Dvynių paslaptys vis dar neatskleistos

02HORROR7_SPAN-articleLargePo gimimo išskirti broliai dvyniai Džimai iš Ohajo atsitiktinai susitiko po 39 metų. Vienas plaukus šukavo į priekį, kitas – atgal. O šiaip jie buvo tarsi kserokopijos – abu šerifo padėjėjai, abu vairavo „Chevrolet”, rūkė „Salem”, buvo vedę du kartus – pirma Lindą, paskui Beti. Ir abu turėjo po sūnų – Džeimsą Aleną ir Džeimsą Aleną. Ir šunį. Jis vadinosi Tojus – abiejų.

 

Atsitiktinumas? Mineapolio universitetas daug metų specializuojasi tokių atvejų tyrimuose ir nagrinėja klausimą, ar tai genai padovanojo jiems abiem po Beti. Kadangi įvaikinti atiduodami dvyniai šiandien paprastai nebeišskiriami, profesoriui Bukardui gali greitai pritrūkti stebėjimo medžiagos.

 

Tačiau ir kai kuriems žmonėms, į pasaulį atėjusiems po vieną, pažįstamas vienišumo jausmas, jie jaučia mįslingą ilgesį, o paskui sužino, kad motinos įsčiose turėjo brolį dvynį, kuris paskui „dingo”. Londone „Lone Twins Network” globoja sielos kančias kenčiančius, vienišus tokių „išnykusių dvynių” brolius ir seseris.

 

Pagal vieną naują teoriją kairiarankiai gali būti ir likusieji iš dvynių poros, nes vieni kiaušinėlio dvynių fiziniai požymiai dažnai būna išsidėstę veidrodiniu principu: vienas blogiau mato kaire akimi, kitas – dešine, vieno apgamas yra ant kairiosios veido pusės, kito – ant dešiniosios. Kartais vienas iš dvynių dingsta, kai kitas jį „suvalgo”. Siaubo fantazija? Ne, liūdna tikrovė. Operacijos metu ligonių vidaus organuose kartais aptinkami plaukai, nagai ar auglio formos negimusio brolio dvynio liekanos.

 

Neramu, miela, juokinga – dvyniai gali sukelti visokių jausmų. Jų vienodumas trikdo mūsų žvilgsnius ir gali būti labai juokingas: daug metų pažįsti savo viršininką, ir staiga biure jis pasirodo dviem egzemplioriais. Šį efektą eksploatuoja daugybė komedijų. Kino komedija „Dvyniai”, kurioje vaidina Arnoldas Švarcnegeris ir Denis de Vitas, remiasi priešinga idėja: mes juokiamės iš dvynių, kurie niekuo nepanašūs.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Keistesnė nei išorinis panašumas yra vienoda dvynių gyvenimo „programa”, kai mergaitės tą pačią dieną suserga mėnesinėmis, kai Džimai iš Ohajo nepalaikydami jokių ryšių ir be aiškios priežastis tais pačiais metais priauga penkis kilogramus svorio, kai dvyniai visai skirtingoje aplinkoje išsiugdo tas pačias keistenybes. Darosi neramu: ko verta mūsų laisva valia? Ar esame genų marionetės? Kas lemia – prigimtis ar socialinė aplinka?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Būtent iš dvynių tyrinėtojų laukiame aiškaus atsakymo ir kol kas jo negauname. JAV dvynių (atskirtų) tyrinėjimai kartais vadinami politiškai nekorektiškais, nes ten, remiantis dvynių tyrinėjimais, kartais būdavo reikalaujama nevykdyti paramos mažumoms programų: rezultatai leido daryti išvadas, kad intelektas ir sėkmė yra paveldimi, taigi skatinimo priemonės esančios beprasmės. O Vokietijoje žiaurūs koncentracijos stovyklos gydytojo Mengelės bandymai su dvyniais diskreditavo šią mokslo šaką.

 

Nuo seno visose kultūrose kelių vaikų gimimas vienu metu yra ypatingas įvykis. Vienas vertus, paplitęs šablonas, kad jie yra visais atžvilgiais vienodi. Antra vertus, ankstyviausiuose mituose didžiosios antagonistinės pasaulio jėgos buvo vaizduojamos kaip priešiškai nusiteikę dvyniai. Pagal šią schemą iki šiol kuriami romanai ir filmai: politiškai priešingos stovyklos – Rytai ir Vakarai šaltajame kare arba fašizmas ir pasipriešinimo judėjimas – įkūnijami likimuose dvynių, kurie prisidėjo arba buvo priversti prisidėti prie skirtingų kovojančių pusių.

 

Dvynių, kurie nekenčia vienas kito, netrūksta. Vilkės išauginti pamestinukai Romulas ir Remas iš senovės romėnų legendos tapo mirtinais priešais, kai Romulas įkūrė miestą ir apjuosė jį mūro siena; Remas provokuodamas perlipo ją, o brolis jį užmušė.

 

Plačiai paplitusios abejonės dvynių tinkamumu partnerystei ir santuokai. Ne, šiai gyventojų grupei – Vokietijoje kasmet gimsta 10 000 porelių – gyventi ne visada linksma. Kiekviena pora yra kitokia, ir ne kiekviena pora lieka pora.

 

Statistiškai dvynių meilės ryšiai išyra ne dažniau ir ne rečiau nei kitų.

 

Parengta pagal dienraštį “Vakaro žinios”

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite