Žiauriausių pasaulio diktatorių mėgstamiausi patiekalai

diktatoriaiPelekų sriuba, kepta ožio mėsa, maisto ragautojų komandos bei šešias valandas trunkanti vakarienė. Tai tik keli XX amžiaus diktatorių mitybos įpročiai, kuriuos knygoje „Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants“ aprašo Victoria Clark ir Melissa Scott, skelbia naujienų portalas 15min.lt.

 

„Business Insider“ iš knygos išrinko įdomiausius faktus apie diktatorius. Susipažinkite su žiaurumu garsėjusių įvairių šalių vadovų mitybos įpročiais.

 

Kim Jong Ilas

 

Buvęs Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Ilas nepaprastai mėgo ryklių pelekų sriubą ir šunų mėsos sriubą. Pasak diktatoriaus, šie patiekalai stiprindavo jo imunitetą ir vyriškumą. Be to, Kim Jong Ilas buvo didelis konjako „Hennessy“ gerbėjas.

 

Teigiama, kad buvęs Šiaurės Korėjos vadovas, kurio pareigas šiuo metu eina jo sūnus Kim Jong Unas, turėjo nemažą būrį moterų, kurios prieš pietus patikrindavo Kim Jong Ilui gaminamus ryžius. Diktatoriui buvo patiekiami tik identiško dydžio, formos ir spalvos ryžiai.

 

Adolfas Hitleris

 

Yra liudijimų, kad nacių vadas Adolfas Hitleris buvo vegetaras. Jis kentė nuo vidurių užkietėjimo ir vidurių pūtimo, todėl manė, kad šiuos sveikatos sutrikimus gali pašalinti iš mitybos raciono pašalindamas mėsą. Pavyzdžiui, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje A.Hitleris mito vien bulvių koše ir sultiniu.

 

hitleris

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nacių vadas buvo paranojikas. Jis bijojo, kad gali būti nunuodytas, todėl turėjo specialią maisto ragautojų komandą, kurią sudarė 15 žmonių. Jei šiems paragavus A.Hitleriui skirto maisto nieko nenutikdavo per 45 minutes, nacių vadas šį maistą valgydavo ir pats.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Josifas Stalinas

 

Sovietų Sąjungos vadovas Josifas Stalinas buvo didelis gruziniškų patiekalų, kuriuose yra riešutų, slyvų, česnako, gerbėjas. Jam taip pat labai patikdavo vynas.

 

Teigiama, kad J.Stalinas itin mėgo žaidimus, kuriuose reikėdavo varžytis geriant alkoholį. Dar vienas diktatoriaus pomėgis – įmantrios vakarienės, trukdavusios per šešias valandas. Šioms vakarienėms maistą gamindavo asmeniniai virėjai. Vienas jų buvo dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino senelis Spiridonas Putinas.

 

Benito Mussolini

 

Vienu iš fašizmo tėvų laikomas italų diktatorius Benito Mussolini nebuvo išrankus maistui. Jam patikdavo, pavyzdžiui, paprastos salotos, pagardintos česnaku, aliejumi ir šviežiomis citrinų sultimis. Be to, jis manė, kad prancūzų virtuvė – bevertė.

 

mussolini-1

 

B.Mussolini pageidaudavo valgyti kartu su savo žmona ir vaikais. Pietų stalas būdavo punktualiai paruošiamas prieš pat diktatoriui atvykstant.

 

Idis Aminas

 

1971-1979 metais Ugandą valdęs Idis Aminas mėgo valgyti keptą ožio mėsą, sorų duoną. Per dieną jis suvalgydavo per 40 apelsinų manydamas, kad šis vaisius yra gamtos sukurta „Viagra“.

 

Po šalies valdymo I.Aminas pabėgo į Saudo Arabiją, kuri jam suteikė politinį prieglobstį. Čia diktatorius gyveno iki pat savo mirties – 2003-ųjų metų. Teigiama, kad Saudo Arabijoje I.Aminas mėgo greito maisto restorano KFC patiekalus.

 

Vienu metu I.Aminas buvo įnikęs į britų virtuvės patiekalus. Jis neatsisakydavo ir popietinės arbatos ceremonijos. Taip pat sklandė gandai, kad Ugandos diktatorius buvo kanibalas.

 

Pol Potas

 

Žiaurusis Kambodžos diktatorius Pol Potas mėgo elnieną, šernieną, gyvates, šviežius vaisius, brendį ir kinišką vyną.

 

Per diktatoriaus valdymo laikotarpį iš kiek daugiau nei 7 mln. Kambodžos gyventojų nuo įvairių represijų, ligų ir bado mirė daugiau nei 2 mln. žmonių. Tačiau pats P.Potas mėgo valgyti prabangius patiekalus. Tuo metu kai kurie šalies gyventojai misdavo tiesiog vandeniu ir ryžiais.

 

Nicolae Ceaușescu

 

Ilgametis Rumunijos diktatorius Nicolae Ceaușescu mėgo vegetarišką lazaniją, karpį drebučiuose ir kepsnį, patiekiamą su pomidorų, svogūnų ir fetos salotomis.

 

1965-1989 metais Rumunijos komunistams vadovavęs N.Ceaușescu nemėgo valgyti maisto, kuris prieš nebūtų patikrintas. Kartais jis net ir per oficialias vakarienes maistą tiesiog išmesdavo ant žemės ir sutrypdavo.

 

Francois Duvalier

 

Ilgametis Haičio prezidentas, šalį valdęs nuo 1957 iki 1971 metų, neturėjo keistų mitybos įpročių. Jis sirgo diabetu ir turėjo širdies problemų. Paskutiniais gyvenimo metais F.Duvalier su šaukštu maitindavo žmona, nes jis pats tam neturėjo jėgų.

 

Tačiau jis garsėjo kitokiu elgesiu. Teigiama, kad pavalgęs pietus Haičio prezidentas leisdavosi į požeminį kalėjimą, kuriame per slaptą angą stebėdavo, kaip būdavo kankinami sulaikyti priešai.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
gagarinas

Hitleris amfetaminscika mego tai ir negalejo nieko sunkaus valgyt todel ir paranoja buvo :D

mmmmm

Kim Jong Ilas jo geriausi

Taip pat skaitykite