Barnio Dafio prakeikimas

kartuves-dafisBarnis Dafis (Barney Duffy) buvo labai aukštas žmogus. Jis stūksojo virš dviejų jaunų kareivių, riaumodamas baisius prakeiksmus:

 

„Sučiupkite mane arba nušaukite, jūs, išsikruvinusios utėlės! Paskui mane pakars – tačiau klausykitės mano prakeikimo! Tai taip pat tikra, kaip ir tai, kad jūs tai padarysite – jūs dviese patirsite siaubingą smurtinę mirtį dar prieš tai, kai mano lavonas iškabos savaitę Kingstauno kartuvėse!“

 

Dafis, pagal kilmę airis, buvo britų pasodintas į kalėjimą Norfolko saloje Ramiajame vandenyne už 1448 km į šiaurryčius nuo Sidnio. Ši sala viena gražiausių pasaulyje, tačiau visa jos praeitis skendi kraujyje.

 

Daugelis dabartinių gyventojų tvirtina, kad sutinka vaiduoklius – Baunčio maištininkų, kurie kadaise ištrūko iš nedidukės Pitkerno salelės ir leidosi į Norfolką šmėklas, maištą pakėlusių airių kalinių, kuriuos pakorė šioje saloje po to, kai britų valdžia išvežė juos laivais iš Botani Bėjaus, vaiduoklius.

 

Kalinių gyvenimas priminė nesiliaunantį košmarą.

 

Žmonės gaudavo po 50 rimbo smūgių, jei pas juos rasdavo tabako arba užtikdavo juos dainuojančius. Jie valgė rankomis ir gėrė vandenį iš rėčio. Nuteisti mirti pakariant dėkojo Viešpačiui už tai, kad pasibaigs kančios, kai tuo tarpu likę gyvi kaliniai meldėsi, kad Dievas atsiųstų jiems laisvę arba mirtį.

 

Barniui Dafiui pasisekė išvengti šio pragaro, jis pasislėpė tankiame miške didžiulės pušies drevėje. Jis išlįsdavo iš ten naktimis pasirūpinti maisto, dažniausiai nusiaubdavo gyventojų daržus.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Barniui skirtas paminklas.

Barniui skirtas paminklas.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Jo plaukai ir barzda buvo ilgi ir susivėlę, o vietoje drabužių ant jo kadaravosi vos kelios medžiagos skiautės. Tokiame stovyje jį atsitiktinai aptiko du kareiviai, išėję pažvejoti.

 

Atsakydami į jo prakeikimą, jie tik pečiais gūžtelėjo ir grasindami savo muškietomis nusivedė į gyvenvietę. Dafis buvo pakartas, o po dviejų dienų tie du kareiviai vėl išėjo žvejoti į tą pačią vietą netoli nuo drevėtos pušies.

 

Po kiek laiko pėstysis patrulis aptiko jų kūnus – sumaitotus, plūduriuojančius vandenyje.

 

Iki šių dienų Norfolko salos žemėlapiuose yra pažymėta Barnio Dafio griova – ta pati, kurioje du kareiviai ignoravo Dafio prakeikimą ir užmokėjo už tai savo gyvybėmis.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite