuje pasigirdo žingsniai. Beformė masė įsiveržė į kambarį ir Robertas, pašokęs ant kojų, iškūrė lauk. Sutikęs policininkus, papasakojo, kas nutiko. Deja, draugo išgelbėti nebebuvo galima: kad pabėgtų nuo neaiškios esybės, jis iššoko pro langą ir persismeigė ant aštrios tvoros.

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Mer

Kaip įdomu! Kad tik daugiau tokių istorijų!! :O :)))

Istorikas

Neveltui sakoma, kad Anglija tai vaiduokliu salis

Taip pat skaitykite