Talismanai: mitai ir realijos

talismanai-mitai-realybeTalismanas – tai daiktas, užkalbėtas ar kitaip tinkamai paruoštas tam, kad žmogus, kuris jį nešioją, gautu sėkmę ir būtu apsaugotas nuo problemų.

 

Magas Aleksejus Šiškariovas pasakoja apie talismanų mitus, pateikia asmeninę nuomonę apie juos ir apie informuoja kaip reikia tinkamai parinkti sau talismaną.

 

Visų pirmą iškyla toks klausimas – ar talismanai yra būtini ir ar jų nešiojimas yra pakankamai prasmingas. Kiekvienam savo. Kažkam to reikia, kažkam ne. Apžvelgsiu kelis ypatingai populiarius talismanus.

 

Kryžius

 

Yra pakankamai daug „nuomonių“ kuriuos teikia „labai kompetetingi asmenys“ teigiantys kad kryžiaus nešiojimas pritraukia nelaimes. Visų pirmą kryželis ant kaklo tai apsauga. O stačiatikių kryželių nugarėlėje beveik visada puikuojasi užrašas – išgelbėk ir apsaugok – spasi i sohrani (Спаси и Сохрани).

 

Taip pat analizuojant stačiatikių (tiksliau Graikų ortodoksų) kryžiaus virš nukryžiuotojo galvos parašyta Ni Ka – abreviatūra “juo nugalėsi”. Tad kryžiaus traktuotė tai ne tik kaip išganymo, bet ir kaip apsauginio talismano.

 

Visi Zaporožės kazokai bučiavo kryžių prieš betkokį mūšį. Nera nei vieno svaraus ir realiai logiško argumento kodėl negalima nešioti kryžiaus. Tad pašventintas bažnyčioje arba cerkvėje kryželis yra stipri gynyba.

 

Dovydo Žvaigždė

 

Tai judaizmo bei žydų tautos simbolis. Nešiojamas ne tik judėjų bet ir daugelio asmenų, turinčių žydiško kraujo. Labai geras talismanas, tačiau ne žydams iš jo naudos nėra jokios.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Hamsa

 

Tai simetrinio delno formos talismanas. Dažniausia būna sidabrinis. Nešiojamas judėjų ir musulmonų. Labai stiprus talismanas, laikomas levitų ir koenų kastos simboliu. Levitai ir koenai tai Jeruzalės šventyklos tarnautojai ir jų palikuonys.

 

Dabar norėčiau pakalbėti apie turbūt populiariausią talismaną, kuris neveikia. Tai raudonas siūlas aplink riešą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Daugelis laiko jį kabalos simboliu. Bet kaip minėjau anksčiau, kad užsiimti kabala būtinas judaizmo praktikavimas. Judaizmas nėra ta religija, kur užtenka dalyvavimo religiniuose ritualuose ar pamaldose. Tai turi būti suvokiama protu. O tiesiog besibastantys žmonės su raudonu siūlu ant riešo asmeniškai man kelia šypseną.

 

Pakankamai įdomūs yra zodiako talismanai. Jie nesaugo, jie tiesiog parodo asmens priklausomumą vienam ar kitam zodiako ženklui. Bet pagal zodiaką parinkti akmenys veikia, ir jų poveikis išties jaučiamas.

 

Kiekvienam spręst nešioti talismaną ar ne. Aš galiu tik palinkėti kad jūsų pasirinkimas būtu teisingas.

 

Magas Aleksejus Šiškariovas (aleksejus.webnode.com)

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite