4-metis britas intelektu prilygsta A. Einšteinui B. Geitsui ir S. Hokingui

2-1-IQ_101940 knygų jau perskaitęs mažylis intelektu prilygsta tokiems genijams kaip Albertas Einšteinas, Bilas Geistas ir Stivenas Hokingas.

 

Būdamas ketverių, jis dėl savo intelekto jau yra “Mensa” draugijos narys. Tačiau to negana.

 

Vekslerio intelekto testu Šerviną Sarabį (Sherwyn Sarabi) testavę britų psichologai iš Barnslėjaus ir Pietų Jorkšyro tvirtina, kad vaiko įverčiai prilygsta aukščiausiems įmanomiems Vekslerio testo įverčiams, o šio vunderkindo intelektas yra fantastiškas (IQ=160).

 

Tiesa, itin aukštas intelekto testo balas yra toli gražu ne vienintelis, o tik naujausias visame neįtikėtinų keturmečio Šervino pasiekimų sąraše. Į “Mensa” bendriją jis buvo priimtas vos trejų. Pirmuosius savo žodžius vunderkindas ištarė būdamas 10 mėn., o sakiniais kalbėdavo būdamas 1,5 metų. Nuo tada Š. Sarabis nepaliauja stebinęs tėvus, pedagogus ir medikus. Nors dabar berniukui ketveri, jis protine branda prilygsta 8-9 metų vaikui.

 

“Šervino intelektas yra neįtikėtinas – jis nepaprastai talentingas, o jo žodynas jau dabar pranoksta jį supantį pasaulį, – tvirtina mokymosi psichologas Piteris Kongdonas (Peter Congdon). – Jo intelekto įverčiai siekia aukščiausius įmanomus Vekslerio skalės įverčius. Iš jo kalbos nesunku pastebėti, kad jo socialiniai įgūdžiai yra gerokai brandesni nei visų kitų jo amžiaus vaikų. Kad vaikas turėtų tokį intelektą, labai neįprasta. Dirbu su itin gabiais vaikais, bet kai ištyriau Šervino atvejį, supratau, kad priešais mane – ypatingas iš ypatingųjų.”

 

Jei daugelis keturmečių ruošiasi į mokyklą tik po poros metų, Šervinas jau lanko mokyklą ir kartu su ašuonemčiais-devynmečiais vaikais mokosi Rastriko nepriklausomoje mokykloje (Hadersildas, Jungtinė Karalystė).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 



 

“Šervinas – labai laimingas ir sveikas vaikas, kuris mėgsta kalbėtis, – pasakoja 37 m. jo mama, buvusi mokytoja Amanda Sarabi. – Jis visko klausinėja, o aš mėginu atsakyti kuo išsamiau. Bendrosios jo žinios tiesiog stulbina, turint omenyje, kad jam kol kas – vos ketveri. Manau, taip yra todėl, kad jis nesiliauja klausinėjęs.”

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Keturmetis Šervinas spėjo perskaityti jau 940 knygų ir, anot jo motinos, “mėgstamiausios jo knygos yra enciklopedijos – jis dievina mokytis naujų dalykų”.

 

A. Sarabi mokytojos darbo atsisakė, nes dabar slaugo savo sutuoktinį, 37 m. statybų darbininką Darudą (Daroud), kuris sveiksta po sunkios avarijos.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ramunas

Neitiketina , Pamenate tokia laida buvo video kaukas per LTV , tai pamenu toki filma(fantastinis) robotas penkiuke 5 , kuris knygas perskaitydavo akimirksnui , tai cia kazkas butu panasiai :D Tokiam genijui buti.

Algirdas

pff tikriausiai parase ant popieriaus gaga ir perskaite 940 kartu

nezemiskas

Skaite skaito skaitys mama pasakas pries miega

critical error

cia faktine klaida 100%, tikra mistika is kur tie 940 atsirado :)

omcikas

Kas per kliedesys per maždaug du metus ~ 730dienų perskaitė 940 knygų ?

Atsakymas

nemanau, kad Harvardo enciklopediju tomus skaite… Gal cia skaiciuojamos visos knygos, t.y. nuo 3 parseliu iki rimtesniu veikalu.

Taip pat skaitykite