Bendravimas mintimis jau tapo realybe

brains-toMokslininkai jau kuris laikas dirbo stengdamiesi sukurti smegenų bangų fiksavimo ir perdavimo technologiją. Pavyzdžiui, neseniai mokslininkai panaudojo elektroencefalografijos įrenginį tam, kad leistų juos dėvintiems smegenimis valdyti skraidančius žaislinius sraigtaspranius.

 

Šie ir kiti encefalografijos procesai įtraukė informaciją tarp žmogaus smegenų ir kompiuterio. Elektrodai pažymi elektros srovę, kurią skleidžia smegenys, kai žmogus padaro kažką planuoto, pavyzdžiui, sąmoningai pagalvoja apie kelio sulenkimą. Tuomet kompiuteris interpretuoja šį signalą ir perduoda mechaninei produkcijai, pavyzdžiui, žaisliniam skraidančiam lėktuvėliui.

 

Tačiau paskutiniame tyrime mokslininai mašiną pakeitė kitomis smegenimis ir pritaikė technologiją taip, kad du žmonės telepatiškai apsikeitė infomracija.

 

Tyrime dalyvavo keturi 28–50 m. amžiaus žmonės. Iš pradžių mokslininkai elektroencefalografijos įrenginį panaudojo tam, kad į signalus būtų paversti pasisveikinimai. Jie buvo išsiųsti iš Indijos miesto į Prancūzijos miestą. Prancūzijos mieste kompiuterio vartotojo aplinka išvertė žinutę iš kodo į žodžius ir juos perdavė į gavėjo smegenis per šviesos elektrinę simuliaciją.

 

Dalyviai šio proceso metu nieko nejautė, tik savo periferiniame regos lauke matė šviesos žybtelėjimus, tačiau žinutės negirdėjo. Tuomet mokslininkai įvykdė procesą, kurio metu mintys buvo sėkmingai perduotos iškart dviem dalyviams – vienam, esančiam Ispanijoje, kitam – Prancūzijoje.

 

Gauti rezultatai nebuvo idealūs – antrojo eksperimento metu paklaida siekė 15 proc., tačiau tai yra labai didelė pažanga. Anksčiau signalai smegenimis buvo perduoti tik žiurkėms, su žmonėmis tai padaryta pirmą kartą. Mokslininkai mano, kad greitu metu kompiuteriai galės bendradarbiauti su žmogaus smegenimis tiek tarp žmogaus ir kompiuterio, tiek tarp žmogaus ir žmogaus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Informacijos perdavimas iš smegenų į smegenis netolimoje ateityje greičiausiai sukels etinių iššūkių, tokių kaip klausimai, kas gali naudotis tokiais prietaisais ir kas nutiktų, jei kuris nors nuspręstų pasinerti į distofinę proto būseną.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
sad

gal jus perdaug simpsonu prisiziurejote

valdis

Kad negalime “skaityti” kito žmogaus minčių, manau tai tik techninė (biologiškai) problema. Gal būt galima to išmokti, tik nėra mokytojų bei vadovėlių apie tai. O ryšys mintimis egzistuoja – gal būt jums yra pasitaikę atvejų, kai bendraujant su kitu žmogumi, abiems į galvą ateina vienoda mintis ar idėja. Arba abu vienu metu ištariate tą patį žodį. Man taip yra atsitikę ne kartą. O juk buvo (manau kad ir dabar yra) žmonių, sugebančių skaityti svetimas mintis – tą jie ne kartą įrodė – prisiminkite kad ir Volfą Mesingą. Na o kas liečia tokį bendravimą kompiuterio pagalba, tai tokių metodų kūrėjai pirma… Skaityti daugiau »

omcikas

šlykštus progresas iš žmogaus atims žmogiškumą ir padarys kompiuterį. .
dabar leidžiu laiką internete, o ateityje internetas bus manyje.
Tapsim nejudrus it daržovės, anksčiau norėdami aplankyt žmogų eidavome iki jo, dabar užtenka paskambint telefonu, o ateityje nebereikės nė telefono.Na bent jau mano mintys mano nuosavybė kol kas. Džiaugiuos, kad gimiau ne 100 vėliau, kuomet žmonija bus pasiekus progreso ir kartu degradacijos ir nužmogėjimo aukštumas.

arte

pritariu 100℅
nezinau kam to reikia.. tam ir yra duota kalbos dovana, kad kalbetumem. aisku gal tiems kurie negali kalbeti del kazkokiu priezasciu bus tai naudinga.

Taip pat skaitykite