Ilgo gyvenimo receptas — optimizmas

optimizmasNuolatinio streso varginami žmonės ne tik praranda gerą nuotaiką — nukenčia ir jų jausmai. Dėl to gyvenimas tampa skurdesnis, ima silpti sveikata. Teigiami jausmai turi nuostabios gydomosios galios.

 

Tyrinėtojai iš Yale’io universiteto (JAV) atliko įdomius testus. Jie buvo įsitikinę, kad jausmai turi lemiamos įtakos širdies sveikatai. Kad galėtų tai pagrįsti moksliškai, tyrinėtojai atliko eksperimentus su 160 vyrų ir moterų. Dalyviai turėjo užpildyti anketą ir pažymėti, ar jie jaučiasi mylimi ir ar gali atsakyti į kito meilę, ar ne.

 

Po to buvo tiriamos jų kraujagyslės, jų laidumas naudojant branduolių magnetinio rezonanso tomografiją. Gautas rezultatas medikų nenustebino: tiriamųjų, kurie jautėsi esą mylimi, kraujagyslės buvo sveikos arba jų susiaurėjimai buvo labai menki.

 

Laimingas žmogus gyvena ilgiau

 

Kad savimi patenkinti žmonės gyvena ilgiau, įrodyta moksliškai. Suomių mokslininkai atliko išsamius tyrimus, kurie truko 20 metų. Jie reguliariai apklausdavo 11 tūkstančių tiriamųjų, kurie tyrimo pradžioje visi buvo sveiki ir nesirgo jokiomis rimtesnėmis ligomis, apie savijautą, pasitenkinimą gyvenimu ir socialinius kontaktus.

 

Rezultatai: moterys pasirodė esančios vidutiniškai labiau patenkintos savo gyvenimu už vyrus ir turėjo daugiau socialinių kontaktų. Jos rečiau sirgo ir ilgiau gyveno.

 

Maži dalykai, prailginantys gyvenimą

 

Mūsų gyvenimo trukmę nulemia ne tik genai. Kartais padėti gali mylimas šunytis ar katinėlis. Arba tiesiog gražus butas ar šypsena.

 

Optimizmas – plius 8 metai!

 

Optimistai gyvena vidutiniškai aštuoneriais metais ilgiau, nes viltis, pasitikėjimas savimi ir kitais stiprina imuninę sistemą. Teigiamas mąstymas palaiko mūsų sveikatą, padeda išgyti net nuo širdies ligų ir vėžio.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

• Patarimas: apsupkite save patikimais žmonėmis. Kai ims smelktis niūrios mintys, sąmoningai stenkitės jas nuginti teigiamomis. Kas vakarą užsirašykite patirtus gražius momentus, net pačius menkiausius.

 

Gera pusiausvyra tarp darbo ir laisvalaikio – plius 3 metai!

 

Kiekvienas žmogus yra kitoks. Vienam perpildytas terminų kalendorius suteikia laimės pojūtį, kitam tai — grynas stresas. Laimės raktas — pusiausvyra. Darbas turi būti subalansuotas su privačiais poreikiais.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

• Patarimas: reguliariai paklauskite savęs, ar tai, kas jums gyvenime svarbiausia, iš tikrųjų jame užima pakankamai vietos. Niekada ne per vėlu pakeisti gyvenimą.

 

Judėjimas – plius 2 metai!

 

Sportas du tris kartus per savaitę numalšina stresą, pyktį ir baimę.

 

• Patarimas: pirmas žingsnis — visada sunkiausias, bet sykį pabandę ir patyrę malonumą norėsite sportuoti daugiau.

 

Juokas – plius 1 metai!

 

Linksmybės ir juokas pagerina gyvenimo kokybę. Geros komedijos net nuslopina skausmo pojūtį. Todėl mokslininkai bando sukurti specialią humoro terapiją.

 

• Patarimas: pasakojami anekdotai, juokingos istorijos, komedijos ir humoro laidos suteikia sveiką juoko dozę.

 

Naminiai gyvūnai – plius 2 metai!

 

Nieko nėra malonesnio, kaip būti mylimam. Ir retai kas myli taip atsidavęs kaip mūsų šuo ar katė. Jau vien kailiuko paglostymas ar mylimo gyvūno artumas sumažina kraujospūdį ir priverčia ramiau plakti širdį. JAV mokslininkai įrodė, kad šunų augintojai šešis kartus dažniau lieka gyvi po širdies infarkto už tuos, kurie neturi naminių gyvūnų.

 

• Patarimas: naminiai gyvūnai palaiko kompaniją ir paguodžia, gelbėja nuo vienatvės. Per juos galime lengviau susipažinti su kitais gyvūnų mylėtojais.

 

Gera santuoka – plius 7 metai!

 

Tvirta santuoka suteikia pilnatvės ir saugumo jausmą, todėl susituokusieji dažniausiai gyvena ilgiau už viengungius. Partneriai padeda vienas kitam įveikti ligas ir sukaupti turtą.

 

Joga – plius 5 metai!

 

Pagal jogos filosofiją ne nugyventų metų skaičius nusako žmogaus amžių, o jo stuburo paslankumas. Joga sulėtina senėjimo procesus: ji padaro stuburą lankstų, atpalaiduoja kūną, stangrina odą, stiprina pilvo presą, formuoja raumenis, nes organizmas gauna daugiau deguonies. Ji stimuliuoja ilgam gyvenimui svarbius organus: smegenis, stuburą, skydliaukę, antinksčius ir išsaugo seksualinį pajėgumą iki garbaus amžiaus.

 

• Patarimas: pradiniuose jogos kursuose galima išmokti pratimų, sustabdančių plaukų žilimą ir raukšlių susidarymą. Nebijokite krūvio. Jogos principas: kiekvienas kiek pajėgia. Ne daugiau ir ne mažiau.

 

Pietų miegas – plius 2 metai!

 

Reguliarus pietų miegas nutraukia dienos įtampą ir sumažina streso lygį. Dėl to maždaug 37 procentais sumažėja širdies ligų rizika.

 

• Patarimas: prigulkite, jei yra galimybė, tik pusvalandžiui, jokiu būdu ne ilgiau. Jei jums dieną reikia daugiau miego, tikriausiai jo trūksta naktį. Ieškokite priežasties, kodėl neišsimiegate naktį.

 

Kambarys su gražiu vaizdu – plius 2 metai!

 

Įrodyta, kad gyvenimas gražioje aplinkoje gerina nuotaiką, todėl ligoninėse greičiau pasveiksta tie pacientai, kurie pro langą gali matyti gražų vaizdą.

 

• Patarimas: pastatykite mėgstamą kėdę ar fotelį taip, kad galėtumėte pažvelgti pro langą. Jei to padaryti neįmanoma, padės ant sienos pakabintas gražus peizažas.

 

Geras seksas – plius 4 metai!

 

Vyrams geras seksas dažnai reiškia tik seksą. Jiems svarbiausia — kūno aktyvumas. Moterims dar reikia kokybės, švelnumo, bučinių, glamonių. Toks seksas teigiamai veikia jų sveikatą. O seksas be meilės tik išvargina.

 

• Patarimas: labai svarbu, kad moteris ir vyras žinotų vienas kito poreikius ir į juos atsižvelgtų.

 

Sąžiningumas – plius 2 metai!

 

Rūpestingi ir kitiems padėti linkę žmonės išvengia daugybės gyvenimo pavojų ir gyvena ilgiau.

 

• Patarimas: galvodami apie kitus, stengdamiesi juos suprasti susirandame gerų draugų ir susikuriame teigiamą gyvenamąją aplinką.

 

Straipsnio autorė: Gražina Vasiliauskienė

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
As

Nei manes kas klausė ar as noriu ateiti i ši pasaulį nei man kas gali nurodinėti kaip as turiu gyventi..ignoruokime hanibalus ir išmokime dziaugtis kiekviena akimirka ir kiekviena Dievo dovanota diena :))))) smile plssss

LMT

Tai ar ne viena kitam atimam ta optimizma? Ar ne viens kitam kas am duobes, tikedamiesi, kad jis/ji tikrai ten ikris. Jis/ji bet ne AS.

Taip pat skaitykite