Valgio nebegaminsime: maisto spausdintuvai greit pasieks parduotuves

spausdintuvasBendrovės „Natural Machines“ atstovai pranešė, kad praėjusių metų pabaigoje anonsuotas 3D maisto spausdintuvas „Foodini“ netrukus bus pateiktas rinkai. Skelbiama, kad Kinijoje artimiausiu metu prasidės patobulinto „Foodini“ prototipo serijinė gamyba.

 

Šio maisto spausdintuvo gamintojai skelbia gavę 400 išankstinių šio įrenginio užsakymų – iš JAV, Kinijos, Brazilijos, Rusijos ir kitų šalių. „Foodini“ skirtas naudoti ir namų virtuvėse, ir restoranuose, konditerijose, kavinėse ir kepyklėlėse.

 

Šis 3D spausdintuvas, kūrėjų teigimu, turėtų iš esmės pakeisti šeimininkavimą namų virtuvėse. Jis esą perims daugelį virėjo, o ypač – konditerio – funkcijų. „Foodini“ galės spausdinti praktiškai visus kietos konsistencijos maisto produktus, pradedant įmantrios formos šokolado plytelėmis, baigiant ravioliais.

 

„Foodini“ spausdintuvas valdomas priekinėje jo dalyje įrengtu sensoriniu ekranu. Pats įrenginys išoriškai panašus į mikrobangų krosnelę. Ekrane galima pasirinkti norimą gaminti patiekalą. Šeimininkei ar šeimininkui tereikia įdėti į spaudintuvą atitinkamas kasetes su paruoštais gamybai ingredientais.

 

Kadangi „Foodini“ spausdina sluoksnį po sluoksnio, jis gali gaminti ir įdarytus patiekalus. Kai kuriuos iš jų prieš patiekiant į stalą reikės išvirti ar pašildyti. Ar „Foodini“ taps garsiausiu 2014 m. 3D spausdinimo rinkos išradimu, ketinančiu pakeisti daugelio pasaulio virtuvių interjerą, dar pamatysime.

 

Tačiau jau dabar galima įvertinti realias ir, o tai dar svarbiau, būsimas į „Foodini“ panašių įrenginių galimybes. Skelbiama, kad „Foodini“ kainuos 1000 eurų, jį bus galima įsigyti elektronikos prekių parduotuvėse.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 



 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
eh

Iškart prisiminiau forume apsireiškusio keliautoju laike prognozes :)
Bailey – kažkas tokio

dede

jo kaip jis minejo kad valgis bus toks :D

Taip pat skaitykite