Paslaptingi duobių kaspinai Peru – kas juos padarė ir kam jie skirti?

duobes-peruŠimtai žmogaus dydžio duobių iškirsta uoloje, esančioje Cajamarquilla lygumoje, Pisco slėnyje, esančiame Peru netoli Limos. Šios keistos duobės nusitęsia kelias mylias.

 

Kai kuriose dalyse duobės yra griežta tvarka, kitose – eilėmis, kurios išsilenkia lanku ir vingiuoja. Niekas nežino, kam jos skirtos, rašo pirmasis tinklalapis Lietuvoje apie paranormalius reiškinius nso.lt.

 

Apie jas pirmąkart paskelbta „National Geographic“ 1933 m. sausio mėn. numerio Robert Shippee straipsnyje „Nuotykiai ore Peru“. Jas savo knygoje “Dievų keliai” (o taip pat „Kelionė į Krirbati”) pristatė ir von Denikenas, susiedamas jas, aišku, su nežemiečių veiksmais.

 

Jų yra apie 6900, „kaspino“ ilgis – apie 1450 m, plotis – apie 20 m; duobių plotis apie metras, o gylis 6-7 pėdos (kai kurios jų negilios, nors greta yra įprasto gylio). Tos keistos duobės nubėga nuo Pisco slėnio beveik mylią nelygia kalnų terasa, kol išnyksta kalnynuose.

 

Paslaptinga duobių linija matoma iš oro.

Paslaptinga duobių linija matoma iš oro.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Bendrą jų vaizdą žmonės išvydo tik iš oro. Archeologai spėliojo, kad jos, atseit, buvo skirtos grūdams laikyti. Tačiau, yra gerokai lengvesnių būdų įrengti grūdų saugyklas, be to, gerokai prasmingiau būtų įrengti dideles talpas.

 

Na tada, sako archeologai, gal tai kapai, laidojant po vieną žmogų. Tačiau nerasta jokių kaulų, artefaktų, užrašų, juvelyrinių dirbinių, netgi jokio danties ar plaukų kuokšto. Nėra dangčių, kuriais jas būtų galima uždengti, nėra jokio mitų, galinčių tai paaiškinti. Kai kas sako – kad tai prekybos kelias – bet kas tiesia kelią iš duobių? Dar viena idėja – buvo sunkaus (ar kelių sunkių, iki 100 t.) objektų transportavimo kelias.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dar atrodo, kad kažkas metodiškai gręžė Andų uolienas ieškodami brangiųjų metalų (8 grąžtų gręžimo įrenginiu, pvz, „Geological Survey”!). Lazerio spindulys paliktų panašias duobes. Neužmirškime, kad senovės žmonės buvo tarsi mes – tad ir jų kvailystės gali prilygti mūsiškėms. Iš čia dar keli spėjimai:

 

– Kažkam prireikė apvalių akmenų, pvz., religinis „Apvalių akmenų kultas“;
– Kaliniai buvo baudžiami beprasmišku darbu;
– Valdžios užgaidos – išleistas įstatymas, kad akmenys turi būti apvalios formos.

 

Šiauriausioji kaspino dalis baigiasi nenatūraliai tamsesnėje srityje (o tai norom nenorom sukelia mintį apie sprogimą). Kelios mylios į rytus – ten palydovinėse nuotraukose matosi struktūros, primenančios miesto liekanas (nieko panašaus kitose šio krašto vietose nėra, ir tai neatrodo esą gamtinės kilmės). Verta šį vaizdą palyginti su Machu Pichu palydovine nuotrauka.

 

Dviejose mėnulio nuotraukose matome panašias struktūras.

 

duobes-menulyje

 

Ar negalėjo kadaise (maždaug prieš 10-15 tūkst, m.) jau egzistuoti panašios ar net pažangesnės už mūsiškes technologijos, tik jos buvo nedidelės, elitinės grupės rankose. Tos grupės nariai kitiems žemės gyventojams turėjo atrodyti tarsi dievai. Jie išnyko, tačiau kai kurie jų kūrinių pėdsakai galėjo išlikti.

 

Tiwanaku radimvietėje prie Titicaca ežero yra miesto liekanos, rodančios, kad buvo įrengta net mūsų laikams pažangi kanalizacijos sistema. O kanalų ir hidraulinės sistemos iki šiol naudojamos bulvių derliui padidinti.

 

Sistema galėjo apimti 400-500 kv. mylių plotą ir užtikrinti maistą per 100 tūkst. gyventojų, gyvenusių sausame Altiplano rajone. Čia yra piramidžių, kurių kai kurie blokai sveria iki 160 t. Blokai buvo sukabinami varinėmis sankabomis. Tačiau nerasta jokių rašmenų – kaipgi galėjo dirbti senovės architektai neturėdami rašto?

 

Šaltinis: nso.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite