Kortų būrimo sistemos – kas tai, kuo skiriasi ir kam naudojamos?

kortu-sistemosApie kortų būrimo sistemas portalas anomalija.lt kalba su raganiumi ir parapsichologu Aleksejumi Šiškariovu.

 

Aleksejau, gal galite paaiškinti kas tai “būrimo sistemos”?

 

Būrimo sistema – tai pranašystės išgavimos sistema. Paprasčiau tariant – kortų sistemos. Įvairios kortų kaladės skirtos būrimams ir magijos ritualams.

 

Koks pagrindinis skirtumas yra tarp įvairių būrimo sistemų?

 

Esminis skirtumas tai skirtinga kortų kilmė.

 

Kaip magai ir būrėjai pasirenka su kokia sistema jiems dirbti?

 

Kiekvienam savaip. Priklauso nuo mago noro ir motyvacijos mokytis.

 

4. Ar viena sistema gali būti patikimesne už kitą? O gal viena turi daugiau pranašumų tam tikrais aspektais prieš kitą?

 

Viena ir ta pati kaladė gali tikti vienam ir visiškai netikti kitam. Tai individualus procesas, pernelyg asmeniškas kiekvienam būrėjui.

 

Šiais laikais yra labai negera tendencija, būdinga ypač naujokams. Kiekvienas dailininko išmyslas tampa tarsi nauja būrimo sistema visuotiniame stereotipe. Yra trys pagrindiniai kortų traktavimo tipai, atėję iki mūsų laikų – klasikinis, Marselio taro bei Raiderio-Veito sistema. Asmeniškai man Marselio kaladė nelabai patinka. Apskritai man labiau patinka retos būrimo sistemos, tokios kaip Mongolijos Han-Hereti kortos, Italų kortos, Senijaus orakulas. Mėgstu tai, kas išskirtinu ir klientus stengiuosi pateikti kelias idomias traktuotes.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Kartais žmonės patys bando burtis pagal internete surastas instrukcijas. Ar žmonės gali savaime išmokti ir pajusti būrimų “naudą”?

 

Na jei kortas nusipirkti galima visuose Lietuvos miestuose, tai su internete pateiktais paaiškinimais reikia būti atsargesniems. Geriausia – rusiška Taro skirta literatūra, išleista praeito amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

 

Taip pat labai geros paaiškinimų knygos buvo leidžiamos Rusijos Imperijoje iki revoliucijos. Tai labai reti, antikvariniai leidiniai. Man liko kelios tokios knygos po senelio. Ir jose yra mano Taro pagrindas. Mokinausi ir iš savo senelio užrašų, kurie buvo vedami maždaug 1956-1979 metais.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Taip pat patarčiau kiekvienam praeiti kelis skirtingus kursus. Kuo daugiau žinių šaltinių – tuo geriau. Be to kiekvienas būrėjas galutiniam variante sukuria savo traktuotes, o visa kita lieka tik bazė.

 

Ar žmonės bandydami perprasti tam tikras sistemas negali “nudegti”? Gal net to nesuvokdami kenkia sau ar kitiems?

 

Tai visiškai nekenksmingas dalykas. Nekenkia nei psichologiškai nei dar kitaip. Visi keliai gilyn į ezoteriką veda per kortas ir jų pažinimą.

 

Kokiomis būrimo sistemomis naudojatės Jus? Kaip pradėjote tyrinėti kortas?

 

Būtent būrimo kortomis aš pradėjau intensyviai mokytis būdamas dar antroje klasėje. Tuo metu mano bendraamžiams rūpėjo visai kiti dalykai. O man buvo psichologiškai labai svarbu, kadangi mačiau kortose tai, kas jungė mane su neseniai pasaulį palikusiu seneliu. O jo vakarai buvo visada vienodi – gražiai žvakėmis papuoštas stalas, kelios kortų kaladės ir kas vakarą besikeičiantys klientai. Tad iš vaikystės žinojau kortų reikšmes ir domėtis tuo man buvo visiškai natūralus dalykas.

 

Dešimtasis dešimtmetis pasižymėjo labai dideliu ezoterinės literatūros kiekiu. O aš buvau priklausomas nuo knygų ir skaitymo. Be to gyvenau pasiturinčioje šeimoje ir tėtis, pats skaitęs visą laisvalaikį, suprato mano pomėgį ir skatino jį, ypatingai nesigilindamas į tai, kuo aš domiuosi.

 

Supirkdavau visas knygas būrimų temą. O Taro kortas gavau kaip dvyliktojo gimtadienio dovaną. Ir – puoliau studijuoti.

 

Aš nemėgstu to, kas yra nuvalkiota. Todėl nemėgstu taip populiariai paplitusios Raiderio-Veito Taro sistemos. Mano pagrindinis dabio įrankis – Klasikinė Taro kaladė, Lenormand kaladė. Taip pat labai mėgstu italų kortas, Šv. Sebastjano orakulą, Mongolijos Han-Hereti kortas. O Senijaus kortomis buriu tik artimiesiems.

 

Kodėl pasirinkote būtent jas?

 

Tiesiog pajutau trauką būtent šioms sistemoms. Negaliu paaiškinti, kodėl. Yra kaip yr air man atrodo savo darbą atlieku gerai.

 

Koks jūsų požiūris į vis populiarėjančias runas?

 

Joks. Ne viskas yra išmokstama. Moku jomis naudotis, bet runologu savęs pavadinti tikrai negaliu. Esu žydas ir ne man dirbti su Šiaurės Europos sistema.

 

Ką galėtumėte patarti tiems žmonėms, kurie vis dar ieškojimo kelyje ir bando rasti geriausiai sau tinkančią būrimo sistemą?

 

Mokytis to visą gyvenimą. Visada atrasti ką nors naujo. Pildyti praktiką kuo daugiau ir kuo turtingiau. Negailėti laiko. Ir visada galima kreiptis į mane patarimo arba tiesiog būrimo.

 

Asmeninis mago Aleksejaus Šiškariovo puslapis: aleksejus.webnode.com

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite