Skirtingos karmos rūšys: vikarma ir akarma

karmos-rusysJeigu žmogus dirba kokioje nors sistemoje, firmoje ir jis gauna energiją, pavyzdžiui, iš vadovybės – pinigų pavidalu, kurie jam duodami kokiam nors darbui ar veiklai atlikti ir vietoj to, kad gautus pinigus išleistų firmos vadovybės numatytiems tikslams, juos išleidžia saviems tikslams – jis baudžiamas baudomis, atleidimu, privalo atstatyti iššvaistytus pinigus.
 
Tokie patys procesai vyksta ir gyvenime, kai mes gauname gyvenimo energiją, kuri turi būti naudojama teisingiems tikslams pasiekti. Gyvenime yra visiškai objektyvios vertybės ir tikslai, kurių nereikia sukurti, juos tiesiog reikia išsiaiškinti. Geriausiu atveju tai nutinka kai švietimo sistema: iš pat pradžių tėvai, mokykla išaiškina vaikams šias vertybes ir tikslus.
 
Blogiau, kai žmonės, pridarę daug gyvenimo klaidų, vėliau patys pradeda užčiuopti šias objektyvias vertybes ir tikslus. Tada savo energiją jie stengiasi nukreipti teisinga vaga.

 

Karma – tai geri, teisingi veiksmai, kurie iškelia žmogų.

 

Antroji veiklos rūšis vadinama vikarma. Vikarma – neteisinga veikla, arba tai, kas vadinama nuodėme. Nuodėmė – tai toks žodis, kuris labiau vartojamas religiniame kontekste. Pilietiniame kontekste dažniau vartojami žodžiai pažeidimas arba nusikaltimas. Nusikaltimas – tas pats kas nuodėmė. Kai žmogus pažeidžia kokį nors įstatymą, jo laukia tam tikros nuobaudos, atitinkamai pagal nusikaltimo sunkumą.

 

Trečioji veiklos rūšis vadinama akarma. Akarma reiškia, kad žmogus gali vykdyti bet kokią veiklą ir jeigu jis ją vykdo su teisingu motyvu, dėl aukščiausiojo, tada jis laisvas nuo visų negatyvių pasekmių. Pavyzdžiui nužudymas yra smerktina veikla, pats baisiausias nusikaltimas, už kurį baudžiama.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Bet, pavyzdžiu, karo metu, kai kareiviai gauna įsakymą šauti į priešą, jie tai daro (žudo) ir už tai gauna medalį. Kaip tai gali būti? Juk tai – žudymas? Taip, žudymas, bet jis vykdomas pagal nurodymą iš aukščiau, dėl kažkokio gero tikslo, pavyzdžiui, išsilaisvinimo.

 

Taigi už pačią baisiausią veiklą, jie gauna apdovanojimus. Lygiai taip pat, kai žmogus dvasinių žinių pagrindu vykdo tam tikrus veiksmus, tada iš esmės, ne taip svarbu ką jis daro, svarbu su kokia sąmone jis tai daro. Teisingas veiklos tikslas išvalo veiklą. Iš kitos pusės, jeigu žmogus neturi teisingo motyvo ir tiesiog vykdo veiklą be jokio dvasinio turinio, tokia veikla suriša jį pagal karmos dėsnius.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Taigi karma – tai priežasties-pasekmės ryšys. Pavyzdžiui, jeigu žmogus išgėrė, tai sekantį rytą jam pagirios, padarė nusikaltimą, atlieka bausmę. Buitiniame lygyje mes šį ryšį suprantame. Bet šis priežasties – pasekmės ryšys ateityje mus glumina.

 

Pavyzdžiui, už savo veiklą šiame gyvenime, galiu gauti kitą kūną, kur kas geresnį. Žmonės nesupranta šio ryšio, nes jiems nežinoma amžinos sielos prigimtis. Jie nesupranta, kokiu būdu karma arba atsakomybė už veiksmus šiame gyvenime, persikelia į kitą. O ji tikrai persikelia.

 

Šaltinis: ezoterinis.blogspot.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lietuvis

O kas įrodys paskutinį teiginį, kad siela yra amžina ir kad atsakomybė persikelia į kitą gyvenimą, jei aš neatsimenu anksčiau buvusio. Tai koks tikslas man atsakyti už tai, ko aš neatsimenu? Pasakos liaudžiai :d .

Menkysta

Kas gali paaiškinti tokias formuluotes: “teisingas tikslas”, “objektyvios vertybės ir tikslai”, “teisinga vaga”,”geri, teisingi veiksmai”, “teisingas motyvas”, “žudymas dėl gero tikslo”? To galėtumėt paklausti Hitlerio, jis atvira širdimi ir nuoširdžiai tikėdamas savo žodžiais išdėstytų savo poziciją, kurios turėtų laikytis visas likęs pasaulis. Todėl, jei gyventumėt nacistinėj Vokietijoj, jūsų karma būtų kuo tyriausia ir “tikrai persikeltų į kitą gyvenimą”.

vyka

jei kaskas duoda is auksciau zudyti vadinasi pirmyn,ziauru net skaityt toki straipsni,tiktais kyla klausimas kas sedi auksciau dievas ar velnias diktuoja tokia politika?turbut protingas zmogus atsirinks kas

Setonas

As Esu.
Esu auksciau visko.
Auksciau nera nieko negu As.
Ir jus esat mano niekingi vergai.

Taip pat skaitykite