Nykštukas, kuris tapo milžinu. Neįtikėtina vieno vyro istorija

nykstukas-milzinasŠis unikalus atvejis, medicinos istorijoje buvo vienintelis. Adamas Raineris – vyras kuris per savo gyvenimą buvo ir žemaūgis ir milžinas.

 

A. Raineris gimė Austrijoje 1899 metais Grace mieste. Vyriškio šeimoje visi nariai buvo vidutinio ūgio. Kai prasidėjo Pirmasis pasaulinis karas, Adamas bandė įstoti į kariuomenę, tačiau tuomet jam buvo pareikšta, kad jis yra per žemo ūgio – 138 cm.

 

Praėjus metams, vyras dar kartą pabandė, tačiau nepaisant to, kad augtelėjo visais penkiais centimetrais, jo prašymas buvo ir vėl atmestas dėl mažo ūgio.

 

Kai Raineriui sukako 19 metų, jis buvo laikomas nykštuku, kadangi jam trūko dar 5 cm iki standartinio tų laikų ūgio (147 cm).

 

Nors Adamas ir buvo laikomas nykštuku, tačiau medicinos įrašuose buvo parašyta, kad vaikino rankos ir pėdos buvo gerokai per didelės. Kai pirmą kartą bandė pateikti į kariuomenę, jo batų dydis buvo 43, o po trejų metų jo pėdos išaugo net iki 53 (Shaquille‘o O’Nealo batų dydis 56). Tokias pėdas vaikinas turėjo būdamas vos 138 cm.

 

Tačiau kai vaikinui sukako 21 metai, viskas kardinaliai pasikeitė. Jis pradėjo augti neįtikėtinu tempais. Per 10 metų, jo ūgis nuo 143 cm šoktelėjo net iki 216 cm. Adamas tapo vienu aukščiausiu tuo meto žmogumi.

 

Adamas kartu su savo tėčiu.

Adamas kartu su savo tėčiu.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Deja, bet augimas turėjo ir liūdną pusę. Buvo nustatyta, kad tokį ūgio šuolį nulėmė auglys, esantis posmegeninėje liaukoje, kur sukėlė augimo hormonų perteklių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Būtent todėl A. Rainerio rankos ir pėdos buvo tokio neįtikėtino dydžio. Kadangi auglys augo dešimtmetį, sėkmingos operacijos galimybės buvo labai mažos. Nepaisant blogų prognozių, daktarai nusprendė operuoti. Praėjus keletui mėnesių po operacijos, Adamą vėl pamatavo ir paaiškėjo, kad vyriškis ir toliau auga.

 

Laikui bėgant A. Rainerio sveikata blogėjo: apkurto kaire ausimi ir apako dešine akimi. O paskutinėmis savo gyvenimo dienosmis Adamas buvo prikaustytas prie lovos.

 

Jis mirė sulaukęs 51 metų. Mirties diena jo ūgis siekė net 239 cm.

 

Adamas tapo vieninteliu žmogumi pasaulio istorijoje, kuris buvo laikomas ir nykštuku, ir milžinu.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite