Senovės žyniai – žmonės ar dievai?

senoves-zyniaiNetoli nuo gyvenvietės El Araba El Madfuna Egipto tyrinėtojams pavyko rasti senovinio miesto liekanas. Ypač dėmesį patraukė Ozirio šventykla, kuri išsilaikė pakankamai geros būklės.

 

Joje rasta siena ir piešiniai ant jos tapo dar vienu paleokontakto hipotezės, kad daug tūkstančių metų atgal žemėje buvo nežemiškosios civilizacijos atstovai, įrodymu.

 

Piešinyje pavaizduota ritualinė ceremonija, kur pirmieji žyniai Horas ir Totas atlieka jaunojo faraono iniciacijos ritualą, apliedami jį švęstu vandeniu, pripažindami jį savo valdovu. Paleokontakto teorijos tyrinėtojams šis radinys leidžia teigti, kad pirmaisiais valdovais ir žyniais žemėje galėjo būti senovės dievai. Jie išmokė senovės žmones amatų ir kultūros.

 

Tai liudija rašytiniai šaltiniai, kuriuos paliko Senovės Egipto dievai, kuriuos turi mokslininkų pasaulis. Juose detaliai aprašoma ko žmones mokė kiekvienas dievas. Pavyzdžiui, dievas Oziris žmones mokė žemdirbystės paslapčių, Toto sritis buvo mokslas, o Izidė mokė buitinių dalykų.

 

Iš tiesų senoviniuose įvairių pasaulio tautų šaltiniuose, kurie išliko iki mūsų dienų, yra žinoma daug užuominų apie dievų karaliavimą mūsų žemėje. Įvairių kultūrų mitologijoje labai dažnai prisimenama apie tai, kad dievai leidžiasi iš dangaus ant žemės ir atneša išmintį.

 

Kai kuriuose šaltiniuose nurodomi ir žvaigždynai, iš kur ateina dievai, pavyzdžiui, Oriono žvaigždynas. Apie tai liudija ne tik mitai ir legendos, bet senoviniai rašytiniai šaltiniai ir atvaizdai. Taigi, nusileido senovės dievai iš dangaus ant žemės, ar ne, mokė jie mus ko nors, ar ne – kol kas tai ir lieka tik spėjimu, bet vienaip ar kitaip, ši teorija turi teisę egzistuoti.

 

Šaltinis: ezoterinis.blogspot.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite