Išrasti chameleoniniai ledai kurie keičia spalvą

color-changing-ice-creamLyžteli mėlynus, o jie jau rausvi!

 

Fizikas išrado ledus, kurie keičia spalvą tarsi chameleonas. Vieną dieną ispanas Manuelis Linaresas nusprendė pradėti lankyti ledų gaminimo kursus. Jų metu studentai buvo raginami sukurti naują šio gardėsio skonį.

 

Kai M. Linaresas verslo mokyklos Barselonoje dėstytojui pasakė, kad ketina pagaminti spalvą keičiančius ledus, visi iš jo smagiai pasijuokė.

 

Tačiau 37-erių metų ispanas, pasirodo, ne iš kelmo spirtas – prieš tai, kai nusprendė tapti virėju, jis universitete studijavo fiziką ir inžineriją. Tad, šį iššūkį vyrukas priėmė su malonumu!

 

Neilgai trukus į klasę M. Linaresasas grįžo aukštai iškelta galva, nes rankose laikė ledus – „Xamaleon“ (chameleonas), kurie tirpstant keičia spalvą iš mėlynos į rausvą. Kol kas vyras savo išrastą receptą laiko paslaptyje ir niekam neišduoda, kokiu būdu ledai sugeba įgauti kitokį atspalvį.

 

„Kaip fizikas aš žinojau, jog tai yra įmanoma ir man buvo malonu pagaliau perprasti spalvą keičiančių ledų techniką“, – teigia išmanusis kulinaras.

 




Ledų, kuriuos jis sukūrė, skonis primena „tutti-Frutti“ saldainius. Juos valgant jaučiamas braškių, kakavos, bananų, pistacijų, vanilės ir karamelės skoniai. Gaivus skanėstas taip išpopuliarėjo, jog į rytų Ispanijos Barselonos provincijoje esantį Calella de Mar miestelį žmonės dažnai užsuka būtent dėl šios kulinarinės naujovės.

 

Šiuo metu M. Linaresas ieško verslo partnerių, kurie norėtų pardavinėti „Xamaleon“ užsienyje. Dar daugiau, jis kuria ledus, kurie reaguos į ultravioletinę šviesą naktiniuose klubuose.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Esu didelis Didžiosios Britanijos ledų genijaus Čarlio Frensio gerbėjas. Šis kulinaras išrado fluorescencinius ledus bei įkūrė „Lick Me I am Delicious“ įmonę. Aš nusprendžiau pagaminti kažką naujo ir netikėto – taip gimė spalvą keičiančių ledų idėja.

 

Tai įgyvendinant laikiausi vieno svarbaus principo – naudoti tik natūralius ingredientus, todėl viskas užtruko šiek tiek ilgiau nei tikėjausi. Daugiau detalių išduoti negaliu, nes patento reikalai vis dar tvarkomi“, – atskleidė M. Linaresas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite