Padėtis miegant daro įtaką sapnų turiniui?

cute-sleeping-girl-cat-watchingMiego mokslininkas iš Honkongo tvirtina, kad tai, kokia poza mes miegame, daro įtaką sapnų turinio pobūdžiui. Vadinasi, mes iš dalies galime kontroliuoti savo sapnus.

 

Kelvinas Kai-čing Ju (Calvin Kai-Ching Yu), besispecializuojantis sapnų tyrimų srityje, apklausė beveik 700 žmonių, daugiausia studentų, kurių du trečdaliai buvo merginos. Jie turėjo užpildyti anketas apie savo sapnų intensyvumą, kaip dažnai pasitaiko susapnuoti tam tikro pobūdžio sapnus (pavyzdžiui, kad skrenda, yra persekiojami, dūsta ir kt.) bei suteikti tam tikros informacijos apie savo bruožus. Be to, tyrimo dalyviai, pasitelkę skalę nuo „niekada“ iki „beveik visada“, turėjo nurodyti, kaip dažnai jie miega ant šono, ant pilvo ar ant nugaros.

 

Mokslininkas išanalizavo duomenis ir nustatė, kad miegantieji ant pilvo, nepaisant jų asmenybės tipo ir personalinių savybių, kur kas dažniau sapnuoja vadinamuosius motyvacinius sapnus, susijusius su, pavyzdžiui, persekiojimu, erotika ir seksu.

 

Jis padarė išvadą, kad „sapnų turinį gali nulemti miegojimo poza“.

 

Kitaip tariant, miegant ant pilvo išauga tikimybė susapnuoti tam tikrų intensyvių pojūčių sapnus. Pavyzdžiui, persekiojimo sapnuose žmonės jaučiasi „surišti“, „užrakinti“ arba „negalintys pajudėti“.

 

Tačiau kodėl miego pozicija gali lemti sapnų pobūdį? Mokslininkas spėja, kad miegant ant pilvo egzistuoja intensyvesnis fizinis stimulas, nes žmogui sunkiau kvėpuoti, kūnas kiek labiau suvaržytas.

 

„Sapnuotojo smegenys nesąmoningai bando protauti ir pagrįsti iš išorės jaučiamus stimulus“, – kalbėjo mokslininkas.

 

Beje, miegančiajam užsimanius šlapintis, sapnai taip pat įgauna tam tikrą pobūdį – dažnai imame sapnuoti tualetus. Kai miegame kniūbsti, lova ir patalai stipriau spaudžia mūsų intymias vietas, tad smegenys nejučia šį pojūtį susieja su seksu, todėl dažniau susapnuojame erotinio pobūdžio sapnus, tvirtina mokslininkas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Alaska

Nuo šiol miegosiu ant pilvo :D

Exlibro

Miegodamas ant nugaros visuomet sapnuoju košmarus.

Manirgi

O, pasirodo ne man vienam taip :D

Taip pat skaitykite