Dovanos, kurios prišaukia nelaimes: ko nedovanoti ir kokias dovanas nepriimti?

dovana-ko-nedovanotiPaprastai dovanos – tai meilės, šilumos, dėmesio ir gerumo išraiška, tačiau net ir patys nuoširdžiausi ketinimai neretai tampa nesėkmių priežastimi. Būtina žinoti, kokių dovanų nė už ką negalima dovanoti ir priimti, o jeigu jau vis tiek nusprendėte priimti – ką daryti, kad neužsitrauktumėte nelaimės?
 
1. Laikrodis
 
Liaudyje tikima, jog mylimajam arba mylimajai padovanojus laikrodį, vos jam sustojus, jūs išsiskirsite. Kinijoje taip pat yra neįprasta dovanoti laikrodį, nes manoma, kad tokia dovana reiškia pakvietimą į laidotuves.
 
2. Perlai
 
Iš juvelyrinių papuošalų nedovanojami perlai. Tikima, kad ašarų akmuo prišaukia nelaimę. Nešioti perlus gali tik jauna, netekėjusi moteris. Perlai ieško sau poros, todėl geriau nešioti iš karto du papuošalus su perlais, pavyzdžiui, žiedą ir vėrinį. Priešingu atveju gali nesisekti meilėje.Yra tokie prietarai ir senos legendos, kad perlai simbolizuoja nepaguodžiamų našlių ir našlaičių ašaras.

 

3. Aštrūs daiktai

 

Atrodytų, kokybiškų, brangių peilių rinkinys galėtų būti puiki dovana vyrui. Tačiau prietarai byloja ką kitką: dovanotas peilis jo savininkui prišaukia nelaimes, pykčius ir bėdas. Norint to išvengti, gavus tokią dovaną, mainais dovanojusiajam reikia kažką duoti, pavyzdžiui, monetą. Be to, sakoma, kad aštrūs peiliai gali prišaukti piktąją dvasią ir tuomet santykiai tarp dovanojančiojo ir gavusiojo dovaną nutrūks. Dėl tos pačios priežasties reikia susilaikyti ir nuo stalo įrankių, pavyzdžiui šakučių, dovanojimo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

4. Nuotrauka

 

Manoma, kad mylimam žmogui padovanojus nuotrauką, santykiai su juo ilgai netruks arba pora ilgam išsiskirs. Jei padovanosi mylimajam nuotrauką, kurioje įamžinta jūsų pora, santykiai arba nesivystys toliau, arba visai nutrūks. Taip pat, jokiu būdu negalima dovanoti nuotraukos rėmelyje, nes tai siejama su laidotuvėmis. Specialistai tvirtina, kad nuotraukoje yra sutelkta didžiulė dovanojančiojo asmens energetika, todėl ją gavusįjį ji gali veikti ne tik teigiamai, bet ir neigiamai. Tačiau visų šių prietarų išsipildymo galima išvengti, jeigu ant nuotraukos nugarėlės bus nuoširdžiai pasirašyta.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

5. Veidrodis

 

Veidrodžiams suteikiama daugybė mistinių savybių. Manoma, kad veidrodis yra geras laidininkas su pomirtiniu pasauliu. Taip pat sakoma, kad veidrodžiai pagreitina senėjimo procesus, o priešais lovą esantis veidrodis labai trukdo užmigti. Nedovanok veidrodžių, kad ir kokie jie gražūs būtų, savo artimiesiems ir pažįstamiems. Šis prietaras atėjęs iš magijos ir ezoterikos sričių.

 

Tarp tokios dovanos gavėjo ir jos teikėjo sukuriamas nematomas ir, svarbiausia, nevaldomas ryšys. Kokiais būdais jis paveiks santykius, pasakyti sunku, nes veidrodžiai laikomi mistiniais daiktais ir iki šiol jų savybes tebetyrinėja įvairių sričių specialistai ir mokslininkai. Jokiu būdu negalima dovanoti ir net savo namams pirkti antikvarinių veidrodžių ir apskritai, tų, kurie jau kažkam priklausė. Tokia interjero detalė gali atnešti nelaimę naujiems savininkams.

 

6. Gyvūnai

 

Jeigu padovanotas gyvūnas numirė, laikoma, kad numiręs gyvūnas kartu su savimi nusineša ir dalelę savo šeimininko sielos. Jeigu dovanoji katiną, šuniuką ar jūros kiaulytę, tai būtinai pridėk ir simbolišką pinigų sumą, kitaip gyvūnėlis žus arba pabėgs.

 

7. Šlepetės

 

Manoma, kad šlepetės gali būti užuomina išėjimui į aną pasaulį. Šis prietaras atkeliavo iš Azijos šalių, kur žmonės laidojami apauti nauju apavu, dažniausiai tai būna kambario apavas.

 

8. Piniginė

 

Liaudiški prietarai byloja, kad žmogus, gavęs tokią dovaną, gali susidurti su didelėmis finansinėmis problemomis. Dovanojant piniginę, būtina laikytis vienos svarbios taisyklės. Negalima dovanoti tuščios piniginės. Į ją būtina įdėti pinigėlį, kad piniginei būtų iš ko pasipildyti, beje, kuo stambesnio nominalo, tuo geriau.

 

9. Kojinės

 

Mylimajam negalima dovanoti vyriškų kojinių,o ir apavo, nes juos apsimovęs, vyras gali išeiti iš namų. Tačiau sumanios nuotakos gali šiuo prietaru pasinaudoti savo naudai. Tos, kurios mano, kad jų jaunikis yra labai priklausomas nuo mamytės, savo anytai gali užsiminti, kad ši savo sūnui dažniau dovanotų vilnones kojines.

 

10. Kryželis

 

Nederėtų teikti kryžiaus formos daiktų: statulėlių, papuošalų ir pan. Sakoma, jog tokia dovana tarsi palinkima sunkaus gyvenimo.

 

11. Kaklaraištis

 

Kaklaraištį vyrui gali dovanoti tik artimas žmogus – žmona, sužadėtinė, giminaitis. Priešingu atveju tokia dovana simbolizuoja pririšimą prie savęs. Nepaisant to, kad tokia priežastis kiek juokinga, vis dėlto prietaru vadovautis verta: juk svetimam žmogui labai sunku parinkti aksesuarą, kuris tikrai tiktų prie turimų rūbų.

 

12. Indai

 

Keptuvės ar puodo negalima dovanoti tuščio, į juos būtina įdėti kokį nors nedidelį daiktą (atviruką, suvenyrą ar saują saldainių). Tušti indai simbolizuoja, kad šeimas patirs finansinį sukrėtimą, neteks daug pinigų.

 

13.Medicininiai prietaisai

 

Negalima dovanoti su ligomis susijusių daiktų: termometrų, inhaliatorių, spaudimo matuoklių. Tokie daiktai pastoviai primins žmogui apie jo susirgimus, o tai provokuos sveikatos pablogėjimą.

 

14. Nosinaitės

 

Kad ir kokio prekinio ženklo nosinė tai būtų,su tokia dovana žmogus gaus bereikalingų rūpesčių ir skausmo. Tokia dovana taip ir sako „nusišluostyk į mane ašaras“.Jeigu jau gaunate tokią dovaną, būtina atsipirkti, o po to dovaną išskalbti ir išlyginti.

 

15.Žirklės

 

Gana reta dovana, bet kas žino… Gal tokią gausite ir jūs? Jei taip – geriau jų iš karto atsikratykite. Manoma, kad žirklės atkerta jus nuo pasaulio, trumpina ir nutraukia žmogaus gyvenimą.

 

Taigi, pagalvokime ir nedovanokime to, ko ir patys nenorėtume gauti.

 

Vilijos Magiškos Kortos, eli.lt, horoskopai.lt, l24.lt, draugas.lt inf.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
polka

Tai gal išvis nieko nedovanoti? Nes o jei yra prietarų, kurių nežinom, bet kokiam dovanojamam daiktui? Nesąmonė visiška.

nesvarbu

tai čia aplamai neaišku ar suveiks pats pagalvok čia tik prietarai

Vapsva

Bet tikrai yra tiesos,,,,o gal tik sutapimas.. Gal geriau tada I voka pinigeliu..suatvyruku…Sekmes visiems gauti pozityviu dpvaneliu,kad nestu laime.

Taip pat skaitykite