Astronomas Sethas Shostakas: ateivius atrasime per artimiausius 20 m.

21seti-articleLargeJeigu nežemiška gyvybė egzistuoja, mes ją atrasime per du dešimtmečius. Taip nutiks dėl to, kad pažangios technologijos gerokai pagreitins nežemiškos gyvybės paieškos procesą, mano nežemiško intelekto paieškos instituto SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) instituto vyresnysis astronomas Sethas Shostakas.

 

SETI institutas buvo įkurtas 1984 m. tam, kad ištirtų Visatą ir rastų gyvybę kitose planetose. Institutas radijo ir optinių teleskopų pagalba ieško nežemiškos gyvybės.

 

Nors pirmosios ateivių paieškos pradėtos dar prieš 50 metų ir iki šiol nepavyko atrasti jokių įrodymų apie nežemišką gyvybę, S.Shostakas sako esąs įsitikinęs, kad nežemiškas intelektas egzistuoja ir jį atrasime per ateinančius du dešimtmečius.

 

Ankstesnių tyrimų metu buvo ištirta maždaug keletas tūkstančių žvaigždžių sistemų, o tam, kad atrastume nežemišką gyvybę, reikia ištirti milijonus, sakė S. Shostakas duodamas interviu „Popular Mechanics“.
Tačiau pažanga kompiuterinėse technologijose gerokai paspartino galimybes ištirti planetas ir jį dar paspartins ateityje.

 

„Kai kalbame apie nežemišką intelektą, turime turėti omenyje, kad esame tik pirminėje paieškos stadijoje. Jeigu dabar tvirtinsime, kad nežemiška gyvybė neegzistuoja, elgsimės kaip Kolumbas, kuris tvirtintų, kad naujo žemyno nėra, nuplaukęs vos dešimt mylių nuo Ispanijos pakrantės“, – sako S. Shostakas.

 

„Mano spėjimas, kad mums pasiseks atrasti nežemišką intelektą per artimiausius du dešimtmečius, yra paremtas tuo, kad tobulėjant skaitmeninės elektronikos ir kompiuterių sistemoms, kurios tampa vis geresnės, greitesnės ir pigesnės, galėsime po dangų žvalgytis gerokai operatyviau, – aiškina S.Shostakas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

– Ir galite tik spėlioti, kiek mes pagreitinsime paieškos procesus turėdami tam pakankamai pinigų.“
Tiesa, jei ir būtų pastebėta nežemiška gyvybė, ji arčiausiai galėtų būti už 200 šviesmečių nuo mūsų. Tokiu atveju reikėtų bent 400 metų, kad iki jų nukeliautų išsiųstas signalas.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
robis

O kas jeigu, nes ir esam ta protingoji formą… Tie ateiviai kurie pažengę labai toli, protingi ir t.t.? Gal ne mus atrasti turi o mes juos

robertas

jie mus patys atrade jau tukstancius metu, tik per daug viesai dar nesirodo, del musu zemo lygio civilizacijos. juokingai man skamba tokie straipsniai

Skeptikas

Prieš 20 metų tą patį sakėt :DDDD

Sharikovas

Pakomentavai antraste, o straipsnio akivaizdu, kad neskaitei.

Sharikovas

Bus likimo ironai kai juos atrasime sau panoseje :)

Taip pat skaitykite