NASA pasiekė paslaptingas SOS signalas iš kosmoso – kam reikalinga mūsų pagalba?

sos-signalAstronomai ir mokslininkai neslepia esantys pasimetę: jie pirmą kartą užfiksavo dvigubą greitųjų radijo bangų pliūpsnį (angl. Fast Radio Burst, FRB). Maža to, iššifravę signalą, jie gavo stulbinantį rezultatą – radijo bangomis penkis kartus tuo pačiu laiko skirtumu buvo gautas pagalbos šauksmas panaudojant universalų SOS signalą, rašo abovetopsecret.com.

 

Jau paprasti FRB signalai – tikra retenybė ir iki šiol jų kilmė nėra paaiškinta, o penkis kartus gautas FRB signalas su pagalbos šauksmu, įneša dar daugiau intrigos.

 

FRB signalai yra greiti ir intensyvūs radijo bangų pliūpsniai, kurie Žemę pasiekia iš tolimojo kosmoso. Kol kas nei jų šaltinio, nei kilmės mokslininkai neišsiaiškino, tačiau labai tikėtina, kad šiuos signalus siunčia protingos gyvybės.

 

“Tai lyg kažkoks pagalbos šauksmas. Penkis kartus gavome SOS signalą, o vėliau sekė ilga žinutė kurios mes negalime iššifruoti.”, – aiškino astronomas.

 

“Gali būti, kad kažkur už kelių milijardų šviesmečių, labai protingos gyvybės pakliuvo į bėdą ir taip bandė prisišaukti pagalbos. Jeigu tai tiesa, mes signalą gavome labai vėlai ir greičiausiai jis buvo skirtas tikrai ne mums, nes net ir norėdami, kol kas mūsų technika nesugeba nukeliauti tokius didelius atstumus”, – patvirtino jis.

 

Kai kurie mokslininkai iškėlė hipotezę, kad tai gali būti ir labai svarbi vienos kosmoso civilizacijos informacija skirta kitoms civilizacijoms. Tokia hipotezė iškelta todėl, nes FRB pliūpsnių metu per sekundės dalį išspinduliuojama tiek energijos, kiek Saulė sukuria per visą dieną tad, kad ir kokia tai būtų išsivysčiusi civilizacija, švaistyti ir generuoti tokius energijos kiekius be aiškios priežasties būtų absurdiška.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vytra

– nera priemoniu siandien, kad nustatyti radijo signalo senuma, juo labiau milijardu metu..

– nera jokio tikslo siusti radijo signalus i kitas galaktikas, nes kol jis ten pateks, jau siuntejo nei dulkiu nebus like..

Slapta

O kur nors butų galima rasti visa šitą, neiššifruota signalą?

ANTANAS

JAU NAMO TĖVAS PRISIGĖRĘS DAINUOJA

Hmm

Šį straipsnį prieš mėnesį spausdino visa žiniasklaida, tik vadinosi jis – gal būt mes jau 10 metų stebime kitos civilizacijos veiklą… Apie jokius iššifravimus nei užuominos? Tai kas gi spėjo per mėnesį iššifruot, jei 10 metų neiššifravo?.. Gal vis tik reikėtų rimčiau žiūrėti į naujienas ir saviveikla neužsiiminėt… redakcijai…

Ziiza

Neklaidink. Tai dvi skirtingos naujienos. Ten ne apie FRB buvo kalbama

BRonto

Argi čia nebuvo naujas atvejis? Prieš 10 metų jau girdėjau apie panašius, labai trumpus, bet labai tikslius pirstelėjimus, bet be jokių SOS šifrų ir be jokių papildomų žinučių.. kažkas atkreipė mūsų dėmesį, o kai padarė pakankamai, kad mes atkreiptumėm į tai dėmesį, net ir nežinodamas, atkreipėme ar ne, pasiuntė nebe kažkokį bandomąjį, o tikrą pranešimą. Beliko išmokti skaityti galaktikos kalba, bet bent jau tema, išversta į mūsų signalus, pakankamai iškalbinga..

Astronomas megejas

Cia jau tikrai rimta. Kai domiuosi astronomija butu labai idomu paskaityti ta kita dali kai issifruos. Inkognito kurioj platumoj randasi ta p-3 tavo minima uzmestumem aki su teleskopu ir koks zvaigzdynas yra? Kaip manai nenusleps nuo musu ta kita zinutes dali kai issifruos, nes man tokia nuojauta, kad nebus pasakoma.

Inkognito

Tiksliai negaliu pasakyti jos koordinačių,tačiau kadangi mes randamės paukščių tako galaktikos periferijoje,o ši planeta savo žvaigždžių sistemoje randasi irgi paukščių tako galaktikoje,logiškai protaujant būtų kažkur tai už 35 šviesmečių skriejant link galaktikos centro arba Perimetru tolyn nuo mūsų saulės sistemos į bet kurią pusę. Reikėtų apibrėžti skriestuvu mūsų žvaigždės sistema ir ieškoti į visas puses nuo jos. Beje radijo signalai gali atsispindėti nuo kitų dangaus kūnų ir mus pasiektų tada tik jų aidas,

astronomas megejas

Aciu uz apytiksle informacija. Pasizvalgysime gal netgi pavyks pagauti nuotrauka su kompiuteriu. Kalbant apie tavo minimas ateiviu sistemas kompiuterines imanoma butu isilausti, kad butu galima gauti naudingu duomenu? Gal turi kokiu ziniu kas skraido pailgais tokiais objektais paciam bunant lauke maciau toki pailga praskrido virs namo ant pietu puses dienos metu.

vikce

va cia tai giliai jus stumiat

Inkognito

Gal kartais pagrobti mūsų žmonės P-3 rado kažkokį tai būda pasiusti mums signalą apie save. Juk ji randasi maždaug už 35 šviesmečių nuo mūsų,tai tik šiandien gal tas signalas ir atkeliavo? Apie juos aš aprašiau savo pagrobimo anatomijos istorijoje,juk dėl jų aš ir paviešinau visa tai 10 metų kesdamas panieką ir patyčias iš savo tautiečių…

Inkognito

Šiaip jau signalas SOS yra mūsų civilizacijos kreipinys ir jis reiškia angliškai gelbėkite mūsų sielas,tad nežemiškos civilizacijos nebūtinai moka anglų kalba ir jos žodžiais išreiškia savo nelaimę ar žūties akimirką.Jau vien tai kad jis yra SOS rodo kad tai mūsų žemiečiai,greičiausiai kažkada tai pagrobti atgeivių) tarptautine kalba prašo mūsų pagalbos,juk jie iki šiandien dar šventai tiki kad mūsų žemės civilizacijair jos kosminiai laivai jau nugalėjo pusę paukščių tako galaktikosIr randasi kažkur tai netoli jų.

Alvydas

Aš maniau, kad Inkognito, remiasi logika, tačiau labai smarkiai apsirikau. Nėra logikos – mokslininkai signalą iššifravo kaip nelaimės signalą SOS, o po to sekusios žinutės jau nesugeba iššifruoti. Atrodo labai keistai – SOS, pasiuntė pagrobti žmonės, o žinutę – jau ateiviai.

Inkognito

Na logiškai mastant tai ir žūties signalo negalėjo moslininkai iššifruoti. SOS morzės abėcelę siunčiama kaip: brūkšnys- taškas- brūkšnys. Tačiau tas derinys pas ateivius gali reikšti visai ka kita,juk mes netgi nežinome nei jų abėcėlės nei naudojamos kalbos.Darau prielaidą kad tokį signalą gali pasiusti pagrobtieji,juk jie prieina prie kibernetinių įrenginių remontuoja ir derina robotus-humanoidus.Nėra ypatingai kontroliuojami juk jie pabėgti iš P-3 vis viena neturi jokių šansų,tada jie gali pasiusti sos signala kurį žėmėje netgi mažas vaikas žino. o kas liečia teksta aš jokios nuomonės ta tema nepareiškiau. Žinau tik kad antrame pasauliniame Amerikiečiai naudojo du indėnus iš mirusios genties,kurie savo kalba… Skaityti daugiau »

vikce

Pataisysiu tave, zinove Incognito. S.O.S. yra … – – – … , o ne kaip tu rasei ” brūkšnys- taškas- brūkšnys”. Keisti, Jus visaziniai :)

Inkognito

Ačių už pataisymą Vikce,deja senai apie tai bvuvau skaitęs matyt pamiršau. Juk negali tiksliai visko atsiminti. Bet tie trys taįkai ir trys brųkšniai pripažink kad pas svetimeivius gali reikšti visai ką kita nei pas mus žemiečius? Juk tai ir buvo mano pagrindinė mintis o visa kita tik detalės.Joms niekuomet nesuteikiu reikiamo dėmesio,atsiprašau už suklaidinimą.

Taip pat skaitykite