Neįtikėtinos tyrimo išvados: daugelis žmonių, nenorėtų žinoti savo ateities

aiskiaNesvarbu, kad horoskopai karaliauja Lietuvos ir kitų šalių naujienų portaluose. Naujas mokslinis tyrimas rodo, kad dauguma žmonių iš tikrųjų visai nenori žinoti apie savo ateitį. Ypač jei ateitis nusimato nepalanki, rašo technologijos.lt.

 

Tyrimas, kurio metu buvo apklausta daugiau nei 2000 Vokietijos ir Ispanijos gyventojų, pateikė siurprizų.

 

Kaip paaiškėjo, beveik 90 procentų apklaustųjų teigė nenorintys išgirsti apie jokius ateities neigiamus įvykius, net jei tai būtų įmanoma. Bemaž 70 procentų apklaustųjų taip pat nenorėtų išgirsti ir apie teigiamus ateities įvykius.

 

Gerd Gigerenzer iš Makso Planko instituto sudarytame klausimyne buvo įvardyta dešimt hipotetinių ateities įvykių ar klausimų ir bandoma išsiaiškinti kuriuos iš jų, tyrimo dalyviai labiausiai norėtų sužinoti.

 

Klausimai svyravo nuo ypač rimtų, pavyzdžiui: „kokia jų esamo partnerio mirties data”, „kada įvyks jų skyrybos”, „kada mirs jie patys”, iki visai kasdieninių klausimų, tokių kaip: „ką dovanų gausite per Kalėdas”, arba „kokie bus sekančių futbolo varžybų rezultatai”.

 

Stebėtina, tačiau atsakymų į beveik visus pateiktus klausimus nenorėta sužinoti kone visuotinai. Išskyrus vieną išimtį. Į klausimą „kokia bus jų būsimo vaikelio lytis”. Į šį klausimą atsakymo nenorėtų žinoti tik 37 procentai apklaustųjų.

 

Mokslininkai svarstė, kodėl žmonės, net ir esant galimybei sužinoti ateitį, vis vien rinktųsi sąmoningą nežinojimą. Tai juk, galų gale, prieštarauja vyraujančiai nuomonei: tūkstančiai diena iš dienos skaito horoskopus ir eina pas būrėjas. Ko, jei ne ateities žinojimo jie tikisi?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vis dėlto, tyrimą koordinavę tyrėjai laikosi hipotezės, kad sužinoti ateities įvykių didžiuma žmonių nenori, nes yra paprasčiausiai bijoma išgirsti blogą ateities scenarijų ir vėliau dėl to gailėtis.

 

Nieko nežinant apie tai, kas artimoje ateityje jų laukia, žmonės gali ramiausiai visko sulaukti ir užuot graužęsi ir laukę neišvengiamos iš anksto žinomos lemties, į ateitį žiūrėti teigiamai ir tikėtis geros įvykių baigties.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Beje, mokslininkai išsiaiškino, kad pasirinkę nežinoti, buvo apskritai labiau linkę vengti pavojų ir saugotis (šio tyrimo atveju – įsigyti gyvybės draudimą).

 

Kadangi buvo gauti ypač netikėti rezultatai, siekiant sužinoti daugiau, ateityje ketinama šį tyrimą praplėsti.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Inkognito

Nežinau ko čia bijoti,visų mūsų ateitis yra mirtis. Ir nei vienas šio finalo neišvengsime,kūdikis žengęs pirmajį savo žingsnelį jau žengia pirma žingsnį mirties link. Atsižvelgiant į tai visai įdomu žinoti kiek dar tau apvaizdos yra skirta laiko šiame fiziniame pasaulyje ir susiplanuoti darbus Kuriuos gali dar spėti nuveikti iki savo natūralios gyvenimo pabaigos. Bijoti žinoti apie tai,tai reiškia neigti savo ateitį arba kaip stručiui įsirausti galvq į smėlį.Tai kas neišvengiama bijoti nereikia-reikia su tuo susitaikyti. |Visi mes esame nuteisti mirties bausme ir gyvename viename bendrame kalėjime -pavadinimu žemės planeta. Kiekvienas iš mūsų turėtume prašyti apvaizdos vienintelio dalyko kad gyvenimo pabaiga… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite