Slavų magija: Šventasis Andriejus ir mylimojo iškvietimas

magija-andrejusŠventasis Andriejus (Andrius) (lapkričio 30 d. pagal pravoslavų kalendorių gruodžio 13 d.) – pirmasis Jėzaus pašauktas apaštalas, rašo tinklalapis apie magiją kartomantija.lt.

 

Pasak krikščioniškų padavimų, šventasis Andriejus po Jėzaus mirties ir prisikėlimo apaštalavo Graikijoje ir Skitijoje, vėliau kritęs kankinio mirtimi Petraso mieste, Achajoje.

 

Krikščionių dailėje maždaug nuo XIV amžiaus jis vaizduojamas su X raidės formos kryžiumi, ant kurio buvęs nukryžiuotas. Kiti jo atributai – žvejo tinklas ir virvė. Andriejus – Simono Petro brolis, pašaukęs jį į mokinių būrį tada, kai šis taisė paežerėje tinklus žvejybai.

 

Už tai šie du šventieji laikomi žvejų globėjais. Būtent Andriejus atvedė Petrą pas Kristų, ir Jėzus pažadėjo juos padaryti „žmonių žvejais“. Šventąjį Andriejų savo globėju laiko Škotija ir Rusija, mat esama legendos, kad skelbdamas Kristaus mokslą, jis nusigavęs net iki Kijevo.

 

andrejus

 

Andriejus (Andriej), lietuvių dažniau vadinamas Andriumi, yra vienas populiariausių slavų vyrų vardų. Nuo seno šią dieną lietuviai švęsdavo pirmąją žiemos šventę ir pradėdavo laukti Saulės sugrįžtuvių. Ši naktis buvo laikoma ypatinga, pranašiška. Tikėta, kad merginos šią dieną gali susapnuoti savo būsimą vyrą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Į Lietuvą atėjus krikščionybei, ši diena sutapatinta su šv. Andriejaus varduvėmis, tačiau senoviniai lietuvių burtai šios šventės metu dar ilgai išliko. Lapkričio 30 d. dažniausiai sutampa su advento pradžia ir tuo metu prasideda prieškalėdinis pasninkas, taigi tą dieną liaudyje būta daug naujametinių ir kalėdinių papročių, būrimų, tai – Burtų diena.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mylimojo iškvietimas

 

Šventasis Andriejus buvo pirmasis Jėzaus pašauktas/pakviestas apaštalas, todėl magijoje jo pagalba atliekami iššaukimo/iškvietimo ritualai. Norint atlikti ritualą išvakarėse privalu laikytis griežto pasninko (duona ir vanduo), o dieną nuėjus į cerkvę būtina uždegti žvakutę šv. Andriejui.

 

Vėlai vakare ritualo dieną reikia perlaužti duonos kriaukšlę, ir ant jos kryžiaus forma paberti druskos. Suvyniojus viską atsargiai į nosinaite dėti sau po pagalve ir prieš užmiegant sukalbėti užkalbėjimą:

 

Šventasis Andrejau, Tave Dievas kvietė
Ir už tai Dangaus karalystę davė,
Pašauk tu ir man Dievo tarnaitei/nui (vardas),
Dievo tarną/naitę (vardas).
Šventasis Andrejau padėk!
Duok jį man į vyrus!
Vardan Dievo tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

 

Mylimasis greitai turi pasirodyti Jūsų gyvenime. Dažniausiai tai įvyksta visiškai netikėtai: galite savo būsimą mylimą žmogų sutikti gatvėje, eilėje, parduotuvėje ir pan.

 

Parengė: Vilius Malinauskas

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Skywalker

Dabar nesistebiu kodel mama man isrinko Andriaus varda,nes gimes esu butent lapkricio 30.

Taip pat skaitykite