“Flying rod” – paslaptingas fenomenas, pastebimas ir Lietuvoje

flying-rodKas tai – paranormalus reiškinys ar tiesiog optinė apgaulė – aiškinasi ir psichiniais ligoniais laikomi asmenys, ir didžiausi pasaulio protai. Nuomonės dažnai nesutampa, rašo “Vakarų ekspresas”.

 

Plonas, pailgas, su atsikišusiomis galūnėmis ir labai greitai skraido. Pasaulyje šis reiškinys vadinamas „Flying rod“ (skraidanti lazdelė), gandų ir diskusijų apie jį – ne mažiau nei apie kitas sąmokslo teorijas.

 

Kategoriškos mokslininkų ir specialistų išvados teigia viena, kriptozoologai, ufologai, paranormalių reiškinių bei fantastikos entuziastai – kita. Todėl pirmiesiems pateikus savo paaiškinimus, faktus ir įrodymus, antrieji juos paneigia ir garsiai šaukia savo tiesas.

 

Taip ir nesutariama, kas ta skraidančioji lazdelė – optinė apgaulė, laumžirgis, neatrasta vabzdžių rūšis, nežemiška būtybė ar dar kas.

 

„Kas jie ir iš kur?“

 

Termino „Flying rod“ krikštatėvis – amerikietis Jose Escamilla, skelbiantis, kad jam pirmajam pavyko vaizdo kamera užfiksuoti paslaptingąją lazdelę 1994 metais. Vyriškis sulaukė nemažai pasekėjų, galbūt vien dėl to, kad objektą nufilmavo Rosvele – garsiajame JAV miestelyje, kuriame 1947 metais neva sudužo ateivių kosminis laivas.

 



 

Ar įvykis realus – neaišku, nors tai gali paliudyti keli žmonės – tie patys, kurie tikriausiai matė sniego žmogų ir Lochneso pabaisą. Nepaisant nežinomybės, su Rosvelu susijusios žinios apie NSO šios srities fanatikus domina kur kas labiau nei kitos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

J. Escamilla visų pasekėjų vardu skelbia, kad jų misija – „atrasti nežinomas gyvybių formas, išsiaiškinti, kas jos ir iš kur atvyko“. Jeigu kas galite padėti tai išsiaiškinti – šio entuziasto kontaktai skelbiami viešai.

 

Klaipėdos istorija

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Taigi, nuo 1994-ųjų skraidančias lazdeles ėmė pastebėti vis daugiau ir daugiau žmonių iš viso pasaulio. Lietuvoje – taip pat.

 

Kadras iš „Balticum“ TV laidos „Reidas“ reportažo: kai kurie žiūrovai pastebėjo objektą, dėl kurio visame pasaulyje diskutuojama jau 17 metų. LAZDELĖ. Internete apstu panašių vaizdų ir įvairių jų interpretacijų.

Kadras iš „Balticum“ TV laidos „Reidas“ reportažo: kai kurie žiūrovai pastebėjo objektą, dėl kurio visame pasaulyje diskutuojama jau 17 metų. LAZDELĖ. Internete apstu panašių vaizdų ir įvairių jų interpretacijų.

 

Klaipėdoje ją pamatė „Balticum“ TV laidos „Reidas“ kūrėjo Gintaro Vaičekausko kolega, peržiūrėjęs reportažą apie rugpjūčio pabaigoje Minijos gatvėje įvykusią avariją, kurios metu žuvo partrenktas vyriškis.

 

„Aš netikiu ezoterika ir panašiais niekais. Po tos avarijos praėjus nemažai laiko paskambino kolega ir sako: ar tu žinai, ką nufilmavai? Ir ėmė man aiškinti. Atsiuntė filmuotos medžiagos kadrą, kuriame matyti tas objektas, nuorodų į internete platinamus vaizdus su paaiškinimais. Vis tiek neturiu supratimo, kas tai“, – pasakojo G. Vaičekauskas.

 

Jis teigė iki šiol nesuvokiantis, kas papuolė į kadrą, bet tikino, jog specialiai šio objekto nufilmuoti nesiekęs, kad ir kas tai būtų.

 

Mokslas neigia NSO

 

Tai tik įvairios populiariosios kultūros interpretacijos, sako tie, kurie aplinką vertina remdamiesi mokslu, o ne gandais, emocijomis bei artefaktais.

 

Realiausia versija – pagal tam tikrus nustatymus veikiančia kamera, esant prastam apšvietimui padarytas įrašas.

 

Pavyzdžiui, 2005 metais pastebėjus šių objektų suaktyvėjimą Tonghua mieste Kinijoje mokslininkai skraiduolius pabandė sugauti ir ištirti tiesiog ištempę ore tinklus ir įrengę kameras. Paaiškėjo, jog tai buvo drugiai, o lazdeles jie priminė dėl to, kad vabzdžių skriejimo greitis buvo didesnis už kamerų įrašymo greitį.

 

Pasaulyje buvo atlikta ir daugiau panašių tyrimų. Jų išvados – panašios.

 

Beje, plika akimi lazdelių niekas iki šiol nematė – šis faktas yra pagrindinis atvirai paranormalius reiškinius, pseudomokslą ir kitus populiariosios kultūros „užkratus“ kritikuojančio knygos „Skeptoid“ autoriaus amerikiečio Briano Dunningo argumentas.

 

Alternatyvi gyvybė

 

Lietuvoje „Flying rod“ – taip pat ne naujiena, bet tik tiems, kurie nežemiškoms būtybėms skiria daugiau dėmesio „Tai vienas iš keisčiausių dalykų, J. Escamilla savo filmuke jį išskiria labai neblogai, todėl galima patikėti, jog tas fenomenas yra realus, kitaip sakant – alternatyvi gyvybės forma“, – svarstė vilnietis ufologas Lukas Devita.

 

Jis nelinkęs sutikti, kad tai – optinė apgaulė.

 

„Objektas yra nufilmuotas įvairiose pasaulio vietose, iš visų pusių, visokiomis kameromis, tad nelaikyčiau to optine apgaule arba kameros defektu.

 

Be to, yra teigiančių, kad tai vabzdys, bet tuomet kaip paaiškinti vaizdus, užfiksuotus didžiuliame aukštyje – ten, kur gyvybė neegzistuoja?“ – argumentus dėstė L. Devita.

 

Šaltinis: ve.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Nesakysiu

Kartą mačiau tokį gyvį, 2017 metais. Gyvenau bute, kai išėjau į lauką, pastebėjau, kad pro mane praskriejo toks daiktas ir nuskrido po palange. Bet tai įvyko diena, jeigu būtų įvykę nakti, jaučiu, kraupu būtų. Bet šiaip nereikia bijoti tokio daikto, jis tik praskrenda ir tiek.

vikce

ant kiek kausui reik but, kad nesuprasti, kad pvz pirmoj foto galbut kolibris nufotkintas su islaikymu, kaip ir kitose foto. nebukit potencialiais rokiskio pacientais gal? :)

Hidden name

O iš kur lietuvoi kolibrei kauše? Yminei mokslininkų neimenama mysle, nebelio laureatas būsimas:D

Taip pat skaitykite