Žinutėmis perduodami kvapai – jau realybė

bacon_2844058bŠis antradienis parfumerijos pasaulyje bus neabejotinai įrašytas į istoriją. Kadangi šią dieną buvo pirmą kartą apsikeista transatlantiniais „kvapų pranešimais“ tarp Niujorko ir Paryžiaus.

 

Amerikos gamtos istorijos muziejus (angl. Museum of Natural History) Manhetene, bendradarbiaudamas su išradėjais profesoriumi David Edwards ir Rachel Field pademonstravo savo naują kvapų-pranešimų platformą, kuri apima nuotraukų papildymą kvapais, pasirinktais iš aromatų paletės. Taip pažymėtas fotografijas galima siųsti elektroniniu paštu ar socialiniais tinklais. Kvapai yra atkuriami naujo prietaiso – „oPhone“ pagalba.

 

David Edwards ir Rachel Field kolegos iš Paryžiaus Christophe Laudamiel ir Blake Armstrong per „Skype“ prisijungė prie Niujorko auditorijos ir išsiuntė kvapais pažymėtą nuotrauką, kurioje puikavosi šampano sklidinos taurės, skirtos atšvęsti „oPhone“ sukūrimą. Kai Niujorko pusėje buvo atidarytas pranešimas, ore pasklido subtilus aromatas, puikiai atspindintis nuotraukos turinį.

 

Kūrėjai teigia, kad „oPhone“ visiems laikams pakeis bendravimą per atstumą, kadangi nuo šiol komunikuoti technologijų pagalba žmonės galės įjungdami ir dalinimąsi jutimine patirtimi.

 

Kaip tai veikia?

 

Kvapų pranešimai, vadinami „oNotes“ yra „iPhone“ programėlės „oSnap“ dalis. Naudojant „oSnap“ vartotojai gali pasirinkti iš 32 primityvių aromatų, o juos sumaišius bei suderinus, išgauti daugiau nei 300 000 unikalių kvapų.

 

32 aromatai yra patalpinti aštuoniuose „oChips“, kurių principas panašus į spausdintuvo rašalo kasetes. Kai prietaisas gauna „oNote“ su pažymėtu paveikslėliu, tuoj pat išskiria atitinkamą kvapą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kiekviena aromato „žinutė“ trunka maždaug 10 sekundžių. Jei nuotrauka yra pažymėti daugiau nei vienu kvapu, jie išsiskirs paeiliui.

 

Virtualus aromatų pasaulis

 

Kvapų dalinimosi idėja kilo prieš dvejus metus Harvarde D. Edwards dėstomos paskaitos metu, kuomet studentai pagal užduotį sugalvojo „virtualaus aromatų pasaulio“ koncepciją. Po šios studijos originalioji mintis neatgulė į šalį, mokslininkas su kolegomis ėmėsi plėtojo projektą ir toliau eksperimentuoti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rezultatas – nenuvylė. Komandai pavyko sukurti per atstumą perduodamų kvapų platformą. Kol kas pats D. Edwards skiria didžiausią dėmesį maisto aromatų išgavimui, tačiau ateityje planuojama apimti ir kitas sferas. „Artimiausiomis dienomis „oPhone“ bus demonstruojamas Paryžiaus kavinėse – būtent ten, kur kvapai bei aromatai turi didžiausią reikšmę“, – teigia kūrėjas. Taip pat jį išbandyti galės ir Amerikos gamtos istorijos muziejaus lankytojai, kuriame taip pat bus aptariama žmogaus uoslės pokyčiai bei evoliucija.

 

„oNotes“, arba kvapniosios žinutės, bus perduodamos elektroniniu paštu, trumposiomis žinutėmis arba tokiomis komunikacijos priemonėmis, kaip socialiniai tinklai. „oPhone“ kaina 149 doleriai, pirmieji užsakymai priimami jau nuo vakar.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite